Terug
Gepubliceerd op 09/11/2021

2021_CBS_08621 - Stedelijk patrimonium. Talentontwikkeling en Vrijetijdsbeleving. Regie kinderopvang. Onderwijs - Herbestemmen van vijf verlaten stedelijke kinderdagverblijven tot private kinderopvang of stedelijke school - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 05/11/2021 - 09:00 digitaal
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester; Koen Kennis, schepen; Jinnih Beels, schepen; Annick De Ridder, schepen; Claude Marinower, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Karim Bachar, schepen; Peter Wouters, schepen; Elisabeth van Doesburg; Tom Meeuws, schepen; Sven Cauwelier, algemeen directeur

Afwezig

Serge Muyters, korpschef

Secretaris

Sven Cauwelier, algemeen directeur

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester
2021_CBS_08621 - Stedelijk patrimonium. Talentontwikkeling en Vrijetijdsbeleving. Regie kinderopvang. Onderwijs - Herbestemmen van vijf verlaten stedelijke kinderdagverblijven tot private kinderopvang of stedelijke school - Goedkeuring 2021_CBS_08621 - Stedelijk patrimonium. Talentontwikkeling en Vrijetijdsbeleving. Regie kinderopvang. Onderwijs - Herbestemmen van vijf verlaten stedelijke kinderdagverblijven tot private kinderopvang of stedelijke school - Goedkeuring

Motivering

Gekoppelde besluiten

Algemene financiële opmerkingen

Dit besluit behandeld de principiële toewijzing van de panden aan de stedelijke partners.

De kosten voor de aanpassingswerken voor de panden Waasdonk 138 en 155 en Belegstraat 62 (toegewezen aan TV_RKO) worden nominaal vastgelegd na opmaak van een gedetailleerde raming door AG Vespa/Bouwprojecten stad.

Aanleiding en context

Op 31 januari 2014 (jaarnummer 895) nam het college kennis van het auditrapport van KPMG voor kinderopvang. Hierin worden aanbevelingen geformuleerd om sterk in te zetten op private kinderopvang en het bestaand stedelijk aanbod kinderopvang door IVA KOP te moderniseren en te optimaliseren.

Op 15 december 2014 (jaarnummer 978) keurde de gemeenteraad een algemene concessieovereenkomst goed voor alle concessies in functie van kinderopvang.

Op 17 juni 2016 (jaarnummer 5417) keurde het college het tijdelijk gebruik door AG Stedelijk Onderwijs (AG SO) van de gebouwen gelegen aan de Waasdonk 138 en 155 te 2100 Deurne goed.

Op 14 november 2018 (jaarnummer 444) keurde het managementteam de oproep naar stedelijk programma voor de herbestemming van de gebouwen goed.

Op 23 november 2018 (jaarnummer 10309)  keurde het college de teruggave van de gebouwen gelegen aan de Waasdonk 138 en 155 door AG SO goed.

Op 18 januari 2021 (jaarnummer 13) keurde de raad van bestuur AG Stedelijk Onderwijs de interesse goed voor de ingebruikname van kinderdagverblijf Dolfijntje in de Belegstraat 62, 2018 Antwerpen.

Argumentatie

Inleiding

Het college nam op 31 januari 2014 (jaarnummer 895) kennis van het auditrapport van KPMG voor kinderopvang. Hierin worden aanbevelingen geformuleerd om sterk in te zetten op private kinderopvang en het bestaand stedelijk aanbod kinderopvang door IVA KOP te moderniseren en te optimaliseren. 

Modernisering van de infrastructuur door enerzijds het oprichten van nieuwe moderne kinderdagverblijven ter vervanging van verouderde kinderdagverblijven en anderzijds door het renoveren van bestaande kinderdagverblijven. Optimalisatie door enerzijds het streven naar het bekomen van schaalvoordelen (door bijvoorbeeld het overbrengen van plaatsen in de verouderde kleine kinderdagverblijven naar grotere nieuwe kinderdagverblijven) en anderzijds door het optimaliseren van de loonkost van IVA KOP.

Binnen dit kader werden vijf locaties van IVA KOP definitief gesloten: 

  • Puppies, Grotehondstraat 50-52, 2018 Antwerpen;
  • Regenboog, Dokter Decrolystraat 2, 2030 Antwerpen (Luchtbal);
  • Kornuit, Corneel Franckstraat 33, 2100 Deurne;
  • Piepeloere, Waasdonk 138 en 155, 2100 Deurne;
  • Dol-fijntje, belegstraat 62, 2018 Antwerpen.

