Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
De aanvragen tot deelneming zullen worden beoordeeld, rekening houdend met de volgende kwalitatieve selectiecriteria:
De financiële draagkracht van de inschrijver dient te worden aangetoond door middel van bijvoeging van een verklaring betreffende de totale omzet en de omzet betreffende de diensten waarover de opdracht gaat, over de laatste drie boekjaren. De kandidaat dient een minimale omzet voor de betreffende diensten, audits en opmaak risicoanalyse brandpreventie, aan te tonen van 400.000 EUR per jaar.
De technische bekwaamheid van de inschrijver dient te worden aangetoond aan de hand van:
- een certificaat van ISO 9001;
- minimum 5 referenties van gelijkaardige opdrachten, gedurende de laatste 3 jaar, waarvan minstens 2 bij een publieke instantie (of intercommunale) met een minimum waarde van 25.000 EUR per referentie;
- de opgave van cv's van de personen die de opdracht zullen uitvoeren;
- het personeelsbestand dat aantoont dat er minstens 3 voltijdse equivalenten werkzaam zijn in de discipline audit en brandpreventie.
Overeenkomstig artikel 69 van het KB Plaatsing, wanneer de aanbestedende overheid vaststelt dat een kandidaat ondernemer conflicterende belangen heeft die negatief kunnen uitwerken op de uitvoering van deze overeenkomst, kan de aanbestedende overheid ervan uit gaan dat de ondernemer in kwestie niet voldoet aan de selectiecriteria.
Op basis van artikel 38, §1, 1° c) van de wet overheidsopdrachten maakt de aanbestedende overheid voor deze opdracht gebruik van een mededingingsprocedure met onderhandeling (MMO). De specifieke omstandigheid is de complexiteit van de opdracht: de opdracht betreft het opmaken van audits en risicoanalyse brandpreventie voor gebouwen van de categorie “hoog risico”. Hierin zitten bv. musea, kinderdagverblijven, geklasseerde gebouwen, … Onderhandelingen over het plan van aanpak zijn dan noodzakelijk om de hoogst mogelijke veiligheid van deze gebouwen te kunnen garanderen.
In toepassing van artikel 38, §1, eerste lid, 1°, c) van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht gegund worden bij mededingingsprocedure met onderhandeling omdat de opdracht niet kan worden gegund zonder voorafgaande onderhandelingen wegens specifieke omstandigheden die verband houden met de aard, de complexiteit of de juridische en financiële voorwaarden of wegens de daaraan verbonden risico’s.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van de artikelen 2, 6° en 47 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal de stad Antwerpen optreden als aankoopcentrale in die zin dat ze gecentraliseerde aankoopactiviteiten en aanvullende aankoopactiviteiten verricht die bestemd zijn voor andere aanbesteders die in de opdrachtdocumenten zijn aangeduid.
Alle gebouwen van de groep stad Antwerpen zijn wettelijk verplicht om een risicoanalyse brandpreventie te hebben. De analyses van de laag en midden risico gebouwen kunnen worden uitgevoerd door de Gemeenschappelijke Preventie Dienst (GPD). Voor de audits en risicoanalyse van de “hoog risico gebouwen” beschikt AG Vespa niet over de kennis noch over de nodige capaciteit om deze uit te voeren. Daarom dringt de nood zich op om hiervoor een contract af te sluiten.
De Gemeenschappelijke Aankoopcentrale stelt voor om mededingingsprocedure met onderhandeling GAC_2019_01051 in de markt te zetten.
Bij deze raamovereenkomst treedt de stad op als aankoopcentrale voor de aankoopgroep Antwerpen. Indien andere entiteiten dan de stad afnemen op deze raamovereenkomst, zal dat gebeuren in eigen naam en voor eigen rekening. De vastleggingen voor die deelopdrachten zullen dan ook op de eigen budgetten gebeuren.
Het college keurt selectieleidraad GAC_2019_01051 voor het afsluiten van een raamovereenkomst voor de opmaak van audits en risicoanalyses brand voor de groep stad Antwerpen goed en keurt eveneens goed dat:
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst voor de opmaak van audits en risicoanalyses brand voor de groep Antwerpen |
|
budgetplaats: 5325700000 |
met orderbons |
Raamovereenkomst voor de opmaak van audits en risicoanalyses brand voor de groep Antwerpen |
budgetplaats: 5325700000 |
met orderbons |