Terug
Gepubliceerd op 10/02/2025

2025_CBS_00743 - Omgevingsvergunning - OMV_2023158434. Beliweg - Leon Bonnetweg. District Antwerpen - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 07/02/2025 - 09:00 Stadhuis
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Koen Kennis, waarnemend burgemeester; Patrick Janssens, schepen; Elisabeth van Doesburg, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Lien Van de Kelder, schepen; Johan Klaps, schepen; Ken Casier, schepen; Karim Bachar, schepen; Stijn De Rooster, schepen; Sven Cauwelier, algemeen directeur

Secretaris

Sven Cauwelier, algemeen directeur

Voorzitter

Koen Kennis, waarnemend burgemeester
2025_CBS_00743 - Omgevingsvergunning - OMV_2023158434. Beliweg - Leon Bonnetweg. District Antwerpen - Goedkeuring 2025_CBS_00743 - Omgevingsvergunning - OMV_2023158434. Beliweg - Leon Bonnetweg. District Antwerpen - Goedkeuring

Motivering

Aanleiding en context

Er werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij het college van burgemeester en schepenen, die behandeld wordt volgens de gewone procedure van het Omgevingsvergunningendecreet.

 

Projectnummer:

OMV_2023158434

Gegevens van de aanvrager:

NV PR Haven van Antwerpen - Brugge met als adres Zaha Hadidplein 1 te 2030 Antwerpen

Ligging van het project:

Beliweg - Leon Bonnetweg te 2030 Antwerpen

Kadastrale percelen:

afdeling 14 sectie B nrs. 34Z2, 34A4, sectie C nrs. 70H, 88H, 88W, 121E, 126H en 126K

Vergunningsplichten:

stedenbouwkundige handelingen

Voorwerp van de aanvraag:

aanleg fietspad

 

Omschrijving stedenbouwkundige handelingen

Relevante voorgeschiedenis

-          12/10/2012: stedenbouwkundige vergunning (HVN/B/20125043) voor het herprofileren van de Leon Bonnetweg;

-          19/02/2003: stedenbouwkundige vergunning (433.681) voor Antwerpen DS - omvorming inrit Bundel Alaska en instellingen LBC.

 

Bestaande toestand

De Beliweg en de Leon Bonnetweg bevinden zich op het Oosterweeleiland ten noorden van het Vijfde Havendok. De Beliweg betreft een geasfalteerde rijweg met een breedte van circa 9,50 meter, die aftakt van de Oosterweelsteenweg. Tussen de Oosterweelsteenweg en de sporenbundel wordt de Beliweg geflankeerd door een groenzone. Vanaf de sporenbundel verandert de groenzone naar halfverharding.

 

De Leon Bonnetweg start vanaf de Beliweg en loopt verder naar het noorden. Deze rijweg, met een breedte van circa 7 meter, is tevens geasfalteerd met langs de oostzijde een verharding in betonplaten die verder in het noorden verandert naar een groenzone.

 

Momenteel is er geen fiets- of voetpad aanwezig.

 

Nieuwe toestand

Langs de noordzijde van de Beliweg wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. In de Leon Bonnetweg wordt het fietspad langs de oostzijde van de rijweg aangelegd. De berijdbare breedte bedraagt overal minstens 2 meter.


Inhoud van de aanvraag

-          Aanleggen van verharding.

 

Juridische grond

Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid, het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

Regelgeving: bevoegdheid

Conform artikel 15 van het Omgevingsvergunningsdecreet is het college van burgemeester en schepenen voor zijn ambtsgebied in eerste administratieve aanleg bevoegd voor volgende aanvragen van:

 

  1. de gemeentelijke projecten;
  2. andere gevallen dan deze waarvoor de Vlaamse regering of de deputatie bevoegd is.

Argumentatie

Voorafgaand aan zijn beslissing neemt het college kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.

 

Het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar luidt:

 

Adviezen

 

Externe adviezen

 

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

Advies

Agentschap Wegen en Verkeer - District Antwerpen

7 november 2024

26 november 2024

Geen advies

Air Liquide Industries Belgium

7 november 2024

23 december 2024

Voorwaardelijk gunstig

Fluxys

7 november 2024

24 december 2024

Voorwaardelijk gunstig

Infrabel Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant

7 november 2024

23 december 2024

Voorwaardelijk gunstig

Ministerie van Landsverdediging

7 november 2024

19 december 2024

Voorwaardelijk gunstig

Politiezone Antwerpen/ Verkeerspolitie

12 november 2024

18 december 2024

Voorwaardelijk gunstig

Water-link

7 november 2024

Geen advies ontvangen bij opmaak van dit verslag

 

 

 

Interne adviezen

 

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies

Stadsontwikkeling/ Mobiliteit

12 november 2024

9 december 2024

 

 

Toetsing regelgeving en beleidsrichtlijnen

Plannen van aanleg, ruimtelijke uitvoeringsplannen en verkavelingen

Het goed is gelegen in het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening zeehavengebied Antwerpen (Besluit van de Vlaamse regering van 30 april 2013), binnen de afbakeningslijn.

De gebieden binnen de afbakeningslijn behoren tot het zeehavengebied Antwerpen.

Met uitzondering van de deelgebieden waarvoor in dit plan voorschriften werden vastgelegd, blijven de op het ogenblik van de vaststelling van dit plan bestaande bestemmings- en inrichtingsvoorschriften onverminderd van toepassing.

 

De Beliweg en Leon Bonnetweg zijn volgens voornoemd gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan bestemd als Gebied voor zeehaven- en watergebonden bedrijven.

Zulk gebied is bestemd om te functioneren als Vlaams havengebied als onderdeel van de haven van Antwerpen. Het is bestemd voor zeehavengebonden en zeehavengerelateerde industriële en logistieke activiteiten en distributie-, opslag- en overslagactiviteiten die gebruikmaken van en aangewezen zijn op de zeehaveninfrastructuur.

Alle handelingen die nodig of nuttig zijn voor de realisatie van de bestemming en voor de exploitatie van de haven en de bedrijven zijn toegelaten.

Daartoe worden ook de volgende werken, handelingen, voorzieningen, en wijzigingen gerekend:

- de aanleg en het onderhoud van infrastructuur die nodig is voor de toegankelijkheid of voor verbindingen langs de waterzijde en langs de landszijde;

- het laguneren of op een andere wijze bergen of verwerken van baggerspecie.

Daarnaast is de ontwikkeling, het herstel en de instandhouding van tijdelijke ecologische infrastructuur toegelaten.

In het gebied zijn eveneens gebouwen of lokalen voor bewakingspersoneel toegelaten.

In het gebied zijn kantoorgebouwen niet toegelaten, tenzij ze noodzakelijk zijn voor en een inherent onderdeel zijn van de exploitatie van haven- en industriële activiteiten. De bestaande kantoorgebouwen kunnen behouden blijven binnen het bestaande bouwvolume op het moment van definitieve vaststelling van dit gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Uitbreidingen zijn niet toegelaten.

 

Parallel aan de Beliweg loopt een overdruk met als aanduiding Leidingstraat. In het gebied, aangeduid met deze overdruk, zijn alle handelingen toegelaten voor de aanleg, de exploitatie en wijzigingen van transportleidingen en hun aanhorigheden. Nieuwe leidingen worden gerealiseerd in functie van het optimaal ruimtegebruik van de leidingstraat. De aanvragen voor vergunningen voor een transportleiding en aanhorigheden worden beoordeeld rekening houdend met de in grondkleur aangegeven bestemming. De in grondkleur aangegeven bestemming is van toepassing voor zover de aanleg, de exploitatie en wijzigingen van de leidingen en hun aanhorigheden niet in het gedrang worden gebracht.

 

De aanvraag dient beoordeeld te worden aan de hand van de voorschriften van het ruimtelijk uitvoeringsplan.

De aanvraag is in overeenstemming met de bestemming en de voorschriften van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan.

 

Gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen

Hemelwater: het besluit van de Vlaamse Regering van 10 februari 2023 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater, tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juli 2010 tot bepaling van stedenbouwkundige handelingen waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is en tot opheffing van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater.

