Terug
Gepubliceerd op 22/10/2019

2019_GR_00593 - Omgevingsvergunning. Zaak van de wegen - OMV_2019070254. District Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Kraaienberg en Steenovenstraat ZN - Goedkeuring

gemeenteraad
ma 21/10/2019 - 19:30 Bernarduscentrum
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester-voorzitter; Koen Kennis, schepen; Jinnih Beels, schepen; Annick De Ridder, schepen; Claude Marinower, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Fons Duchateau, schepen; Karim Bachar, schepen; Tom Meeuws, schepen; Filip Dewinter, raadslid; Jan Penris, raadslid; Freya Piryns, raadslid; Nahima Lanjri, raadslid; André Gantman, raadslid; Anke Van dermeersch, raadslid; Güler Turan, raadslid; Wouter Vanbesien, raadslid; Peter Mertens, raadslid; Mohamed Chebaa Amimou, raadslid; Yasmine Kherbache, raadslid; Mie Branders, raadslid; Johan Klaps, raadslid; Caroline Bastiaens, raadslid; Danielle Meirsman, raadslid; Martine Vrints, raadslid; Koen Laenens, raadslid; Franky Loveniers, raadslid; Peggy Pooters, raadslid; Kevin Vereecken, raadslid; Imade Annouri, raadslid; Yasmia Setta, raadslid; Karen Maes, raadslid; Kristel Somers, raadslid; Ilse van Dienderen, raadslid; Nordine Saidi Mazarou, raadslid; Mark Tijsmans, raadslid; Sevilay Altintas, raadslid; Sanne Descamps, raadslid; Elisabeth van Doesburg, raadslid; Koenraad De Vylder, raadslid; Manuëla Van Werde, raadslid; Nathalie van Baren, raadslid; Patrick Van den Abbeele, raadslid; Peter Wouters, raadslid; Hicham El Mzairh, raadslid; Khadija Chennouf, raadslid; Sam Van Rooy, raadslid; Sam Voeten, raadslid; Erica Caluwaerts, raadslid; Sven Cauwelier, algemeen directeur

Afwezig

Serge Muyters, korpschef; Glenn Verspeet, korpschef ad interim

Verontschuldigd

Ludo Van Campenhout, schepen; Gerolf Annemans, raadslid; Liesbeth Homans, raadslid; Joris Giebens, raadslid; Ikrame Kastit, raadslid; Omar Fathi, raadslid

Secretaris

Sven Cauwelier, algemeen directeur

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester-voorzitter
2019_GR_00593 - Omgevingsvergunning. Zaak van de wegen - OMV_2019070254. District Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Kraaienberg en Steenovenstraat ZN - Goedkeuring 2019_GR_00593 - Omgevingsvergunning. Zaak van de wegen - OMV_2019070254. District Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Kraaienberg en Steenovenstraat ZN - Goedkeuring

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Artikel 31 van het Omgevingsvergunningsdecreet stelt dat als de vergunningsaanvraag wegenwerken omvat waarover de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid heeft en de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, oordeelt dat de omgevingsvergunning kan worden verleend, de gemeenteraad een beslissing over de zaak van de wegen neemt voor de bevoegde overheid een beslissing neemt over de aanvraag.

Argumentatie

Adviezen 

Externe adviezen

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

Advies

Agentschap Wegen en Verkeer

17 juli 2019

23 juli 2019

Geen advies

brandweer/ risicobeheer/ preventie

17 juli 2019

14 augustus 2019

Voorwaardelijk gunstig

PROXIMUS

17 juli 2019

Geen advies ontvangen bij opmaak van dit verslag

Geen tijdig advies ontvangen waardoor het geacht wordt gunstig te zijn

Vlaams gewest, Agentschap Natuur en Bos

17 juli 2019

25 juli 2019

Gunstig

Vlaamse Milieumaatschappij, afvalwater en lucht

17 juli 2019

18 juli 2019

Geen advies

Vlaamse Milieumaatschappij, grondwaterbeheer

2 augustus 2019

 