Deze vijf locaties behoren tot het stedelijk patrimonium. Een herbestemmingsonderzoek voor alle panden werd gevoerd.

Beleidsvisie AG Stedelijk Onderwijs (AG SO) patrimonium 2020-2050 en programma aantrekkelijke schoolomgeving

Het Stedelijk Onderwijs bouwt mee aan de stad van morgen door het realiseren van voldoende, gezonde, duurzame en inspirerende leer- en werkomgevingen voor haar lerenden en medewerkers. Duurzame en inspirerende schoolgebouwen verhogen het welbevinden, wat bijdraagt tot betere leerprestaties. Aantrekkelijke schoolomgevingen en -gebouwen faciliteren het leerproces. Zo zorgen we ervoor dat schoolteams zich kunnen concentreren op hun kerntaak. 

Deze uitdagingen vragen om een doordachte aanpak en een heldere richting. Het Stedelijk Onderwijs expliciteerde hiervoor haar beleidsvisie op het onderwijspatrimonium. De visienota biedt een inspirerend kader. Ze geeft aan waar het Stedelijk Onderwijs op lange termijn (perspectief 2020-2050) met haar schoolgebouwen naar toe wil. Ze geeft richting aan zowel grote nieuwbouwprojecten als renovaties, preventief onderhoud, kleine herstellingen en het dagelijks beheer van het patrimonium.

Binnen de ambitienota 2020-2025 van het Stedelijk Onderwijs is de beleidsvisie patrimonium concreet vertaald in het programma aantrekkelijke schoolomgeving (PROG 4.1) en in het masterplan onderwijspatrimonium.

Beleidsvisie Talentontwikkeling en Vrijetijdsbeleving_Regie Kinderopvang (TV_RKO) 2020-2050 

De stad Antwerpen wenst deze legislatuur 39 kinderopvangplaatsen per 100 kinderen van 0-3 jaar te realiseren in kwaliteitsvolle en veilige locaties. De stad Antwerpen werd ingedeeld in 22 clusters, per cluster wordt gekeken of er een tekort dan wel overschot is ten opzicht van deze doelstelling. Om deze 39 % dekkingsgraad te behalen, wordt de private sector op verscheidene manieren ondersteund zodat kinderopvanginitiatieven kunnen opstarten. Het vinden van panden voor kinderopvang is vaak een struikelblok voor het starten met een kinderopvang initiatief. Daarom investeert de stad Antwerpen in panden om ze ter beschikking te kunnen stellen aan de private sector kinderopvang. 

Grotehondstraat 50-52, Antwerpen

De ruimtes van het voormalig kinderdagverblijf Puppies zijn gelegen in stedelijke basisschool Crea 16 in de wijk Zurenborg. De basisschoolschool met adres Grotehondstraat 50-52, 2018 Antwerpen is kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 6, sectie F, nummers 1276h3. Het perceel heeft een oppervlakte van 3.182m². De gebouwen maken deel uit van het stedelijk patrimonium en werden in erfpacht gegeven aan AG SO sinds 23 december 2011 voor 100 jaar. 

Een herbestemmingsonderzoek werd opgestart door een oproep te lanceren naar stedelijk programma voor de ruimtes van het voormalig kinderdagverblijf.

Het pand werd onderzocht voor herbestemming tot buurtfietsenstalling. Deze functie werd niet weerhouden daar de beschikbare ruimtes klein zijn en zich deels op de verdieping bevinden. Er is een verwevenheid met de school en er bevinden zich enkele treden aan de inkomdeur van het gebouw (vastgesteld bouwkundig erfgoed). Hierdoor kunnen de ruimtes niet als efficiënte fietsenstalling worden ingezet.

De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijke Onderwijs Antwerpen (AG SO) heeft interesse voor de ingebruikname van de extra ruimtes voor de stedelijke kleuterschool.

Basisschool Crea 16 is een volwaardige dubbele basisschool met 480 plaatsen. 

Uit een ruimtetoets blijkt dat de school eerder krap gehuisvest is. De gebouwoppervlakte van de basisschool bedraagt  87% van de fysische agion-norm (maximaal subsidieerbare oppervlakte). Empirisch werd vastgesteld dat dergelijke oppervlakte laag is om de onderwijsactiviteiten op een kwalitatieve manier te organiseren. De school mist voornamelijk bergruimte. Bovendien beschikt de school over slechts 38% van de fysische agion-norm, ongeveer 3 m² per leerling. Aangezien 4 m² per leerling beschouwd wordt als ondergrens moeten de speeltijden beurtelings georganiseerd worden.

