Terug
Gepubliceerd op 13/07/2020

2020_CBS_05881 - Omgevingsvergunning - OMV_2020002638. Ten Nessestraat, Van Amstelstraat ZN. District Deurne - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 10/07/2020 - 09:00 Hofstraat
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester; Koen Kennis, schepen; Jinnih Beels, schepen; Annick De Ridder, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Fons Duchateau, schepen; Karim Bachar, schepen; Peter Wouters, schepen; Tom Meeuws, schepen; Karin De Craecker, waarnemend algemeen directeur

Afwezig

Claude Marinower, schepen; Serge Muyters, korpschef; Sven Cauwelier, algemeen directeur

Secretaris

Karin De Craecker, waarnemend algemeen directeur

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester
2020_CBS_05881 - Omgevingsvergunning - OMV_2020002638. Ten Nessestraat, Van Amstelstraat ZN. District Deurne - Goedkeuring 2020_CBS_05881 - Omgevingsvergunning - OMV_2020002638. Ten Nessestraat, Van Amstelstraat ZN. District Deurne - Goedkeuring

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Conform artikel 15 van het Omgevingsvergunningsdecreet is het college van burgemeester en schepenen voor zijn ambtsgebied in eerste administratieve aanleg bevoegd voor volgende aanvragen van:
  1. de gemeentelijke projecten;
  2. andere gevallen dan deze waarvoor de Vlaamse regering of de deputatie bevoegd is.

Argumentatie

De gemeenteraad besliste in zitting van 29 juni 2020 (jaarnummer 374) om zijn goedkeuring te hechten aan de gedeeltelijke wijziging van gemeentelijk rooilijnplan 'Ontwerp tot het aanleggen van een nieuw kwartier Ter Streke genaamd Gebroektens en Kerkevelden' goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 1 augustus 1922 zoals voorgesteld op het plan 'BA_plein_Rooilijnplan’.

De gemeenteraad besliste in zitting van 29 juni 2020 (jaarnummer 372) om:

  • de bezwaren over de 'aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg' te verwerpen;
  • zijn goedkeuring te hechten aan de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg en aan de nieuwe rooilijn zoals voorgesteld op het plan 'BA_plein_Rooilijnplan' en dit onder volgende voorwaarde:
    • de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van 1e ingebruikname/exploitatie strikt na te leven.

Het college neemt kennis van onderstaand verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.  

Adviezen 

Externe adviezen

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

Advies

brandweer/ risicobeheer/ preventie

27 februari 2020

30 maart 2020

Voorwaardelijk gunstig

lokale politie/ verkeerspolitie (LP/VK/SE)

27 februari 2020

16 maart 2020

Gunstig

 

Interne adviezen

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

autonoom gemeentebedrijf vastgoed en stadsprojecten Antwerpen

27 februari 2020

27 februari 2020

stadsbeheer/ vastgoed/ ontwikkeling/ bouwprojecten

27 februari 2020

27 februari 2020

stadsontwikkeling/ ontwerp en uitvoering/ ontwerpers

27 februari 2020

14 april 2020

 

Toetsing regelgeving en beleidsrichtlijnen 

Plannen van aanleg, ruimtelijke uitvoeringsplannen en verkavelingen

Het eigendom is gelegen binnen de omschrijving van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan GRUP Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen, goedgekeurd op 19 juni 2009. 

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, in een woongebied in de stedelijke agglomeratie van Antwerpen, dit is het gedeelte van de stad gelegen tussen de Kleine Ring en respectievelijk de reservatiestrook voor de aanleg van lijninfrastructuur (de A102) tussen Merksem en Wommelgem, de R11 tussen Wommelgem en Mortsel, de oostelijke grens van Mortsel en Hove en de reservatiestrook voor pijpleidingen tussen Hove/Kontich en Hemiksem.

De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving. (Artikel 5 van het Koninklijk Besluit van 28 december 1972 betreffende de inrichting en toepassing van de ontwerpgewestplannen en de gewestplannen.)

In dit gebied wordt de maximale bouwhoogte afgestemd op de volgende criteria:

- de in de onmiddellijke omgeving aanwezige bouwhoogten;

- de eigen aard van het betrokken gebied;

- de breedte van het voor het gebouw gelegen openbaar domein. 

(Gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (GRUP's) kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/grup.  Het gewestplan kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/gewestplan.)