Geen advies

Interne adviezen

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

stadsbeheer/ groen en begraafplaatsen

17 juli 2019

26 juli 2019

stadsontwikkeling/ mobiliteit

17 juli 2019

18 juli 2019

stadsontwikkeling/ onroerend erfgoed/ archeologie

17 juli 2019

5 augustus 2019

stadsontwikkeling/ onroerend erfgoed/ monumentenzorg

17 juli 2019

1 augustus 2019

Toetsing regelgeving en beleidsrichtlijnen 

Plannen van aanleg, ruimtelijke uitvoeringsplannen en verkavelingen

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, gedeeltelijk in een gebied voor dagrecreatie. De gebieden voor dagrecreatie bevatten enkel de recreatieve en toeristische accommodatie, bij uitsluiting van alle verblijfsaccommodatie. (Artikel 16 van het Koninklijk Besluit van 28 december 1972 betreffende de inrichting en toepassing van de ontwerpgewestplannen en de gewestplannen.)

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, gedeeltelijk in een gebied voor verblijfrecreatie. Deze gebieden zijn bestemd voor de recreatieve en toeristische accommodatie alsmede de verblijfsaccommodatie met inbegrip van de kampeerterreinen, de gegroepeerde chalets, de kampeerverblijfparken en de weekendsverblijfparken.

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, gedeeltelijk in bosgebied met ecologisch belang. Dit zijn gebieden die omwille van de belangrijkheid van de fauna en flora die zij herbergen of omwille van hun invloed op de aanpalende groengebieden een uitgesproken ecologische waarde hebben. Alleen die werken en handelingen mogen er worden uitgevoerd die het specifiek milieu van planten en dieren en de landschappelijke waarde niet schaden.

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, gedeeltelijk in agrarisch gebied. De agrarische gebieden zijn bestemd voor de landbouw in de ruime zin. Behoudens bijzondere bepalingen mogen de agrarische gebieden enkel bevatten de voor het bedrijf noodzakelijke gebouwen, de woning van de exploitanten, benevens verblijfsgelegenheid voor zover deze een integrerend deel van een leefbaar bedrijf uitmaakt, en eveneens para-agrarische bedrijven. Gebouwen bestemd voor niet aan de grond gebonden agrarische bedrijven met industrieel karakter of voor intensieve veeteelt, mogen slechts opgericht worden op ten minste 300 m van een woongebied of op ten minste 100 m van een woonuitbreidingsgebied, tenzij het een woongebied met landelijk karakter betreft. De afstand van 300 en 100 m geldt evenwel niet in geval van uitbreiding van bestaande bedrijven. De overschakeling naar bosgebied is toegestaan overeenkomstig de bepalingen van artikel 35 van het Veldwetboek, betreffende de afbakening van de landbouw- en bosgebieden.

Het eigendom is gedeeltelijk gelegen binnen de omschrijving van het bijzonder plan van aanleg BPA Kraaienberg, goedgekeurd bij koninklijk besluit van 19 maart 1981. Volgens dit plan ligt het eigendom in de volgende zones: openbare weg-niet verharde wegen.

(Bijzondere plannen van aanleg (BPA) kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘goedgekeurde BPA’s en RUP’s'. Het gewestplan kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar PLANNING > Plannen > Bestemmingsplan > Gewestplan.)

De aanvraag ligt niet in een verkaveling.

De aanvraag wijkt af van de bestemmingsvoorschriften van het gewestplan. De aangevraagde handelingen voor het aanleggen van riolering zijn namelijk niet verenigbaar met de bestemmingsvoorschriften in agrarische gebieden, gebieden voor verblijfs- en dagrecreatie en bosgebieden met ecologisch belang.

De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van bijzonder plan van aanleg.

Gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen 

  • Hemelwater: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (verder genoemd verordening hemelwater).
    (De verordening hemelwater kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > Verordeningen > Hemelwater)De verordening hemelwater is niet van toepassing op de aanvraag.
  • Toegankelijkheid: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid (verder genoemd verordening toegankelijkheid).
    (De verordening toegankelijkheid kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > Verordeningen > Toegankelijkheid publieke gebouwen)
    De verordening toegankelijkheid is niet van toepassing op de aanvraag.

Algemene bouwverordeningen
Voetgangersverkeer: het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1997 houdende de vaststelling van algemene bouwverordeningen inzake wegen voor voetgangersverkeer (verder genoemd verordening voetgangersverkeer), en de omzendbrief RO/98/2 van 23 maart 1998 betreffende de algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer.
(De verordening voetgangersverkeer kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > Verordeningen)
De verordening voetgangersverkeer is niet van toepassing op de aanvraag.

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen

  • Overwelven waterlopen: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake het overwelven of inbuizen van niet geklasseerde waterlopen en waterlopen van 3de categorie (verder genoemd verordening overwelven waterlopen), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 26 januari 2009 en goedgekeurd bij besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 4 juni 2009.
    (De verordening overwelven waterlopen kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘overwelven waterlopen’)
    De verordening overwelven waterlopen is niet van toepassing op de aanvraag.
  • Bouwcode: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening (verder genoemd bouwcode), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 28 april 2014 en goedgekeurd bij besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 9 oktober 2014.
    (De bouwcode kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘bouwcode’)
    De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van de bouwcode. 

Sectorale wetgeving 

  • MER-screening: de overheid die beslist over de ontvankelijkheid en volledigheid van de vergunningsaanvraag, beslist of er een project-MER moet worden opgesteld. De betrokken overheid doet dat op het ogenblik van de beslissing over de ontvankelijk- en volledigheid van de vergunningsaanvraag of, bij gebreke daaraan, binnen 90 dagen na de datum van ontvankelijk- en volledigheid.
    Rekening houdend met de kenmerken van de aanvraag en zijn omgeving wordt geoordeeld dat de mogelijke milieueffecten van het project niet aanzienlijk zijn.
  • Watertoets: overeenkomstig artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het algemeen waterbeleid dient een vergunningsaanvraag onderworpen te worden aan de zogenaamde watertoets.
    Het voorliggende project ligt niet in een overstromingsgevoelig gebied, zodat in alle redelijkheid dient geoordeeld dat geen schadelijk effect wordt veroorzaakt.
  • Vlaamse Wooncode: het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode.
    (De kwaliteitsnormen voor woningen, die in uitvoering van de Vlaamse Wooncode zijn opgemaakt, kan u raadplegen via www.wonenvlaanderen.be, zoek op ‘kwaliteitsbesluit’)
    De aanvraag valt niet onder het toepassingsgebied van de Vlaamse Wooncode.
  • Archeologienota: overeenkomstig artikel 5.4.1 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 moet aan bepaalde aanvragen een bekrachtigde archeologienota worden toegevoegd.
    De archeologienota werd bekrachtigd door het agentschap Onroerend Erfgoed op 23/11/2018.
    De nota toont gemotiveerd aan dat er geen verder archeologisch onderzoek moet plaatsvinden. 

Omgevingstoets 

Toetsing van de verenigbaarheid van het aangevraagde met de omgeving en de goede ruimtelijke ordening

