Weer hinder en overlast in de Wasstraat. Dit moet vanuit PVDA minstens vier keer zijn dat we hierop tussenkomen.
Ook deze keer draait het rond ALBERT HEIJN. Minstens 7 vrachtwagens per dag komen er in dat klein straatje om te lossen.
Men noemt de Wasstraat een WOONERF, wij noemen dat een toegangsrit voor de supermarkt.
Zoals jullie weten is de Wasstraat ook een tuinstraat, ondertussen bijna 2 jaar oud. Nu al zie je dat de wegbedekking veel schade heeft opgelopen.
Ondertussen zijn de bewoners het meer dan beu, moedeloos maar er is ook boosheid, er is niet alleen overlast, maar ook het lawaai en de onveiligheid, en het is zoals een bewoner opmerkte:” moet er eerst een dode vallen?”.
Ivm dat laatste, is er geen overdrijving, de vrachtwagenbestuurder de één al wat handiger dan de andere moeten daar regelmatig maneuvreren, naar achter naar voor, wat tot gevaarlijke situaties leidt.
En toch is er een alternatief, door de werken in de Wasstraat werd er zes maand lang geleverd via de parking van het personeel, wat wil zeggen dat het mogelijk is.
Collega’s ALBERT HEIJN is geen kleinwinkeltje, het maakt deel uit van de groep AHOLD DELHAIZE.
Als PVDA zeggen wij dat die investering moet gebeuren, goedschiks of kwaadschiks.
Wij hebben volgende vragen
Onze motie
Wij vragen dat het college van Berchem de supermarkt ALBERT HEIJN verplicht om niet langer te leveren via de Wasstraat, maar dat zij investeert in een loskade op de parking van het personeel
De schade die momenteel hersteld wordt is een herstelling op kosten van de aannemer en onderaannemer.
In de interpellatie is er sprake van herstellingen aan het wegdek door beschadiging door de leveranciers, maar dat klopt niet. De aannemer had de onderfundering niet voldoende sterk gemaakt, hierover hebben we destijds naar de buurt gecommuniceerd:
Daarna bleek echter dat het nieuw aangelegde stuk opnieuw niet goed was aangelegd (zie mail in bijlage). De aannemer heeft deze werken opnieuw gedaan en hierover zelf naar de bewoners gecommuniceerd.
Wat de tijdelijke laad- en loszone betreft weet ik dat dit inderdaad zo is gebeurd maar dat dit zeker niet ideaal is/ was door de inrichting van de winkel zelf. Alle karren dienden doorheen de winkel naar het magazijn gereden te worden waar ook de koelcellen etc. zijn. Over de werking/ inrichting van de winkel zelf kan ik vanuit openbaar domein niets toevoegen. Ik vermoed dat hiervoor pas maatregelen kunnen opgelegd worden op het moment AH een nieuwe vergunningsaanvraag zou indienen.
wo 26/04/2023 - 11:23