De aanvraag ligt niet in een verkaveling. 

De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van het gewestplan. 

Gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen

  • Hemelwater: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (verder genoemd verordening hemelwater).
    (De verordening hemelwater kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening hemelwater) 
    De verordening hemelwater is niet van toepassing op de aanvraag. 
  • Toegankelijkheid: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid (verder genoemd verordening toegankelijkheid).
    (De verordening toegankelijkheid kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening toegankelijkheid) 
    De verordening toegankelijkheid is niet van toepassing op de aanvraag. 

Algemene bouwverordeningen

Voetgangersverkeer: het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1997 houdende de vaststelling van algemene bouwverordeningen inzake wegen voor voetgangersverkeer (verder genoemd verordening voetgangersverkeer), en de omzendbrief RO/98/2 van 23 maart 1998 betreffende de algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer.
(De verordening voetgangersverkeer kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening wegen voor voetgangersverkeer)
De algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer is niet van toepassing. De weg wordt immers aangelegd als woonerf. Daardoor mogen de voetgangers de ganse breedte van de openbare weg gebruiken. De snelheid van voertuigen is beperkt tot 20 km per uur. 

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen

Bouwcode: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening (verder genoemd bouwcode), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 28 april 2014 en goedgekeurd bij besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 9 oktober 2014.
(De bouwcode kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘regelgeving bouwen in Antwerpen’)
De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van de bouwcode. 

    Sectorale regelgeving

    • MER-screening: de overheid die beslist over de ontvankelijkheid en volledigheid van de vergunningsaanvraag, beslist of er een project-MER moet worden opgesteld. De betrokken overheid doet dat op het ogenblik van de beslissing over de ontvankelijk- en volledigheid van de vergunningsaanvraag of, bij gebreke daaraan, binnen 90 dagen na de datum van ontvankelijk- en volledigheid.
      Rekening houdend met de kenmerken van de aanvraag en zijn omgeving wordt geoordeeld dat de mogelijke milieueffecten van het project niet aanzienlijk zijn.
    • Watertoets: overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid dient een vergunningsaanvraag onderworpen te worden aan de zogenaamde watertoets.
      Het voorliggende project heeft een beperkte oppervlakte en ligt niet in een overstromingsgevoelig gebied, zodat in alle redelijkheid dient geoordeeld dat geen schadelijk effect wordt veroorzaakt. 
    • Vlaamse Wooncode: het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode.
      (De kwaliteitsnormen voor woningen, die in uitvoering van de Vlaamse Wooncode zijn opgemaakt, kan u raadplegen via www.wonenvlaanderen.be, zoek op ‘kwaliteitsbesluit’) 
      De aanvraag valt niet onder het toepassingsgebied van de Vlaamse Wooncode. 
    • Rooilijndecreet: het decreet van 8 mei 2009 houdende vaststelling en realisatie van de rooilijnen
      (Het Rooilijndecreet kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Decreet houdende vaststelling en realisatie van de rooilijnen)
      Het Rooilijndecreet is niet van toepassing op de aanvraag. 

    Beleidsrichtlijnen in het kader van goede ruimtelijke ordening (overeenkomstig artikel 4.3.1, §2, 2° van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening)

    BGO Wonen: de beleidsmatig gewenste ontwikkeling woninggrootte, woningmix en beschermen van eengezinswoningen (verder genoemd BGO Wonen), goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 24 juni 2019.
    (De BGO Wonen kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘regelgeving bouwen in Antwerpen’) 
    De BGO Wonen is niet van toepassing op de aanvraag. 

    Omgevingstoets 

    Toetsing van de verenigbaarheid van het aangevraagde met de omgeving en de goede ruimtelijke ordening 

    Functionele inpasbaarheid

    Om de dichtbevolkte buurt Kronenburg in Deurne-Noord van meer groen te voorzien, wordt er een ‘Groene Sproet’ ingericht. Dit is een groen plein dat ademruimte geeft aan een dichtbebouwd gebied. Het vormt zo een tegengewicht voor de bestaande betonnen en rubberen speelruimtes in de wijk en moet de leefbaarheid verhogen. De 'Groene Sproet' bevindt zich op het voormalige terrein van een houthandelaar, tussen de Ten Nessestraat 31 en de Van Cortbeemdelei 56 en omvat een publiek en een semi-publiek gedeelte:

    • op de hoek van de Van Amstelstraat en de Ten Nessestraat wordt een groene, publieke ruimte met speel- en zitgelegenheid ingericht;
    • in het binnengebied van het bouwblok wordt een semi-publieke ruimte ingericht die kan gebruikt worden door verenigingen, scholen en bewoners in functie van buurtactiviteiten.  

