Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip ‘dagelijks bestuur’.
Met de gemeenteraadsbeslissing van 25 juni 2007 (jaarnummer 1521) werd bepaald dat aan de gemeenteraad per kwartaal kennis wordt gegeven van alle opdrachten van dagelijks bestuur die betrekking hebben op de buitengewone dienst en het bedrag van 67.000,00 euro (exclusief btw) overschrijden.
De aanbestedende overheid stelt (samengevat) de volgende kwalitatieve selectiecriteria vast met betrekking tot de technische bekwaamheid en beroepsbekwaamheid van de inschrijvers:
Voor meer details inzake de kwalitatieve selectiecriteria, verwijzen we naar de opdrachtdocumenten.
Deze overheidsopdracht beoogt het sluiten van een raamovereenkomst met drie deelnemers, voor zover het aantal geschikte offertes voldoende groot is. Deze deelnemers worden gekozen op basis van het gunningscriterium prijs.
In toepassing van artikel 41, §1, 2° van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht gegund worden bij vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking omdat het geraamde bedrag van de opdracht zonder belasting over de toegevoegde waarde lager ligt dan 750.000 euro.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
In toepassing van de artikelen 2, 6° en 47 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal de stad Antwerpen optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze gecentraliseerde aankoopactiviteiten en aanvullende aankoopactiviteiten verricht die bestemd zijn voor andere aanbesteders die in de opdrachtdocumenten zijn aangeduid.
In het kader van het Vlaams asbestafbouwbeleid dienen ook de gebouwen van de stad Antwerpen asbestveilig te worden gemaakt. Steeds meer worden asbesttoepassingen in slechte toestand of beschadigd aangetroffen, waardoor de gezondheid van het personeel en burgers in gevaar kan worden gebracht.
Het verwijderen van asbesthoudende materialen en/of het saneren van met asbest gecontamineerde ruimten dient steeds met spoed te gebeuren, zodat de hinder voor de getroffen diensten minimaal blijft.
Om hierop beter te kunnen inspelen dringt een raamcontract zich op, zodat de doorlooptijden van dergelijke projecten kunnen worden beperkt.
Het college keurt bestek GAC_2018_00556 voor "Raamovereenkomst asbestverwijdering en -sanering" goed en keurt eveneens goed dat:
Het college geeft opdracht aan:
Dienst |
Taak |
GAC |
dit besluit opnemen in de rapportering aan de gemeenteraad onder “dagelijks bestuur” omwille van investeringen >67.000,00 euro (exclusief btw) |
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst asbestverwijdering en -sanering |
|
budgetplaats: Diverse |
met bestelbon |