De verordening hemelwater is niet van toepassing op de aanvraag daar de verharding wordt aangelegd op openbaar domein en de aanvraag werd ingediend vóór 7 januari 2025.

 

Toegankelijkheid: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid (verder genoemd verordening toegankelijkheid).

De verordening toegankelijkheid is niet van toepassing op de aanvraag.

 

Publiciteit: het besluit van de Vlaamse regering van 12 mei 2023 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening voor publiciteitsinrichtingen.

De verordening publiciteit is niet van toepassing op de aanvraag.

 

Sectorale regelgeving

MER-screening: het komt toe aan de overheid die beslist over de ontvankelijkheid en volledigheid van de vergunningsaanvraag om te beslissen of er een project-MER moet worden opgesteld.

Bij de beslissing over de volledig- en ontvankelijkheid is beslist dat de aanvraag geen betrekking heeft op een project als vermeld in bijlage I, II of III van het besluit van de Vlaamse Regering van 10 december 2004 houdende vaststelling van de categorieën van projecten, onderworpen aan milieueffectrapportage (milieueffectrapport). Rekening houdend met de kenmerken van de aanvraag en zijn omgeving wordt geoordeeld dat de mogelijke milieueffecten van het project niet aanzienlijk zijn.

 

Watertoets: overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018 (verder genoemd Waterwetboek), dient een vergunningsaanvraag onderworpen te worden aan de zogenaamde watertoets. Deze wordt uitgevoerd overeenkomstig het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets, tot aanwijzing van de adviesinstanties en tot vaststelling van nadere regels voor de adviesprocedure bij de watertoets, vermeld in artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018 (verder genoemd Watertoetsbesluit).

Het project is zowel gelegen in een zone met een kleine pluviale overstromingskans (T1000) onder toekomstig (2050) klimaat (score B) als in een zone met kleine kans op overstromingen onder huidig klimaat (score C) als in een zone met een middelgrote pluviale overstromingskans (T100) onder huidig klimaat (score D).

 

Voor het project is geen fluviale overstromingskans gemodelleerd (score A).

Het project is niet gelegen in een signaalgebied.

 

Na onderzoek blijkt echter dat het project waarschijnlijk geen schadelijke effecten op het watersysteem veroorzaakt.

 

Programmatische Aanpak Stikstof: overeenkomstig het stikstofdecreet, het nieuwe beoordelingskader voor alle aanvragen die stikstofemissies veroorzaken, in werking getreden op 23 februari 2024.

Op basis van de toepassing van het stikstofdecreet kan redelijkerwijs geoordeeld worden dat voorliggende aanvraag een verkeersdragend of een verkeersgenererend project is. Het beoordelingskader uit het decreet is dus van toepassing. De berekende impactscore is kleiner dan of gelijk aan 1%. De opmaak van een passende beoordeling van de effecten van stikstofdepositie via de lucht ten aanzien van SBZ-H is niet vereist.

 

Archeologienota: overeenkomstig artikel 5.4.1 van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 moet aan bepaalde aanvragen een archeologienota worden toegevoegd waarvan akte werd genomen.

Het voorliggende project betreft ingrepen in de bodem binnen de bestaande lijninfrastructuur waardoor een archeologienota waarvan akte is genomen, niet van toepassing is.

 

Omgevingstoets

Toetsing van de verenigbaarheid van het aangevraagde met de omgeving en de goede ruimtelijke ordening

Functionele inpasbaarheid

Het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge wenst mee te werken aan de ambitie om meer mensen op de fiets te krijgen als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. Om dit te bewerkstelligen, is het van belang dat de fietsinfrastructuur goed en veilig is en verder wordt uitgebouwd. Daarvoor is een masterplan ‘fietspaden haven Antwerpen’ opgemaakt waarin de bestaande situatie wordt geïnventariseerd en een oplijsting wordt gemaakt van de knelpunten en missing links.

 

Voorliggende aanvraag is een concrete uitvoering van het masterplan waarbij over een gedeelte van het bestaande wegtracé een dubbelrichtingsfietspad wordt aangelegd. In het meest westelijke deel van de Beliweg wordt door middel van betonblokken (New Jerseys) de weg versmald om een afgebakende fietszone te creëren.