    De aanvraag draagt bij tot de versterking van de publieke ruimte in de wijk en is functioneel inpasbaar in de omgeving. Om overlast van de semi-publieke ruimte te vermijden, zal de aard van de activiteiten expliciet vastgelegd worden in de voorwaarden. Op die manier kan gehandhaafd worden in geval de semi-publieke ruimte zou gebruikt worden voor private doeleinden.

    Schaal - ruimtegebruik - bouwdichtheid

    De oppervlakte van de volledige ‘Groene Sproet’ bedraagt ongeveer 2.200 m². Het semi-publieke deel neemt ongeveer 600m² in beslag. De overig oppervlakte van 1.575m² omvat het publieke deel. Om zoveel mogelijk groene en publieke ruimte in de dichtbevolkte Kronenburgwijk te creëren, wordt de Ten Nessestraat “geknipt” en wordt het deel aansluitend bij de ‘Groene Sproet’, ingericht als woonerf. 

    Er worden diverse groenaanplantingen voorzien waaronder 7 nieuwe bomen en inheemse heesters, als buffer naar de aanpalende woningen. 

    De aanvraag voorziet een uitbreiding van de publieke ruimte in een buurt waar hiervan een groot tekort is. Dit komt de draagkracht van de omgeving ten goede waardoor het project gunstig kan geadviseerd worden. 

    Mobiliteitsimpact (onder andere toetsing parkeerbehoefte)

    De aanvraag genereert geen parkeerbehoefte, maar heeft wel impact op de parkeerbalans op het openbaar domein aangezien er 4 parkeerplaatsen op het openbaar domein verdwijnen door de realisatie van het plein. Er werd echter gekozen om de kwaliteit van het nieuwe buurtpark voorop te stellen. Bovendien zal een parkeerpocket met 32 parkeerplaatsen gerealiseerd worden naast de Gabriël Theunisbrug. De aanleg hiervan is gepland in 2021.  

    Advies aan het college 

    Advies over de stedenbouwkundige handelingen

    Aan het college wordt voorgesteld om voor de stedenbouwkundige handelingen de omgevingsvergunning te verlenen onder voorwaarden. 

    Geadviseerde stedenbouwkundige voorwaarden

    1. de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van 1e ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;
    2. de semi-publieke ruimte kan enkel ten dienste gesteld worden voor scholen en verenigen of voor bewoners in functie van buurtondersteunende activiteiten. Activiteiten met een privaat karakter zijn niet toegelaten.

    Fasering

    Procedurestap

    Datum

    Indiening aanvraag

    29 januari 2020

    Volledig en ontvankelijk

    27 februari 2020

    Start 1e openbaar onderzoek

    6 maart 2020

    Einde 1e openbaar onderzoek

    4 april 2020

    Start laatste openbaar onderzoek

    27 mei 2020

    Einde laatste openbaar onderzoek

    5 juni 2020

    Gemeenteraad voor wegenwerken

    29 juni 2020

    Uiterste beslissingsdatum

    9 oktober 2020

    Verslag GOA

    15 mei 2020

    naam GOA

    Katrijn Apostel

    Juridische grond

    Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet betreffende het intergraal handelsvestigingsbeleid, het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

    Onderzoek

    De aanvraag werd onderworpen aan 3 openbare onderzoeken. 

    Ingediende bezwaarschriften en petitielijsten 

    Startdatum

    Einddatum

    Schriftelijke bezwaar-schriften

    Schriftelijke gebundelde bezwaar-schriften

    Petitie-lijsten

    Digitale bezwaar-schriften

    6 maart 2020

    4 april 2020

    6

    0

    1

    0

    15 mei 2020

    25 mei 2020

    1

    0

    0

    0

    27 mei 2020

    5 juni 2020

    0

    0

    0

    0


    Bespreking van de bezwaren

    Bezwaren uit vorige openbare onderzoeken over de aanvraag, die nog relevant zijn, worden hier ook besproken. 