De inplanting van het kinderdagverblijf in het schoolgebouw maakt dat de circulatie op het gelijkvloers en de evacuatie van de leslokalen boven het kinderdagverblijf niet optimaal georganiseerd kunnen worden.

Door ingebruikname van het kinderdagverblijf kan de beschikbare gebouwoppervlakte opgetrokken worden naar 93% van de fysische norm. De gelijkvloerse lokalen in het kinderdagverblijf onder de dienstwoning zijn geschikt als extra personeelsruimten. Ter compensatie van de beperkte speelplaats zouden de leeflokalen van het kinderdagverblijf ingezet worden als polyvalente bewegingsruimte voor de kleuters en een extra zorglokalen. De keuken kan gebruikt worden voor sporadische kookactiviteiten en de administratieve ruimtes, nabij de tweede ingang kunnen dienst doen als berging. Circulatie op het gelijkvloers, compartimentering en evacuatie kunnen geoptimaliseerd worden.

Door deze uitbreiding krijgt de school meer ruimte in functie van comfort en optimale ondersteuning van de leerlingen. Capaciteitsuitbreiding is niet mogelijk in deze school.

Het kinderdagverblijf is verouderd, de keuken en technische ruimtes in de kelder werden niet goed brandtechnisch gecompartimenteerd en er zijn constructieve problemen door vocht in de vloerplaat boven de kelder. Er zijn uitgebreide werken nodig om het kinderdagverblijf qua bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne geschikt te maken voor de school: het vervangen van de aangetaste vloerplaat boven de kelder, afwerken van de bovenliggende ruimtes, brandtechnische compartimentering van technische ruimtes en evacuatiewegen. Bijkomend moet onderzocht worden of het wenselijk is om het verluchtingssysteem van de school aan te passen en uit te breiden, of de keuken en de mezzanine behouden kunnen blijven en schilderwerken uit te voeren in de ruimtes van het kinderdagverblijf. Deze laatste werken kunnen ook in een latere fase uitgevoerd worden.

Gezien de ruimtelijke en technische verwevenheid van het kinderdagverblijf met de school is het niet aangewezen om de ruimtes aan een derde partij toe te wijzen.

Na overleg met AG SO stelt AG Vespa voor de ruimtes van voormalig kinderdagverblijf Puppies in de Grotehondstraat 50-52 over te dragen aan AG SO voor onderwijsdoeleinden. Deze ruimtes zijn reeds in erfpacht van AG SO.

Dokter Decrolystraat 2, Antwerpen (Luchtbal)

De ruimtes van het voormalig kinderdagverblijf Regenboog zijn gelegen in stedelijke kleuterschool De Optimist in de wijk Luchtbal. De kleuterschool met adres Dokter Decrolystraat 2 is kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 7, sectie G, nummers 2342n. Het perceel heeft een oppervlakte van 6.814 m². De gebouwen maken deel uit van het stedelijk patrimonium en werden in erfpacht gegeven aan AG SO sinds 3 februari 2012 voor 100 jaar. 

Een herbestemmingsonderzoek werd opgestart door een oproep te lanceren naar stedelijk programma voor de ruimtes van het voormalig kinderdagverblijf.

Op 17 maart 2017 (jaarnummer 2494) beslist het college om de ruimtes in te richten voor een Huis van het Kind. Echter werd dit nooit gerealiseerd.

De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijke Onderwijs Antwerpen (AG SO) heeft interesse voor de ingebruikname van de extra ruimtes voor de stedelijke kleuterschool.

AG SO wenst de ruimtes van het voormalige kinderdagverblijf in gebruik te nemen voor de opstart van een nieuwe vestiging voor de Leerexpert Columbiastraat. Het AG SO zal op deze vestiging 12 extra plaatsen noodcapaciteit voor kleuters type 2 in het Buitengewoon Onderwijs creëren. Dit als deel van antwoord op de door het Lokaal Overlegplatform Antwerpen (LOP) vastgestelde tekorten.

