Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
Selectieleidraad
De technische bekwaamheid van de kandidaat zal beoordeeld worden aan de hand van:
Referenties moeten hierbij aantonen aan alle bovenstaande voorwaarden te voldoen doordat de kandidaat reeds meerdere of minstens één vergelijkbare opdracht heeft uitgevoerd. De case wordt beknopt toegelicht.
Uit de opgegeven referentie(s) blijkt duidelijk de brede deskundigheid, (inter)nationale reputatie en erkenning door de (inter)nationale vakwereld als autoriteit in de domeinen klimaat en milie
Enkel de 3 hoogst scorende kandidaten zullen geselecteerd worden voor de volgende fase en dus uitgenodigd worden tot het indienen van een offerte
Bestek
De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend, rekening houdend met de volgende gunningscriteria:
In toepassing van artikel 38, §1, eerste lid, 1°, c) van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht gegund worden bij mededingingsprocedure met onderhandeling omdat de opdracht niet kan worden gegund zonder voorafgaande onderhandelingen wegens specifieke omstandigheden die verband houden met de aard, de complexiteit of de juridische en financiële voorwaarden of wegens de daaraan verbonden risico’s.
In toepassing van artikel 38, §3, derde lid, laatste zin van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en met verwijzing naar artikel 37, §5, kan de aanbestedende overheid de in artikel 38, §3, derde lid bepaalde termijn van ten minste 30 dagen voor ontvangst van de offertes met vijf dagen verkorten indien de offertes langs elektronische weg worden ingediend overeenkomstig de door en krachtens artikel 14, §1, tweede lid en §§5 tot 7 bepaalde regels betreffende de elektronische platformen.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
In toepassing van artikel 57 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, kan de aanbestedende overheid – wanneer ze de noodzaak daartoe aantoont – een opdracht plaatsen die één of meer vaste gedeelten en één of meer voorwaardelijke gedeelten omvat. Hoewel de sluiting van de opdracht betrekking heeft op de volledige opdracht, is de aanbestedende overheid enkel gebonden door de vaste gedeelten. De uitvoering van de voorwaardelijke gedeelten is afhankelijk van een beslissing van de aanbestedende overheid die aan de opdrachtnemer wordt meegedeeld overeenkomstig de in de opdrachtdocumenten bepaalde modaliteiten. De uitvoering van het voorwaardelijk gedeelte mag de algemene aard van de opdracht niet wijzigen.
De stad Antwerpen werkt aan een ambitieus klimaatplan, Klimaatplan 2030, om zodoende mensen dichter bij elkaar te brengen en de stadsregio welvarender, gezonder en slimmer te maken. De stad wil uitblinken in en verbinden door publiek-, maatschappelijk- en privaat ondernemerschap en wil dit samen doen met stakeholders uit de stadsadministratie, bedrijfswereld, kennisinstellingen, strategische organisaties, bewonersvertegenwoordigers en een klimaatregisseur. De klimaatopgave kan de stad immers niet alleen waarmaken. Heel wat bevoegdheden op lokaal niveau ontbreken hiervoor en de stedelijke middelen zijn beperkt. Samenwerking met alle stakeholders van diverse geledingen is nodig om klimaatbeleid te concretiseren en te versterken. Middelen, meningen en krachten kunnen gebundeld bijgesteld of gedeeld worden waardoor de kwaliteit van het klimaatbeleid (doelstellingen, maatregelen en acties) verbeterd en geïntensifieerd wordt.
Met deze overheidsopdracht zoekt stad Antwerpen een bedrijf/organisatie/perso(o)n(en) om de klimaatregie binnen de goedgekeurde governance-structuur op te nemen. Deze governance-structuur zorgt voor een samenwerkingsverband waar partijen samen plannen maken, uitvoeren en opvolgen. Het is geen nieuw hiërarchische structuur die boven de bestaande werking wordt gezet. De structuur zorgt wel voor een logische samenhang en afstemming om de goedgekeurde doelstellingen en het Klimaatplan 2030 te realiseren.
Het college keurt selectieleidraad en bestek GAC_2020_01449 voor het aanstellen van een consultancy bedrijf in het kader van klimaatregie stad Antwerpen goed en keurt eveneens goed dat hiervoor een mededingingsprocedure met onderhandeling wordt uitgeschreven met Europese bekendmaking.
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Aanstellen consultancy bedrijf in het kader van klimaatregie stad Antwerpen |
budgetplaats: 5152500000 |
met orderbons |