Niet alleen is een optimale mobiliteit (Slim naar Antwerpen) van, naar en in de stad een van de prioritaire doelstellingen van de stad. Als een van de grootste werkgevers in de regio wil stad Antwerpen zich ook als aantrekkelijke en innovatieve werkgever profileren.
Reeds vandaag is stad Antwerpen een werkgever die grotendeels tegemoet komt aan de 3 pijlers van het charter. Daarom wil stad Antwerpen dit initiatief van haar partners AMS en De Lijn ook onderschrijven.
De rechtspositieregeling van het stads- en OCMW-personeel zoals goedgekeurd door het college van 24 juli 2020 (jaarnummer 6308).
AMS, De Lijn en Jobat lanceren in oktober 2020 het charter voor een betere werkmobiliteit. Ze slaan de handen in elkaar omdat werkmobiliteit reeds langer, maar nu zeker in tijden van corona, een actueel en relevant thema is.
Werkmobiliteit is een belangrijke motivatie voor potentiële sollicitanten om te kiezen voor een (nieuwe) werkgever. Het bevordert ook de retentie van bestaande werknemers.
Het charter wordt gedefinieerd aan de hand van drie pijlers:
Minder onderweg/flexibiliteit:
Slimmer onderweg:
Groener onderweg:
Telkens met de mens, werknemer en zijn arbeidsgeluk, engagement als uitgangspunt.
Het charter werd inhoudelijk uitgewerkt door experten van AMS en enkele toonaangevende bedrijven.
Het charter is hét vehikel waarmee de betrokken partners zowel bedrijven, de brede beroepsbevolking als de politieke instanties bewust willen maken van, en inspireren met nieuwe mogelijkheden van werkmobiliteit.
In november pakken de nieuwsmedia van zowel Mediahuis als DPG Media breed uit met dit charter, dit statement rond werkmobiliteit.
Bedrijven die het charter onderschrijven worden gepromoot als ambassadeur en voorgesteld as such in een specifieke bijlage in De Standaard, verzameld op een minisite en uitgespeeld in een uitgebreide mediacampagne op de zes nieuwsmerken (De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Belang van Limburg en De Morgen) en Jobat.
Het college beslist dat de stad Antwerpen ambassadeur wil worden van een betere werkmobiliteit
Het college beslist het charter voor een betere werkmobiliteit te onderschrijven.