Op 1 februari 2018 (jaarnummer 69) bekrachtigde de raad voor maatschappelijk welzijn de overeenkomst van 28 november 2017 tussen de Programmatorische Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie (POD MI) en het OCMW Antwerpen betreffende het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen.
Deze overeenkomst regelt onder meer de mogelijke afspraken met lokale noodhulporganisaties voor wat betreft het mechanisme om de meest behoeftigen te bepalen. Die afspraken moeten vastgelegd worden in afzonderlijke, jaarlijks te hernieuwen partnerschapsovereenkomsten met de individuele voedselbedelingen.
Toepassing van artikel 26, §2, c, van Verordening nr. 223/2014 van het Europees Parlement en van de Raad van 11 maart 2014 betreffende het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen.
De POD MI stelt, onder de bepalingen van geldende Europese verordeningen en afhankelijk van het budget, gratis voedingsproducten ter beschikking van de OCMW's en van de Antwerpse noodhulporganisaties die erkend zijn door de POD MI.
Elke erkende noodhulporganisatie moet een partnerschapsovereenkomst afsluiten met het OCMW in de gemeente waar ze zijn gevestigd om FEAD voedingsproducten te mogen verdelen.
Een partnerschapsovereenkomst is geldig per campagnejaar van FEAD dat doorgaans loopt over 2 kalenderjaren.
Tot de campagne 2018 moesten de partnerschapsovereenkomsten jaarlijks hernieuwd worden. Vanaf de campagne 2019 is het mogelijk deze overeenkomsten stilzwijgend te verlengen tot zolang de betrokken noodhulporganisaties erkend blijven door de POD MI.
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt eenparig het volgende besluit goed.
De Raad voor Maatschappelijk Welzijn bekrachtigt de partnerschapsovereenkomsten 'Gratis verdeling campage 2019 van het Fonds voor Europese Hulp aan de Meest Behoeftigen' met de mogelijkheid deze overeenkomsten stilzwijgend te verlengen tot zolang de betrokken noodhulporganisatie erkend blijft door de POD MI, met: