Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
De opdracht omvat de volgende percelen:
- Perceel 1: Controle evenementen en activiteiten met dieren (aanleggen van een pool van maximum 3 dierenartsen)
- Perceel 2: Oproepen politie – dierenverwaarlozing of dierenmishandeling (aanleggen van een pool van maximum 2 dierenartsen)
- Perceel 3: Dringende oproepen politie – verdoving en/of verzorging van een dier in nood of in het kader van de openbare veiligheid (aanleggen van een pool van maximum 2 dierenartsen)
- Perceel 4: Parkdieren (aanleggen van een pool van maximum 2 dierenartsen)
Elk perceel worden gegund aan een pool van inschrijvers die de economisch meest voordelige offertes indienen, rekening houdend met de volgende gunningscriteria:
In toepassing van artikel 42, §1, eerste lid, 1°, a) van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking omdat de goed te keuren uitgave niet hoger is dan het bij het artikel 90, eerste lid, 1° van het Koninklijk Besluit Plaatsing van 18 april 2017 vastgelegd bedrag van 139.000 EUR (zonder belasting over de toegevoegde waarde), met name de drempel vermeld in artikel 11, eerste lid, 2° van het Koninklijk Besluit Plaatsing van 18 april 2017.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
In toepassing van de artikelen 2, 6° en 47 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal de stad Antwerpen optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze gecentraliseerde aankoopactiviteiten en aanvullende aankoopactiviteiten verricht die bestemd zijn voor andere aanbesteders die in de opdrachtdocumenten zijn aangeduid.
Met betrekking tot het dierenwelzijn op evenementen en activiteiten zoals o.a. circussen, koetspaarden, markten en het Offerfeest zijn er preventieve controles nodig van dieren. Bijkomend is er nood aan diergeneeskundige verzorging van parkdieren in de Antwerpse parken en het bijstaan van de politie bij dier-gerelateerde problemen. De huidige overeenkomst GAC/2017/4388 loopt ten einde op 31/12/2021. Om de continuïteit te verzekeren dringt de nood zich op om een nieuwe overeenkomst af te sluiten. De aanbestedende overheid wenst hiervoor een pool aan te leggen van een bepaald aantal dierenartsen per perceel.
De Gemeenschappelijke Aankoopcentrale wenst hiervoor onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking GAC_2021_01891 uit te schrijven.
Bij deze raamovereenkomst treedt de stad op als aankoopcentrale voor de aankoopgroep van de stad Antwerpen. Indien andere entiteiten dan de stad afnemen op deze raamovereenkomst, zal dat gebeuren in eigen naam en voor eigen rekening. De vastleggingen voor die deelopdrachten zullen dan ook op de eigen budgetten gebeuren.
De percelen 2 en 3 zullen in principe enkel gebruikt worden door de Lokale Politie Antwerpen. De Lokale Politie Antwerpen zal deze deelopdrachten verrekenen op eigen budgetten. Perceel 4 wordt gebruikt door Stadsbeheer.
Het college keurt bestek GAC_2021_01891 voor het afsluiten van een raamovereenkomst voor een pool van dierenartsen (4percelen) goed en keurt eveneens goed dat:
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst voor een pool van dierenartsen (4percelen) |
|
budgetplaats: 5403505000 | met orderbons |