 

De werken omvatten:

-      In het deel van de Beliweg tussen Oosterweelsteenweg en Leon Bonnetweg wordt de rijweg versmald naar circa 8,40 meter door een deel van de verharding op te breken en te vervangen door een groenzone. Vanaf het kruispunt met de Oosterweelsteenweg wordt vervolgens een fietspad aangelegd met een breedte van 3 meter. Aan weerszijden wordt een groene berm als schrikstrook aangelegd.

-      Ter hoogte van het kruispunt Beliweg – Leon Bonnetweg wordt de rijweg gekruist door een spoorweg. Het fietspad zal hier aansluiten op de bestaande verharding gelegen buiten de rijweg. Nieuwe spoorwegsignalisatie zal hier voorzien worden.

-      Ten westen van dit kruispunt wordt het fietspad in de noordelijke berm van de rijweg aangelegd. Gezien het hier gaat om een zogenoemd “last mile” fietspad en de geringe breedte van het wegprofiel, wordt hier geopteerd voor een breedte van 2 meter met aan weerszijden van het fietspad voldoende schuwafstand.

-      Het fietspad in de Leon Bonnetweg wordt langs de oostzijde aangelegd en heeft eveneens een breedte van circa 2 meter. Tussen het fietspad en de rijbaan wordt een groenzone aangelegd.

 

Aangezien met de aanvraag de verbetering van de fietsinfrastructuur in het havengebied wordt bewerkstelligd, is het project functioneel inpasbaar.

 

Schaal - ruimtegebruik - bouwdichtheid

De aanvraag is verenigbaar met de ruimtelijke context van het havengebied waarbinnen deze aanvraag is gesitueerd.

 

Visueel-vormelijke elementen

Het fietspad wordt aangelegd in zwarte asfaltverharding die wordt ingesloten door betonnen boordstenen. Ter hoogte van in- en/of uitritten wordt een rode slemlaag aangebracht met bijhorende markering.

 

Hinderaspecten – gezondheid – gebruiksgenot – veiligheid in het algemeen

Vanwege de nabijheid van spoorwegen, werd het advies ingewonnen van Infrabel nv. Zij brachten een voorwaardelijk gunstig advies uit:

-      De betrokken sporen in het projectgebied zijn in concessie gegeven en maken geen deel meer uit van de Infrabel-installaties. De aanvrager dient zijn werken in de omgeving van de sporen af te stemmen met de concessionaris.

-      De betrokken actieve seininstallatie aan de overwegen 271, 317 en 319 valt nog wel onder het beheer van Infrabel. De aanleg van extra weglichtseinen en de exacte inplanting ervan dient te gebeuren in overleg met Infrabel. De aanvraag kan gebeuren via aanvragen.gronden@infrabel.be.

Beide opmerkingen moeten worden gelezen als een uitvoeringsmodaliteit en kunnen worden opgelegd als voorwaarde in de vergunning.

 

Wegens de situering van de aanvraag in de directe nabijheid van pijpleidingen werd tevens het advies ingewonnen van de beheerders van deze leidingen. De uitgebrachte adviezen zijn (voorwaardelijk) gunstig.

De voorwaarden uit deze adviezen, gericht op het vrijwaren van de integriteit van omgevende infrastructuren, met het oog op de beperking van de hinder van de geplande werkzaamheden en met het oog op de veiligheid, kunnen integraal aan deze vergunning worden gehecht.

 

Wegens de nabijheid van een waterleiding werd advies gevraagd aan Water-link. Zij hebben echter geen tijdig advies uitgebracht. De aanvrager is wettelijk verplicht om voor de start van de werken een KLIP-melding uit te voeren.

 

Mobiliteitsimpact (onder andere toetsing parkeerbehoefte)

Voorliggende aanvraag genereert geen bijkomende verkeersbewegingen. Er is enkel een effect op de mobiliteit gedurende de werken. De bouwheer dient de nodige (organisatorische) acties te ondernemen opdat het werfverkeer geen hinder op de openbare weg veroorzaakt. De aanleg van dit fietspad zorgt voor een algemene verbetering van het doorgaand fietsverkeer waardoor meer weggebruikers gestimuleerd worden deze (alternatieve) vervoersmodus te gebruiken.

 

Advies werd gevraagd aan de verkeerspolitie en de dienst mobiliteit van de stad Antwerpen.

De verkeerspolitie merkt het volgende op:

-      Op het einde van de Beliweg wordt het fietspad beschermd door jerseys die net voor de bocht stoppen. Aangezien de fietsers verderop terechtkomen op de rijbaan, zonder enige bescherming of rugdekking, is het wenselijk om, indien mogelijk, de jerseys verder te laten doorlopen tot na de bocht. Deze suggestie wordt ook door de dienst mobiliteit geformuleerd.

Ter hoogte van de Oosterweelsteenweg wordt een fietsoversteekplaats voorzien. Het aantal rijstroken voor het gemotoriseerd verkeer wordt gereduceerd door middel van een verdrijvingsvlak. Hierdoor wordt er opstelruimte voor fietsers gecreëerd te midden van een fietsoversteek die zich uit de voorrang situeert. Om fietsers hierop te attenderen, dat zij voorrang dienen te verlenen aan verkeer uit beide richtingen, is het raadzaam om aan weerszijden van deze opstelruimte haaientanden te voorzien die de voorrangsregel benadrukken. Deze opmerking kan gelezen worden als een uitvoeringsmodaliteit en kan worden opgelegd als voorwaarde in de vergunning.

 

De dienst mobiliteit adviseert als volgt:

-      Voor een dubbelrichtingsfietspad wordt een minimumbreedte van 3 meter als richtlijn genomen. De plaatselijke omstandigheden laten dit echter niet overal toe. De beperkte breedte van het fietspad kan in dit project wel worden toegelaten aangezien:

  • de Beliweg en Leon Bonnetweg doodlopend zijn en enkel lokale bedrijven ontsluiten. Er worden lage (fiets)intensiteiten verwacht;
  • de fietsers op dezelfde tijdstippen in dezelfde richting rijden, gezien het voornamelijk woon – werkverkeer betreft;
  • de fietspaden een rechtlijnig profiel kennen zodat er een goed zicht is op eventuele tegenliggers. Bovendien is het aantal inritten naar achterliggende percelen beperkt.

-      De bestaande bedrijfsinritten blijven behouden. Waar het fietspad deze toegangen kruist, wordt het asfalt met een rode slemlaag afgewerkt met bijhorende markering. Dit om de nadruk te leggen op de aanwezigheid van de fietsers ten opzichte van gemotoriseerd verkeer. Bijkomend wordt er aan de inritten een rij met haaientanden aangebracht om de voorrang van de fietser te accentueren. Deze rij markeringen is echter niet voorzien op de inplantingsplannen, evenals asmarkeringen, fietssymbolen en pijlen in twee richtingen. Deze aanduidingen dienen te worden aangebracht. Deze opmerking moet worden gelezen als een uitvoeringsmodaliteit en kan worden opgelegd als voorwaarde in de vergunning.

-      Aan het fietspad op het einde van de Beliweg ter hoogte van de bocht is de inrij naar het stuk asfalt dat dienst doet als "rustplaats voor zichtbaarheid oversteekbeweging" smal voorzien. Deze inrij kan beter breder gemaakt worden zodat fietsers hier vlot kunnen inrijden. Deze suggestie wordt meegegeven als aandachtspunt voor de uitvoering, tesamen met de suggestie om de jerseys te laten doorlopen tot na de bocht om de fietsers rugdekking te geven in de bocht (voor zover de beschikbare ruimte dit toelaat).

 

Advies aan het college

Advies over de stedenbouwkundige handelingen

Aan het college wordt voorgesteld om voor de stedenbouwkundige handelingen de omgevingsvergunning te verlenen onder voorwaarden.

