Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip ‘dagelijks bestuur’.
Met de gemeenteraadsbeslissing van 25 juni 2007 (jaarnummer 1521) werd bepaald dat aan de gemeenteraad per kwartaal kennis wordt gegeven van alle opdrachten van dagelijks bestuur die betrekking hebben op de buitengewone dienst en het bedrag van 67.000,00 euro (exclusief btw) overschrijden.
De aanbestedende overheid stelt (samengevat) de volgende kwalitatieve selectiecriteria vast:
Met betrekking tot de technische bekwaamheid en beroepsbekwaamheid van de kandidaten of inschrijvers:
Voor meer details inzake de kwalitatieve selectiecriteria, verwijzen we naar de opdrachtdocumenten.
De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend, rekening houdend met het gunningscriterium prijs.
In toepassing van artikel 35, eerste lid, 1° van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht worden gegund bij openbare procedure.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
In toepassing van de artikelen 2, 6° en 47 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal de stad Antwerpen optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze gecentraliseerde aankoopactiviteiten en aanvullende aankoopactiviteiten verricht die bestemd zijn voor andere aanbesteders die in de opdrachtdocumenten zijn aangeduid.
Om het stedelijk openbaar domein te onderhouden en gebruiksvriendelijk te houden, is het noodzakelijk om snel en vakkundig herstellingen en vernieuwingen te kunnen uitvoeren. Op die manier kan gevolgschade aan het openbaar domein en verminderd gebruiksgemak van weggebruikers vermeden worden. Deze raamovereenkomst betreft onderhoudswerken aan rijwegen en voetpaden, gaande van plaatselijke herstelling van beschadigingen (zoals verzakkingen of schade na nutswerken of ongevallen), tot het opnieuw aanleggen van volledige straten.
In het verleden werd voor de uitvoering van deze werken raamovereenkomst GAC/2014/2566 uitgeschreven, welke op 27 mei 2019 afloopt. Aangezien er een blijvende operationele behoefte bestaat tot uitvoering van deze werken, vraagt Stadsontwikkeling om te kunnen beschikken over een nieuwe raamovereenkomst. De Gemeenschappelijke aankoopcentrale stelt voor om voor deze opdracht openbare procedure GAC_2018_00549 uit te schrijven.
Het college keurt bestek GAC_2018_00549 voor "Raamovereenkomst voor onderhoudswerken aan rijwegen en voetpaden" goed en keurt eveneens goed dat:
Het college geeft opdracht aan:
Dienst |
Taak |
GAC |
dit besluit opnemen in de rapportering aan de gemeenteraad onder “dagelijks bestuur” omwille van investeringen >67.000,00 euro (exclusief btw) |
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst voor onderhoudswerken aan rijwegen en voetpaden |
|
budgetplaats: meerdere |
met orderbons |