Terug

2014_CBS_03095 - Openbaar domein. Privatief gebruik voor uitvoering werken - District Deurne. Plaatsen kast. Spoedprocedure - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 21/03/2014 - 09:00 Collegezaal, stadhuis
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester; Koen Kennis, schepen; Philip Heylen, schepen; Ludo Van Campenhout, schepen; Rob Van de Velde, schepen; Liesbeth Homans, schepen; Roel Verhaert, stadssecretaris

Afwezig

Claude Marinower, schepen; Marc Van Peel, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Serge Muyters, korpschef

Secretaris

Roel Verhaert, stadssecretaris

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester
2014_CBS_03095 - Openbaar domein. Privatief gebruik voor uitvoering werken - District Deurne. Plaatsen kast. Spoedprocedure - Goedkeuring 2014_CBS_03095 - Openbaar domein. Privatief gebruik voor uitvoering werken - District Deurne. Plaatsen kast. Spoedprocedure - Goedkeuring

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Volgens artikel 57 § 3,1° van het Gemeentedecreet is het college bevoegd om daden van beheerder te stellen over de gemeentelijke inrichtingen en eigendommen.

Aanleiding en context

De rechtspersoon Eandis heeft een toelating gevraagd om werken uit te voeren op de wegen van het openbaar domein van de stad Antwerpen.

Argumentatie

Het in stand houden van een kwaliteitsvol openbaar domein is een prioritaire bekommernis van de stad Antwerpen en de districten. Eén van de instrumenten om dat te bereiken is het opleggen van regels inzake privatief gebruik van het openbaar domein van de wegen. De dienst stadsontwikkeling/bedrijven heeft na onderzoek geen bezwaar tegen de werken, op voorwaarde dat de opgelegde herstellingsmodaliteiten gerespecteerd worden.

De werken omvatten:

Eandis - 1/14/137 - Jules Steursstraat 32 tot 30 voetpad-rijweg, Frans Van Dijckstraat voetpad-rijweg, Alfons Schneiderlaan voetpad - district Deurne - uitbouw net + plaatsen kast - kast te plaatsen in de Frans Van Dijckstraat ter hoogte van hoek Alfons Schneiderlaan rechts van de bestaande paddestoelkast die achter de rooilijn staat. Aan de overzijde wordt 1 kast weggenomen - eterniet moet dringend vervangen worden voor de gas.


De inplanting van de kast en de hoogte van de betonsokkel ten opzichte van het voetpadniveau mag maximum 1,65 m bedragen, teneinde het zicht van over de kast te vrijwaren en geen onnodige onveilige situaties te creëren. De kast moet in de kleur stadsgrijs zijn. Het nutsbedrijf moet te allen tijde, en op haar kosten, de kast verplaatsen als de stad Antwerpen dat vraagt. Ook moet deze geregeld worden onderhouden (minstens om de zes maanden) en dienen alle graffiti en clandestien aangebrachte affiches onmiddellijk te worden verwijderd. Als de maatschappij in gebreke blijft, zal de stad Antwerpen die onderhoudswerken laten uitvoeren en de kosten terugvorderen.

Juridische grond

De gemeenteraad keurde op 22 oktober 2007 (jaarnummer 2222) de code voor infrastructuur- en nutswerken langs de gemeentewegen goed. Deze code voorziet in artikel 7 § 1 dat het nutsbedrijf de uitvoeringsplans van de werken ter goedkeuring voorlegt aan het college.

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college beslist het uitvoeren van de hieronder opgesomde werken in het district Deurne volgens de ingediende uitvoeringsplannen goed te keuren:

Eandis - 1/14/137 - Jules Steursstraat 32 tot 30 voetpad-rijweg, Frans Van Dijckstraat voetpad-rijweg, Alfons Schneiderlaan voetpad - district Deurne - uitbouw net + plaatsen kast - kast te plaatsen in de Frans Van Dijckstraat ter hoogte van hoek Alfons Schneiderlaan rechts van de bestaande paddestoelkast die achter de rooilijn staat. Aan de overzijde wordt 1 kast weggenomen - eterniet moet dringend vervangen worden voor de gas.

De inplanting van de kast en de hoogte van de betonsokkel ten opzichte van het voetpadniveau mag maximum 1,65 m bedragen, teneinde het zicht van over de kast te vrijwaren en geen onnodige onveilige situaties te creëren.
De kast moet in de kleur stadsgrijs zijn.
Het nutsbedrijf moet te allen tijde, en op haar kosten, de kast verplaatsen als de stad Antwerpen dat vraagt. Ook moet deze geregeld worden onderhouden (minstens om de zes maanden) en dienen alle graffiti en clandestien aangebrachte affiches onmiddellijk te worden verwijderd. Als de maatschappij in gebreke blijft, zal de stad die onderhoudswerken laten uitvoeren en de kosten terugvorderen.

Artikel 2

Dit besluit heeft in principe geen financiƫle gevolgen voor de stad of het OCMW.

Bijlagen

  • 21032014_kast137_frans_van_dijckstraat_foto.msg