Beoordeling stedenbouwkundige voorschriften

Gewestplan
De gevraagde rioleringswerken en het herstel van de wegenis naar de oorspronkelijke staat te Steenovenstraat en Kraaienberg zijn volgens het Gewestplan gelegen in agrarisch gebied, gebied voor verblijfs- en dagrecreatie, en bosgebied met ecologisch belang. Het pompstation (oostelijk uiteinde) ligt volledig in agrarisch gebied.
De werken zijn in principe strijdig met de voorschriften van deze bestemmingen.
Echter conform artikel 4.4.7 §2 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening mag in een vergunning voor “handelingen van algemeen belang die een ruimtelijk beperkte impact hebben” afgeweken worden van de stedenbouwkundige voorschriften. Handelingen van algemeen belang kunnen een ruimtelijk beperkte impact hebben vanwege hun aard of omvang, of omdat ze slechts een wijziging of uitbreiding van bestaande of geplande infrastructuren of voorzieningen tot gevolg hebben. Volgens het Besluit van werken van algemeen belang, artikel 3 §1, vallen deze werken onder handelingen van algemeen belang, ttz. 9° de aanleg, wijziging of uitbreiding van ondergrondse leidingen die voor het openbaar net bedoeld zijn, en voorzieningen voor het verzamelen en afvoeren van hemel-, oppervlakte- en afvalwater en de bijbehorende kleinschalige infrastructuur, zoals controlepunten, pomp- en overslagstations.
Daardoor is een afwijking voor deze werken aanvaardbaar. 

BPA Kraaienberg (weekendverblijven)
Het gedeelte Kraaienberg ligt gedeeltelijk binnen de contouren van het BPA Kraaienberg. Het BPA legt geen specifieke voorschriften voor wegenis op. Enkel op het grafisch plan staat “niet verharde wegen”. Vanuit het BPA is bebouwing toegestaan. Vanuit ruimtelijk standpunt is het dan ook wenselijk om het afvalwater van deze bebouwing op een aanvaardbare manier te kunnen lozen. Zodoende zijn de rioleringsaanleg en het herstel van de wegenis naar de oorspronkelijke staat aanvaardbaar.

Functionele inpasbaarheid
De functie van deze gemeentewegen wijzigt niet.

Schaal - ruimtegebruik – bouwdichtheid – visueel-vormelijke aspecten
Het aanleggen van een nieuw DWA-stelsel met bijhorende leidingen en putten, en de exploitatie van een bronbemaling op het einde van Kraaienberg, zijn aanvaardbaar. Het RWA-water blijft via de bermen en de grachten afwateren, zoals in bestaande toestand.
Na de werken wordt de bestaande weg opnieuw aangelegd zoals de bestaande toestand. Het nieuwe pompstation wordt aangelegd met een klinkerverharding van 90m².
Er wordt opgemerkt dat de Steenovenstraat in de Atlas der Buurtwegen als buurtweg Chemin n° 19, en Kraaienberg als voetweg Sentier n°35 werd opgenomen. Buurtwegen hebben een beschermd juridisch statuut dat is vastgelegd in de wet der buurtwegen van 10 april 1841. Volgens de motivatienota omvatten de werken een (identieke) heraanleg van de weg volgens het bestaande tracé. Daardoor zullen geen bestaande buurt- of voetwegen afgeschaft, verplaatst, afgesloten of onderbroken worden. Daardoor wordt geoordeeld dat de procedure uit hoofdstuk 3 van het Buurtwegennet van 1841 (gewijzigd in 2014) en de bepalingen uit het uitvoeringsbesluit van 2014 niet moeten toegepast worden.

Mobiliteitsimpact (onder andere toetsing parkeerbehoefte)
Het algemene principe is dat elke bouwaanvraag een parkeerbehoefte genereert. Om te vermijden dat de parkeerbehoefte (geheel of gedeeltelijk) wordt afgewenteld op het openbaar domein, is het de bedoeling om parkeren maximaal op eigen terrein te voorzien, het zogenaamde POET principe (Parkeren Op Eigen Terrein).
De parkeerparagraaf is niet van toepassing aangezien de inhoud van de aanvraag geen impact heeft op de parkeerbehoefte. 

Hinderaspecten – gezondheid – gebruiksgenot – veiligheid in het algemeen
De adviezen van de interne stedelijke afdelingen Groen en Begraafplaatsen, Mobiliteit en Monumentenzorg uiten geen bezwaren of voorwaarden.
De adviezen van de externe adviesinstanties Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Milieumaatschappij, en het Agentschap Natuur en Bos uiten geen bezwaren of voorwaarden.
De voorwaarden bij het advies van de Brandweer worden als voorwaarde bij de vergunning opgelegd (zie bijlage).
De voorwaarden bij het advies van de stedelijke afdeling Archeologie worden als voorwaarde bij de vergunning opgelegd: 

  • Het projectgebied bevindt zich buiten een archeologisch vastgestelde zone. Het projectgebied betreft een lijninfrastructuur boven 1 km (ca. 2 km) met een ingreep in de bodem buiten gabarit groter dan 1000 m² (1.36 hectare). Volgens het Onroerenderfgoeddecreet van 2 juli 2013, artikel 5.4.1 is hiervoor een archeologienota verplicht.
  • De archeologienota werd ingediend door Abo op 15/11/2018 en door het agentschap Onroerend Erfgoed bekrachtigd op 23/11/2018. Het bijhorende programma van maatregelen geeft het terrein vrij (https://loket.onroerenderfgoed.be/archeologie/notas/archeologienotas/9261).
  • Voorwaarden:
    • De bouwheer meldt restanten waarvan hij redelijkerwijs vermoedt dat ze archeologisch waardevol zijn onder de vondstmeldingsplicht (Onroerenderfgoeddecreet, 2 juli 2013, artikel 5.1.4).
    • De bouwheer meldt 2 weken voor aanvang de start van de werken aan de stedelijke dienst archeologie (archeologie@stad.antwerpen.be)
    • De bouwheer laat werfcontroles toe door stadsarcheologen. 

Mits voldaan aan de voorwaarden voldoet de aanvraag aan de goede ruimtelijke ordening.

Fasering

Procedurestap

Datum

Indiening aanvraag

27 mei 2019

Volledig- en ontvankelijk

17 juli 2019

Start openbaar onderzoek

25 juli 2019

Einde openbaar onderzoek

23 augustus 2019

Gemeenteraad voor wegenwerken

21 oktober 2019

Uiterste beslissingsdatum

7 december 2019

Verslag GOA

24 september 2019

naam GOA

Bieke Geypens en Katrine Leemans

Juridische grond

Het Omgevingsvergunningsdecreet van 25 april 2014, meermaals gewijzigd, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

Onderzoek

De aanvraag werd onderworpen aan 1 openbaar onderzoek. 

Ingediende bezwaarschriften en petitielijsten 

Startdatum

Einddatum

Schriftelijke bezwaar-schriften

Schriftelijke gebundelde bezwaar-schriften

Petitie-lijsten

Digitale bezwaar-schriften

25 juli 2019

23 augustus 2019

0

0

0

0

Aanleiding en context

Er werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij het college van burgemeester en schepenen, die behandeld wordt volgens de gewone procedure van het Omgevingsvergunningendecreet. 

Projectnummer:

OMV_2019070254

Gegevens van de aanvrager:

NV AQUAFIN NV met als adres Dijkstraat 8 te 2630 Aartselaar

Gegevens van de exploitant:

NV AQUAFIN NV met als adres Dijkstraat 8 te 2630 Aartselaar

Ligging van het project:

Kraaienberg, Steenovenstraat zn te 2040 Berendrecht (Antwerpen)

Kadastrale gegevens:

afdeling 19 sectie C nrs. 271D, 271B, 273B, 281/2 G, 282D, 284A, 284D en 284H

Inrichtingsnummer:

20190104-0046 (RI3BZ011)

Vergunningsplichten:

Stedenbouwkundige handelingen. Exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten.

Voorwerp van de aanvraag:

aanleggen van een DWA-stelsel en de exploitatie van een bronbemaling

Omschrijving stedenbouwkundige handelingen 

Relevante voorgeschiedenis

  • ca. 1840: buurtweg nr. 19 - Steenovenstraat;
  • ca. 1840: voetweg nr. 35 – zuidelijke zijstraat Kraaienberg;
  • 11/09/2017: aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor het uitvoeren van weg- en rioleringswerken in een deel van de Steenovenstraat en in de Kraaienberg (ingetrokken);
  • 23/11/2018: bekrachtigde archeologienota (9261) voor een vooronderzoek van de Steenovenstraat, Konijnendreef en Kraaienberg te Berendrecht;
  • 11/01/2019: aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een DWA-stelsel en de exploitatie van een bronbemaling (ingetrokken).