Op langere termijn is het de ambitie van het AG SO om de leerlingen die gehuisvest worden in de Dokter Decrolystraat 2, op te vangen in de vernieuwde Campus De Leerexpert Columbia. AG SO wenst eerst een nieuw schoolgebouw voor stedelijke basisschool Sportomundo te bouwen op een grond op de hoek van de Santiagostraat en de Noorderlaan. 

Na de realisatie van dit project kunnen de huidige gebouwen van stedelijke basisschool Sportomundo, gelegen net naast de Leerexpert Columbia, gerenoveerd worden voor De Leerexpert. 

Na overleg met AG SO stelt AG Vespa voor de ruimtes van voormalig kinderdagverblijf Regenboog in de Dokter Decrolystraat 2 over te dragen aan AG SO voor onderwijsdoeleinden. Deze ruimtes zijn reeds in erfpacht van AG SO.

Corneel Franckstraat 33, Deurne

De ruimtes van het voormalig kinderdagverblijf Kornuit zijn gelegen in stedelijke basisschool Mozaïek in woonwijk Silsburg in Deurne Zuid. De school met adres Corneel Franckstraat 33 is kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 3, Deurne afdeling 1, sectie B, nummers 230c3. Het perceel heeft een oppervlakte van 3.306 m². De gebouwen maken deel uit van het stedelijk patrimonium en werden in erfpacht gegeven aan AG SO sinds 3 februari 2012 voor 100 jaar. 

Een herbestemmingsonderzoek werd opgestart door een oproep te lanceren naar stedelijk programma voor de ruimtes van het voormalig kinderdagverblijf.

De realisatie van een Huis van het Kind of een privaat kinderdagverblijf werden onderzocht maar niet weerhouden (er is geen mogelijkheid om een lift te plaatsen).

AG SO wenst de ruimtes van het voormalige kinderdagverblijf in gebruik te nemen voor van de opstart van een nieuwe vestigingsplaats van de Academie Deurne. Het AG SO wenst op deze vestiging 3 extra klassen voor het deeltijds kunstonderwijs in het domein Beeld op te richten. Dit als deel van antwoord op de stijgende vraag naar een aanbod Beeld in de aanbodzone ‘Deurne Zuid en Borgerhout Extra Muros’ en de ambitie van het AG SO om de deelnamekans voor jongeren op te trekken naar het Vlaams gemiddelde. De nabijheid van de stedelijk basisschool De Mozaïek, die op dezelfde locatie gehuisvest is, is een opportuniteit om samenwerking en gedeeld ruimtegebruik te versterken.  

Op langere termijn zou het interessant zijn om basisschool de Mozaïek uit te breiden naar een dubbele basisschool. Dit kan alleen wanneer het naastgelegen terrein kan verworven worden. Deze ontwikkeling is vandaag nog hoogst onzeker en moet samen met de huisvesting van het Deeltijdskunstonderwijs in dat geval nog verder onderzocht worden.

Na overleg met AG SO stelt AG Vespa voor de ruimtes van voormalig kinderdagverblijf Kornuit in de Corneel Franckstraat over te dragen aan AG SO voor onderwijsdoeleinden. Deze ruimtes zijn reeds in erfpacht van AG SO.

Waasdonk 138 en 155, Deurne

Het voormalig kinderdagverblijf  Piepeloere is gelegen in een woonwijk, aan de grens van de stad Antwerpen met Borsbeek, tussen de luchthaven van Deurne en een commerciële zone. Het voormalig kinderdagverblijf bestaat uit twee woningen van ongeveer 135 m² met aangrenzende tuinen. De gebouwen met adres, Waasdonk 138 en 155 te Deurne, zijn kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 32, Deurne afdeling 6, sectie B, nummers 641T2 en 641S2. De percelen hebben een gezamenlijke oppervlakte van 1.103 m².  De gebouwen maken deel uit van het stedelijk patrimonium.

De werking van het kinderdagverblijf Piepeloere met 29 kindplaatsen werd in augustus 2016 verhuist naar de nieuwe locatie Koekendoos, gelegen in de Du Montstraat 41-63 te Deurne. 

In het kader van de nieuwbouwwerken aan kleuter- en lagere school Het Vliegertje, gelegen aan de Borsbeeksesteenweg, werden tijdelijke klassen ingericht in de gebouwen aan Waasdonk 138 en 155. De werken aan de school zijn intussen volledig afgerond. AG SO heeft sinds schooljaar 2018-2019 geen activiteiten meer in de gebouwen.