    Er werden acht bezwaarschriften ingediend. Voornamelijk handelend over: 

    1. Woonerf ter hoogte van de Ten Nessestraat: het bezwaar dat de Ten Nessestraat wordt afgesloten en ingerichten als een woonerf, wat de verkeerssituatie nodeloos ingewikkeld zal maken; 
      Beoordeling: De impact van de verkeersfilter in de Ten Nessestraat op de verkeersstromen is zeer beperkt. Daarnaast is er een omrijfactor voor de bewoners die met de auto in en uit de straat willen rijden, maar ook die is beperkt aangezien het om een korte straat gaat. De omrijfactor gaat over ca. 500 meter in een woonwijk waar geen congestie is. Het bezwaar is ongegrond. 
    1. Verdwijnen van parkeerplaatsen: het bezwaar dat er parkeerplaatsen verdwijnen in een buurt met parkeerproblematiek;
      Beoordeling: Er verdwijnen 4 parkeerplaatsen ter hoogte van de Ten Nessestraat 26 tot 32. De parkeerdruk in de Kronenburgwijk is hoog. Tegelijk is er ook een gebrek aan kwalitatieve publieke ruimte. Dit project biedt voornamelijk een antwoord op dit tweede tekort. Meer kwalitatieve, publieke ruimte in de vorm van een nieuw buurtpark zorgt voor een aangenamere woonwijk wat de levendigheid en veiligheid van de buurt ten goede komt. Vanuit ruimtelijk oogpunt wordt geoordeeld dat de vermindering van 4 parkeerplaatsen een beperkt verlies is ten opzichte van de kwaliteitswinst die door het parkje wordt gerealiseerd. Daarenboven dient te worden opgemerkt dat er in de nabijheid, naast de Gabriël Theunisbrug, een parkeerpocket van 32 parkeerplaatsen wordt voorzien. De aanleg hiervan is gepland in 2021. Het bezwaar is ongegrond. 
    1. Samenspraak: het bezwaar dat de groene sproet tot stand gekomen zou zijn in samenspraak met de buurtbewoners. Het merendeel van de buurtbewoners was initieel akkoord met het project zoals voorgesteld in 2018. Nadien werden de plannen gewijzigd. Ondanks protest van de buurt op de gewijzigde plannen, werden de opmerkingen niet meer verwerkt;
      Beoordeling: In de zomer van 2018 konden bewoners opmerkingen geven op het eerste plan. Op basis van die inspraak en de ambities van het beleid werd een definitief ontwerp opgemaakt. De ambitie van het beleid is om zo veel mogelijk groen en publieke ruimte te creëren in de dichtbevolkte Kronenburgwijk, en dit op een veilige manier. Volgende argumenten overtuigden het beleid om het plan aan te passen en ook na overleg met de omwonenden bij dit standpunt te blijven:
      • zonder inname van een deel van de Ten Nessestraat bedraagt de oppervlakte van de publieke groene sproet 1.250m². Met uitbreiding vergroot deze oppervlakte met 325m² oftewel +26%, wat een totale oppervlakte van 1.575m²oplevert. Hierdoor wordt de groene ruimte groter en kwalitatiever om te verblijven;
      • de ‘Groene Sproet wordt een plek van betekenis voor de buurt. Ze treedt uit het bouwblok en betrekt de straat veel meer bij de ruimte;
      • de voorgevels aan de overzijde in de Ten Nessestraat komen mee aan het plein te liggen. Dit zorgt voor meer levendigheid op het plein;
      • daarnaast is er een tweede reden vanuit een mobiliteit- en veiligheidsoogpunt;
      • het doorgaande verkeer verdwijnt waardoor de onmiddellijke omgeving autoluwer wordt, wat de veiligheid verbetert.

    Het bezwaar is ongegrond. 