 

Geadviseerde stedenbouwkundige voorwaarden

1. Er dienen haaientanden voorzien te worden ter hoogte van de in/uitritten naar aanliggende percelen;

2. De fietspaden dienen voorzien te worden van asmarkeringen, fietssymbolen en pijlen in twee richtingen;

3. Op de fietsoversteekplaats ter hoogte van de Oosterweelsteenweg dienen aan weerszijden van deze opstelruimte haaientanden voorzien te worden die de voorrangsregel benadrukken;

4. Er dient te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Infrabel nv;

5. Er dient te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Air Liquide;

6. Er dient te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van het Ministerie voor Landsverdediging;

7. Er dien te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Fluxys nv.

 

 

Fasering

 

Procedurestap

Datum

Indiening aanvraag

20 augustus 2024

Volledig en ontvankelijk

7 november 2024

Start openbaar onderzoek

15 november 2024

Einde openbaar onderzoek

14 december 2024

Gemeenteraad voor aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van gemeentewegen

geen

Uiterste beslissingsdatum

20 februari 2025

Verslag GOA

28 januari 2025

Naam GOA

Katrine Leemans

 

Onderzoek

De aanvraag werd onderworpen aan een openbaar onderzoek. Er werden standpunten, opmerkingen en/of bezwaren ingediend tijdens de openbaarmaking.

 

Bespreking van de bezwaren

Bezorgdheden worden geuit over de impact van de werken op de bedrijfsvoering van de bedrijven gelegen aan de Beliweg. Door het versmallen van de Beliweg wordt het uitrijden naar de Beliweg sterk bemoeilijkt waardoor er vrees is voor incidenten en een gehinderde bedrijfsvoering. Ook wordt aangegeven dat men liever het rijcomfort voor het vrachtverkeer (ruime draaicirkels zonder obstakels) voorop stelt dan ruime fietsvoorzieningen (dubbelrichtingsfietspad) aan te leggen gezien de weinige fietsers in deze zone. Het aanleggen van deze fietsvoorzieningen past in het masterplan dat opgesteld werd voor het havengebied en volgt uit de gewenste modal shift in vervoersmodi. De aanwezigheid van fietsvoorzieningen stimuleert het gebruik van de fiets en is dus wenselijk.

 

Uit navraag bij de aanvrager blijkt dat bij het ontwerp voor de Beliweg rekening gehouden werd met draaicirkels van vrachtverkeer voor in- en uitritten van aanwezige bedrijven en waar nodig reeds contact werd opgenomen met deze bedrijven om hen te wijzen op de nodige aanpassingen (zoals verplaatsen poorten of andere kleine obstakels). Voor de verkeersveiligheid is het, ongeacht de breedte van de straat, steeds aangewezen dat poorten niet onmiddellijk op de grens van de rijweg geplaatst worden, om een vlotte draaibeweging mogelijk te maken.

 

Het is ook aangewezen dat de aanvrager, als gebiedsbeheerder en eigenaar van de gronden, duidelijk communiceert naar zijn concessiehouders over de aanpassingen van de Beliweg.

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college sluit zich integraal aan bij:

 

-          de bespreking van de ingediende bezwaren zoals geformuleerd in het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt deze beoordeling tot zijn eigen standpunt;

-          het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot zijn eigen motivatie.

 

Artikel 2

Het college beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en aan de aanvrager de vergunning af te leveren, die afhankelijk is van de strikte naleving van volgende voorwaarden:

 

Algemene voorwaarden

de algemene voorwaarden die aan de vergunning zijn gehecht en er integraal deel van uitmaken.

 

Stedenbouwkundige voorwaarden

1. Er dienen haaientanden voorzien te worden ter hoogte van de in/uitritten naar aanliggende percelen;

2. De fietspaden dienen voorzien te worden van asmarkeringen, fietssymbolen en pijlen in twee richtingen;

3. Op de fietsoversteekplaats ter hoogte van de Oosterweelsteenweg dienen aan weerszijden van deze opstelruimte haaientanden voorzien te worden die de voorrangsregel benadrukken;

4. Er dient te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Infrabel nv;

5. Er dient te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Air Liquide;

6. Er dient te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van het Ministerie voor Landsverdediging;

7. Er dien te worden voldaan aan de voorwaarden uit het advies van Fluxys nv.

 

Artikel 3

Het college beslist de plannen waarvan een overzicht als bijlage bij dit besluit is gevoegd, goed te keuren.

Artikel 4

Dit besluit heeft in principe geen financiƫle gevolgen.