Een herbestemmingsonderzoek werd opgestart door een oproep te lanceren naar stedelijk programma voor de gebouwen op 14 november 2018. Enkel vanuit de dienst Talent en Vrijetijdsbeleving_Regie Kinderopvang (TV_RKO) werd interesse getoond.

De stad Antwerpen wenst deze legislatuur 39 kinderopvangplaatsen per 100 kinderen van 0-3 jaar te realiseren in kwaliteitsvolle en veilige locaties. De stad Antwerpen werd ingedeeld in 22 clusters, per cluster wordt gekeken of er een tekort dan wel overschot is ten opzicht van deze doelstelling. De gebouwen aan Waasdonk 138 en 155 zijn gelegen in cluster 10, deze cluster heeft op 1 januari 2021 een tekort van 63 kindplaatsen. Door ingebruikname van de gebouwen aan Waasdonk 138 en 155 wordt een capaciteitsuitbreiding van minstens 28 kindplaatsen gerealiseerd.

De staat van de gebouwen is goed. Ze werden reeds ingericht als kinderopvang maar zijn gedateerd. Na de nodige aanpassingswerken (inrichting, technieken,...) zal de stad Antwerpen het pand in concessie geven aan een private exploitant conform de algemene concessieovereenkomst, goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2014 (jaarnummer 978).

De aanpassingswerken worden geraamd op 175.000,00 EUR per gebouw. Met een totaal van 350.000,00 EUR incl. BTW, studiekosten, erelonen en onvoorziene kosten.

Belegstraat 62, Antwerpen

Het voormalig kinderdagverblijf  Dol-fijntje is gelegen in de Belegstraat 62 te Antwerpen, een zijstraat van de Brederodestraat. Het perceel is kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 10, sectie K, nummers 1709g4, met een oppervlakte van 2.885m². Het gebouw maakt deel uit van een site met gemengd gebruik. Op het zelfde perceel is stedelijke kleuterschool De Kleine Wereld gelegen. De gebouwen maken deel uit van het stedelijk patrimonium.

Het pand aan de Belegstraat 62 bestaat uit een verlaten stedelijk kinderdagverblijf en een conciërgewoning voor de school op de verdieping van het linkse deel van het pand. Rechts naast het gebouw is een evacuatieweg voorzien voor de school. 

De werking van het kinderdagverblijf Dolfijntje met 36 kindplaatsen werd in januari 2021 verhuisd naar stedelijk kinderdagverblijf Pagadder, gelegen in de Lange Ridderstraat 58 te Antwerpen. 

Een herbestemmingsonderzoek werd opgestart. In mei 2020 werd een oproep gelanceerd voor stedelijk programma in het verlaten gebouw. 

De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijke Onderwijs Antwerpen (AG SO) heeft interesse voor de ingebruikname van het pand in de Belegstraat 62. Capaciteitsuitbreiding is niet mogelijk, noch wenselijk. De ingebruikname kadert in het realiseren van comfort en een optimale ondersteuning van de kleuters van Basisschool De Kleine Wereld (Belegstraat 62-64). 

Ook de dienst TV_RKO heeft interesse in de ingebruikname van het pand Belegstraat. Dit voor de realisatie van capaciteitsuitbreiding van 36 kindplaatsen. Het pand is gelegen in cluster 12, deze cluster heeft volgens het clustersysteem op 1 januari 2021 geen tekort meer aan kinderopvang. De dienst TV_RKO afdeling Contactpunt kinderopvang ondervindt in de cluster echter wel veel moeilijkheden in de zoektocht naar kinderopvang. Er is een tekort voelbaar.

Door ingebruikname van het pand voor kinderopvang wordt een capaciteitsuitbreiding van 36 kindplaatsen gerealiseerd.

Toewijzing aan TV_RKO

Na overleg met TV_RKO stelt AG Vespa voor de site Belegstraat 62 over te dragen aan TV_RKO om in te zetten voor private kinderopvang.

De staat van de gebouwen is goed. Ze werden reeds ingericht als kinderopvang maar zijn gedateerd. Na de nodige aanpassingswerken (inrichting, technieken,...) zal de stad Antwerpen het pand in concessie geven aan een private exploitant conform de algemene concessieovereenkomst, goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2014 (jaarnummer 978).

De aanpassingswerken worden geraamd op 150.000,00 EUR incl. BTW, studiekosten, erelonen en onvoorziene kosten.

