Door de lockdown en blijvende coronabeperkingen zijn een heleboel geplande activiteiten niet kunnen doorgaan.
Dit resulteert normaal gezien in vrijgekomen of niet bestede budgetten.
Onze lokale middenstand, maar ook alle verenigingen, culturele sector, ... kregen het erg zwaar te verduren.
Verdere leegloop of sluiting van zaken in Wilrijk dienen we te voorkomen of te vermijden, o.a. jeugd- en seniorenverenigingen zijn onmisbaar, ons CC de Kern verdient alle aandacht en uitgebreide ondersteuning.
Van good practices kunnen we leren.
- Boechoutenaars bv. kunnen een aankoopbon van 10 EUR afhalen, te verzilveren bij de Boechoutse lokale middenstand (BOECHOUT Steun voor kwetsbare gezinnen en lokale armoedebestrijding, een aankoopbon van 10 euro voor elke inwoner, ondersteuning van verenigingen, een toeristisch zomeraanbod en een huldemoment voor haar coronahelden: dat zijn enkele kernpunten van het relanceplan van de gemeente Boechout...);
- In Hemiksem bv. worden lokale middenstand en verenigingen rechtstreeks ondersteund, zie: https://hemiksem.be/nieuws/covid19-steunplan-voor-hemiksemse-middenstand-en-verenigingen.
. Kan het districtscollege overwegen om vanuit de niet bestede budgetten ook alle Wilrijkenaars een aankoopbon van 10 EUR toe te kennen?
Aankoopbons die kunnen verzilverd worden bij de Wilrijkse lokale middenstand waarmee zowel Wilrijkenaars als de lokale middenstand zelf een steuntje in de rug krijgen.
. Kan het districtscollege overwegen om vanuit de niet bestede budgetten ook alle Wilrijkse verenigingen te ondersteunen?
. Kan het districtscollege overwegen om o.a. de welzijnsschakel Wilrijk extra te ondersteunen (pijler lokale armoedebestrijding)
Martine Depauw geeft toelichting bij de interpellatie. Districtsraadsleden Dirk Avonts, Luk Lemmens, Werner De Gres en Eric Huijbrechts vullen aan. Districtsburgemeester Kristof Bossuyt en districtsschepen Hans Ides antwoorden.
wo 07/10/2020 - 22:17