    1. Overlast: de bezwaren dat het project overlast zal bezorgen voor de hele buurt (hangjongeren, speelstraat, gebruik als hondenwei, drugs dealen);
      Beoordeling: Het openbaar deel van het plein is volledig zichtbaar vanop de straat. Hierdoor zijn er geen verborgen hoeken en kanten. De bezwaren omtrent de overlast betreffen niet aantoonbare, subjectieve elementen die niet van stedenbouwkundige aard zijn en die bijgevolg niet meegenomen kunnen worden bij de stedenbouwkundige beoordeling van het project. Er is niet noodzakelijk een causaal verband tussen voorliggend project en de te verwachten overlast zoals omschreven in de bezwaarschriften. De bezwaren zijn ongegrond. 
    1. Semi-publiek buurtpark: het bezwaar dat het gebruik van het semi-publieke deel kan gehuurd worden voor evenementen wat bijkomende parkeeroverlast zal genereren;
      Beoordeling: De beschrijvende nota bij de aanvraag geeft aan dat het semi-publieke deel kan gebruikt worden voor verenigingen, scholen en bewoners uit de buurt in functie van buurtactiviteiten. Het buurtgeoriënteerde karakter van het gebruik van de semi-publieke ruimte zal bijgevolg geen parkeeroverlast genereren. Om tegemoet te komen aan het bezwaar zal als voorwaarde van de vergunning opgenomen worden dat activiteiten op het plein een buurtgeoriënteerd karakter dienen te hebben. Het bezwaar is gedeeltelijk gegrond. 
    1. Afsluiting tuinen: het bezwaar dat de hoogte van de afsluiting van de tuinen van de bezwaarindieners verminderd is van 4 meter, zoals eerst voorgesteld, naar 3 meter en zal uitgevoerd worden in een ijzeren raster dat kan beklommen worden;
      Beoordeling: Er wordt een omheining voorzien van 3 meter hoog, die op 60 centimeter van de zijgevels en tuinmuren geplaatst wordt. De omheining is voorzien van erg kleine mazen zodat deze niet kan beklommen worden. Daarenboven krijgt deze ook een dichte, groene begroeiing. Ook zorgt de tussenliggende afstand van 60 cm voor een bijkomende hindernis. Het bezwaar is ongegrond.

    Aanleiding en context

    Er werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij het college van burgemeester en schepenen, die behandeld wordt volgens de gewone procedure van het Omgevingsvergunningendecreet. 

    Projectnummer:

    OMV_2020002638

    Gegevens van de aanvrager:

    stad Antwerpen (stadsontwikkeling) met als adres Grote Markt 1 te 2000 Antwerpen

    Ligging van het project:

    Ten Nessestraat ZN, Van Amstelstraat ZN te 2100 Deurne (Antwerpen)

    Kadastrale gegevens:

    afdeling 27 sectie A nrs. 0, 11C8, 11X8, 16P16, 16E18, 16N14 en 16G16

    Vergunningsplichten:

    Stedenbouwkundige handelingen

    Voorwerp van de aanvraag:

    aanleggen van een buurtpark en woonerf


    Omschrijving stedenbouwkundige handelingen

    Relevante voorgeschiedenis

    • 15/06/2018: vergunning (2018584) voor het slopen van twee appartementen en een magazijn.

    Vergunde/vergund geachte toestand

    • braakliggend terrein.

    Huidige toestand

    • braakliggend terrein.

    Gewenste toestand

    • groen en publiek speelplein op de hoek van de Ten Nessestraat en de Van Amstelstraat:
      • zone A: groene publieke ruimte met speel- en zitgelegenheid;
      • zone B: semi-publieke ruimte afgesloten van zone A met een schuifpoort.

    Inhoud van de aanvraag

    • inrichten van een buurtpark;
    • inrichten van het noordelijke deel van de Ten Nessestraat als woonerf.

    Besluit

    Het college van burgemeester en schepenen beslist:

    Artikel 1

    Het college sluit zich integraal aan bij:

    • de bespreking van de ingediende bezwaren onder de punten 5 en 6 zoals geformuleerd in het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt deze beoordeling tot zijn eigen standpunt;
    • het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot zijn eigen motivatie.

    Artikel 2

    Het college beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en aan de aanvrager de vergunning af te leveren, die afhankelijk is van de strikte naleving van volgende voorwaarden: 

    Algemene voorwaarden

    de algemene voorwaarden die aan de vergunning zijn gehecht en er integraal deel van uitmaken.

    Stedenbouwkundige voorwaarden

    1. de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van 1e ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;
    2. de semi-publieke ruimte kan enkel ten dienste gesteld worden voor scholen en verenigen of voor bewoners in functie van buurtondersteunende activiteiten. Activiteiten met een privaat karakter zijn niet toegelaten.

    Artikel 3

    Het college beslist de plannen waarvan overzicht als bijlage bij dit besluit gevoegd, goed te keuren.

    Artikel 4

    Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.