Voorwaarden toewijzing aan TV_RKO

Alle aanpassingswerken die nodig zijn om de toegewezen stedelijke panden veilig en comfortabel voor minimaal 10 jaar in te zetten als kinderopvang zijn ten laste van TV_RKO. Deze werken worden vastgelegd door AG Vespa  in samenspraak met TV_RKO en omvatten ten minste:

  • veiligheidswerken: brandbeveiliging, valbeveiliging, ARAB-regelgeving, regelgeving Kind en Gezin, toegankelijkheid, bereikbaarheid, omgevingswerken,...;
  • buitenschil: duurzame buitenschil conform de normen voor de vooropgestelde exploitatieperiode, wind- en waterdichting, dubbele beglazing, kwaliteitsvol buitenschrijnwerk,...;
  • technische installaties: garanderen van winter- en zomercomfort, mechanische ventilatie (luchtcomfort), wettelijke keuringen, akoestisch comfort,....

Conform het reglement kinderopvang, goedgekeurd door de gemeenteraad op 15 december 2014 (jaarnummer 978), zal het eigenaarsonderhoud opgenomen worden door de eigenaar. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd van de exploitant van maximaal 66€/kindplaats/maand. Het huurdersonderhoud wordt opgenomen door de exploitant. 

De huurinkomsten gaan naar de eigenaar die zich engageert om de huurinkomsten maximaal te herinvesteren in het stedelijk patrimonium met prioriteit het eigenaarsonderhoud van de locaties van de dienst Regie Kinderopvang van de bedrijfseenheid Talentontwikkeling en Vrijetijdsbeleving.

Adviezen

TV_RKO Gunstig advies
AG Stedelijk Onderwijs Gunstig onder voorwaarden

De stedelijke kleuterschool 'De kleine wereld' in de Belegstraat 62 kampt met een ernstig plaatstekort. Cohabitatie met het kinderdagverblijf kinderdagverblijf is noodzakelijk voor het functioneren van de school en dat minstens voor de ruimtes onder de dienstwoning. Gedeeld ruimtegebruik in deze zone en eventueel ook in andere delen van het kinderdagverblijf moet vastgelegd worden in een formele overeenkomst.

Beleidsdoelstellingen

4 - Harmonieuze stad
2HMS02 - Kinderopvang
2HMS0201 - Kwaliteitsvolle kinderopvang bij private spelers
5 - Woonstad
2WNS02 - Stadsontwikkeling
2WNS0201 - Reguliere taken
2WNS020101 - Vespa als instrument voor stadsontwikkeling

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college keurt goed om twee verlaten stedelijke kinderdagverblijven toe te wijzen aan de dienst Talentontwikkeling en Vrijetijdsbeleving_Regie Kinderopvang (TV_RKO) om in concessie te geven voor de uitbating van een private kinderopvang.

  • Waasdonk 138 en 155 te 2100 Deurne,  kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 32, Deurne afdeling 6, sectie B, nummers 641T2 en 641S2;
  • Belegstraat 62 te 2018 Antwerpen, kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 10, sectie K, nummers 1709g4.

Artikel 2

Het college keurt goed om drie verlaten stedelijke kinderdagverblijven toe te wijzen aan AG Stedelijk Onderwijs (AG SO) om in te zetten voor onderwijsdoeleinden. Deze locaties zijn reeds in erfpacht aan AG SO.

  • Grotehondstraat 50-52 te 2018 Antwerpen, kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 6, sectie F, nummers 1276h3;
  • Dokter Decrolystraat 2 te 2030 Antwerpen (Luchtbal), kadastraal gekend als Antwerpen afdeling 7, sectie G, nummers 2342n;
  • Corneel Franckstraat 33 te 2100 Deurne, Antwerpen afdeling 3, Deurne afdeling 1, sectie B, nummers 230c3.

Artikel 3

Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.

Artikel 4

Het college geeft opdracht aan:

DienstTaak
AG Vespa/Bouwprojecten stadBepalen van de nodige werken voor een veilig en comfortabel kinderdagverblijf, onderzoek naar cohabitatie met AG SO in de Belegstraat, opmaak gedetailleerde raming en de uitvoering van de werken.
TV_RKOOproep en toewijzing van de private exploitant voor de gebouwen conform de regelgeving.
AG Vespa/VastgoedBepalen van de marktconforme vergoeding na de werken voor de aan TV_RKO toegewezen panden en het afsluiten van de concessie met de private exploitant.