De gemeenteraadsbeslissing van 28 januari 2013 (jaarnummer 50) waarin, krachtens het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende verkeersreglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens, de bevoegdheid om te beslissen over aanvullende verkeersreglementen wordt gedelegeerd aan het college.
Een aangepast aanvullend verkeersreglement wordt opgesteld.
Om de fietsverbinding via het pad van Raasplein naar Bisschoppenhoflaan te optimaliseren, wenst het district het fietsen in tegenrichting toe te laten. In de situatie voor de proefopstelling waarbij er voorwaarts schuin geparkeerd werd, ontstond er een conflict met de fietsers en voertuigen die de schuine parkeerplaatsen achterwaarts wilden verlaten. Zij hadden geen zicht op aankomend fietsverkeer wat niet veilig is. Om die reden werd de rijrichting omgekeerd waardoor achterwaarts schuin parkeren werd ingevoerd. Dit verbeterde de zichtbaarheid op het fietsverkeer in de straat.
De parkeerbalans vermindert met één (1) parkeerplaats.
Het Raasplein in het district Deurne:
Op 6 januari 2017 (jaarnummer 119) werd de proefopstelling goedgekeurd waarbij onder andere het achterwaarts schuinparkeren werd ingevoerd door de rijrichting rond het plein om te draaien en tevens werd het fietsen tegen de rijrichting toegelaten. Deze proefopstelling wordt nu bestendigd.
De bedrijfseenheid Stadsontwikkeling zal de nodige signalisatie zelf plaatsen met materiaal uit eigen voorraad. Er zijn dus geen rechtstreekse financiële gevolgen.
Het college keurt het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer voor het Raasplein in het district Deurne goed, ter vervanging van het aanvullend reglement, goedgekeurd in het college van 5 oktober 2018 (jaarnummer 8978).
Het college keurt goed dat het aanvullend reglement ter kennisname wordt overgemaakt aan het Vlaams Huis voor de Verkeersveiligheid.