Bestaande toestand 

  • Steenovenstraat
    • rijweg van asfalt met een breedte van circa 6,50 meter;
    • het maaiveld helt globaal af naar het westen;
    • geen riolering aanwezig.
  • Kraaienberg
    • langs het grootste deel van Kraaienberg is een rijweg in kassei aanwezig. In de noordoostelijke zijstraat is de rijweg een aardeweg / grindweg;
    • de breedte van de bestaande rijweg bedraagt in de ‘hoofdstraat’ circa 4,20 meter, in de noordoostelijke zijstraat en de zuidelijke zijstraat bedraagt de straatbreedte circa 3 meter;
    • het maaiveld helt globaal af naar het zuidwesten;
    • geen riolering aanwezig. 

Inhoud van de aanvraag

  • aanleggen van een DWA-stelsel en de exploitatie van een bronbemaling voor de Steenovenstraat en Kraaienberg:
    • aanleggen van een nieuwe gravitaire DWA-leiding onder de rijweg (diameter 250 mm) en aanleggen van een nieuwe persleiding DWA onder de rijweg;
    • plaatsen van de nodige constructies: pompstation en woelputten;
    • realiseren van een aansluiting op bestaande riolering;
    • aanleggen van een pompstation met een klinkerverharding van 90m2 ter hoogte van de zuidelijke splitsing van de Kraaienberg (voetweg nr. 35);
  • openbreken van de bestaande wegenis en het heraanleggen van de weg naar bestaande toestand na de werkzaamheden.

Besluit

De gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

De gemeenteraad beslist:

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van het volledig aanvraagdossier en de bijhorende plannen voor wat betreft de 'zaak van de wegen'.

Artikel 2

De gemeenteraad beslist zijn goedkeuring te hechten aan de aanleg van riolering in Kraaienberg en Steenovenstraat onder volgende voorwaarden:

  1. de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van 1e ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;
  2. de bouwheer meldt restanten waarvan hij redelijkerwijs vermoedt dat ze archeologisch waardevol zijn onder de vondstmeldingsplicht (Onroerenderfgoeddecreet, 2 juli 2013, artikel 5.1.4);
  3. de bouwheer meldt 2 weken voor aanvang de start van de werken aan de stedelijke dienst archeologie (archeologie@stad.antwerpen.be);
  4. de bouwheer laat werfcontroles toe door stadsarcheologen.

Artikel 3

Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.

Bijlagen

  • BA_RI3BZ011_O.pdf
  • BA_RI3BZ011_L.pdf
  • BA_RI3BZ011_I_B_01.pdf
  • BA_RI3BZ011_I_B_02.pdf
  • BA_RI3BZ011_I_N_01.pdf
  • BA_RI3BZ011_I_N_02.pdf
  • BA_RIO RI3BZ011_P_B_02.pdf
  • BA_RIO RI3BZ011_P_N_02.pdf
  • BA_RIO RI3BZ011_PR_N_TDP2.pdf
  • BA_RIO RI3BZ011_PR_N_TDP3.pdf
  • BA_RIO RI3BZ011_PR_N_TDP4.pdf
  • BA_RIO_RI3BZ011_C_N.pdf
  • BA_VERHARDING RI3BZ011_P_B_02.pdf
  • BA_VERHARDING RI3BZ011_P_N_02.pdf
  • BA_VERHARDING RI3BZ011_PR_N_TDP2.pdf
  • BA_VERHARDING RI3BZ011_PR_N_TDP3.pdf
  • BA_VERHARDING RI3BZ011_PR_N_TDP4.pdf
  • advies_brandweer_20191658.pdf