Terug

2016_CBS_01589 - Bestek GAC/2015/3624 - Organisatie Smaakmeesters 2016. Bestek en procedure - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 26/02/2016 - 09:00 collegezaal, stadhuis
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester; Koen Kennis, schepen; Ludo Van Campenhout, schepen; Claude Marinower, schepen; Marc Van Peel, schepen; Rob Van de Velde, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Fons Duchateau, schepen; Roel Verhaert, stadssecretaris

Afwezig

Philip Heylen, schepen; Serge Muyters, korpschef

Secretaris

Roel Verhaert, stadssecretaris

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester
2016_CBS_01589 - Bestek GAC/2015/3624 - Organisatie Smaakmeesters 2016. Bestek en procedure - Goedkeuring 2016_CBS_01589 - Bestek GAC/2015/3624 - Organisatie Smaakmeesters 2016. Bestek en procedure - Goedkeuring

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Artikel 57 § 3, 5° van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 stelt dat het college bevoegd is voor het vaststellen van de wijze van gunning en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht van dagelijks bestuur.

Aanleiding en context

Antwerpen telt heel wat horecazaken met een passie voor ambachtelijk werken en authentiek vakmanschap. Smaakmeesters is een culinair evenement voor en door Antwerpse horeca ondernemers, dat deze ondernemers als vakmannen in de etalage wil zetten, maar ook Antwerpenaren en bezoekers wil uitnodigen om te komen proeven van al dat vakmanschap. Met ‘Smaakmeesters’ biedt de stad deze horeca ondernemers een platform om hun culinaire verhalen te delen met (nieuwe) klanten.

De stad Antwerpen ondersteunt de deelnemers van Smaakmeesters op organisatorisch en communicatief vlak. In 2016 is dit evenement aan zijn 2e editie toe. Smaakmeesters zal dit jaar plaatsvinden van 1 t.e.m. 9 oktober 2016. Terwijl het evenement zich vorig jaar concentreerde op het historisch centrum en omgeving, zal het nu uitgebreid worden naar heel het toeristisch centrum. Het zwaartepunt blijft wel liggen in de horecakern historisch centrum, maar breidt uit naar de horecakernen eilandje en zuid.

Doelgroepen:

• Inwoners van Antwerpen.
• Het evenement moet daarnaast ook een kwalitatieve attractiepool kunnen zijn voor bezoekers en toeristen (zowel dag- als verblijfstoeristen) en zo het toeristisch potentieel van Antwerpen in het begin van de toeristisch stillere periode versterken.

Argumentatie

Selectiecriterium

Twee referenties met betrekking tot het organiseren van culinaire evenementen.

Gunningscriteria

De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige en regelmatige offerte, rekening houdend met de volgende gunningscriteria:

  1. Voorstel van programmatie op een totaal van 30 punten.
  2. Plan van aanpak op een totaal van 30 punten.
  3. Culinaire expertise op een totaal van 20 punten.
  4. Samenwerking op een totaal van 20 punten.

Juridische grond

In toepassing van artikel 26§1, 1° a) van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten, zal deze opdracht gegund worden bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking omdat de goed te keuren uitgave niet hoger is dan het bij het artikel 105, 1° van Koninklijk Besluit van 15 juli 2011 vastgelegd bedrag, met name de drempel vermeld in artikel 32, eerste lid, 3° voor de opdrachten voor diensten van categorieën 6 en 8 van bijlage II, A, van de wet en voor deze opgenomen in bijlage II, B, van de wet.

In toepassing van artikel 58 van het Koninklijk Besluit van 15 juli 2011 betreffende de overheidsopdrachten, dient de dienstverlener van een opdracht voor diensten overeenkomstig de bepalingen van artikelen 67 en 72, zijn financiële en economische draagkracht en zijn technische bekwaamheid aan te tonen.

In toepassing van artikel 107 van de Koninklijk Besluit van 15 juli 2011 betreffende de overheidsopdrachten wordt de opdracht gegund, hetzij aan de inschrijver die de laagste offerte heeft ingediend, hetzij aan de inschrijver die de offerte heeft ingediend die de economisch voordeligste is vanuit het oogpunt van de aanbestedende overheid.

Beleidsdoelstellingen

4 - Lerende en werkende stad
1SLW05 - Antwerpen is een welvarende innovatieve business stad
1SLW0503 - De aantrekkingskracht van de kernwinkelgebieden en strategische horecakernen neemt fors toe
1SLW050302 - Stad Antwerpen optimaliseert het detailhandels- en horeca-aanbod

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college keurt bestek GAC/2015/3624 voor het afsluiten van een overeenkomst met betrekking tot het organiseren van Smaakmeesters 2016 goed en keurt eveneens goed dat hiervoor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking wordt uitgeschreven.

Artikel 2

De financieel beheerder verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt: 

Omschrijving

Bedrag

Boekingsadres

Bestelbon

Organisatie Smaakmeesters 2016 - communicatie

 

budgetplaats: 5311500000
budgetpositie: 6141
functiegebied: 1SLW050302A00000
subsidie: SUB_NR
fonds: INTERN
begrotingsprogramma: 1SA040500
budgetperiode: 1600

Bij gunning

Organisatie Smaakmeesters 2016 – werking

 

budgetplaats: 5318500000
budgetpositie: 6141
functiegebied: 1SLW050302A00000
subsidie: SUB_NR
fonds: INTERN
begrotingsprogramma: 1SA040500
budgetperiode: 1600

Bij gunning

Organisatie Smaakmeesters 2016 – events

 

budgetplaats: 5318500000
budgetpositie: 6141
functiegebied: 1SLW050302A00000
subsidie: SUB_NR
fonds: INTERN
begrotingsprogramma: 1SA040500
budgetperiode: 1600

Bij gunning

 


Bijlagen

  • 3624_Smaakmeesters_2016.pdf