Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
De aanbestedende overheid stelt de volgende kwalitatieve selectiecriteria vast met betrekking tot de technische bekwaamheid en beroepsbekwaamheid van de kandidaten:
De carwash moet gelegen zijn in een industriegebied of KMO-zone. Of Omgevingsvergunning IIOA (ingedeelde inrichting of activiteit - klasse 2) als er tien of meer voertuigen en hun aanhangwagens per dag worden gewassen als de carwash is gelegen volledig of gedeeltelijk in een gebied ander dan een industriegebied of KMO-zone.
De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend, rekening houdend met de volgend gunningscriteria:
In toepassing van artikel 41, §1, 1° van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht gegund worden bij vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking omdat het geraamde bedrag van de opdracht (zonder belasting over de toegevoegde waarde) lager ligt dan de door het artikel 11, eerste lid, 3° van het Koninklijk Besluit Plaatsing van 18 april 2017 bepaalde drempel van 221.000 EUR.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
In toepassing van de artikelen 2, 6° en 47 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal de stad Antwerpen optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze gecentraliseerde aankoopactiviteiten en aanvullende aankoopactiviteiten verricht die bestemd zijn voor andere aanbesteders die in de opdrachtdocumenten zijn aangeduid.
Propere voertuigen zijn noodzakelijk en hebben een positieve invloed op het imago van de stad Antwerpen. Het reinigen van ons wagenpark vormt echter geen kernactiviteit van onze organisatie. Externe firma’s daarentegen zijn uitermate geschikt voor deze opdracht door de volautomatische wasstraten. Zij bieden wasprogramma’s aan tegen competitieve prijzen door de grote concurrentie op deze markt. Het tijdsverlies voor onze werknemers blijf daarbij beperkt door de korte duur van het wasprogramma’s. Er wordt dan ook voor gekozen om deze dienstverlening uit te besteden.
De huidige raamovereenkomst voor het reinigen van dienstvoertuigen loopt af op 10 april 2020. Om de continuïteit van de dienstverlening te vrijwaren, heeft de stad Antwerpen nood aan een nieuwe raamovereenkomst.
Bij deze raamovereenkomst treedt de stad op als aankoopcentrale voor de aankoopgroep Antwerpen. Indien andere entiteiten dan de stad afnemen op deze raamovereenkomst, zal dat gebeuren in eigen naam en voor eigen rekening. De vastleggingen voor die deelopdrachten zullen dan ook op de eigen budgetten gebeuren.
Het college keurt bestek GAC_2019_00953 voor het afsluiten van een raamovereenkomst voor het reinigen van dienstvoertuigen in een carwash goed en keurt eveneens goed dat:
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst voor het reinigen van dienstvoertuigen in een carwash |
|
budgetplaats: 5271000000 |
volgt later |