Conform artikel 15 en 107 van het omgevingsvergunningendecreet neemt het college akte van de meldingen op zijn ambtsgebied.
Het college heeft deze meldingen onderzocht, rekening houdend met de ter zake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsbesluiten. Het college kan in de meldingsakte voorwaarden opleggen. Het college neemt hierna al dan niet akte van de ontvangen meldingen.
Lijst van de meldingen werd opgenomen in het besluit.
Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.
De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt in artikel 4.2.2 en 4.2.4 respectievelijk de stedenbouwkundige handelingen waarin de vergunningsplicht wordt vervangen door een verplichte melding. Het decreet houdende algemeen bepalingen inzake milieubeleid bepaalt in artikel 5.2.1 de ingedeelde inrichtingen en activiteiten waarvoor een meldingsakte vereist is.
Het college neemt akte van volgende meldingen die bij beveiligde zending werden ontvangen. De toetsing aan de bestaande regelgeving geeft aanleiding tot het opleggen van voorwaarden. De melder wordt hiervan op de hoogte gesteld:
Dossiernummer: OMV_2019153642
Melder: Creative Cave bvba
Inrichtingsnummer: 20191208-0005 (Airsoft BVBA)
Omschrijving: exploiteren Airsoft - The Island
Locatie: Kribbestraat 12 te 2000 Antwerpen
Datum ontvangst: 9 december 2019
Rubrieken: 32.7.1.a
Motivatie bijzondere milieuvoorwaarden: De aanvraag omvat een melding voor de exploitatie van een airsoft arena in het gebouw waarin het voormalige pirateneiland gevestigd was (Kribbestraat/Bordeauxstraat te 2000 Antwerpen).
De vorige vergunning verliep op 8 december 2019. De exploitant wenst de airsoft arena nog enige tijd langer te exploiteren. Op 1 oktober 2019 wijzigde de Vlarem indelingslijst waardoor de klasse 2 rubriek 32.7.1 (schietstanden voor wapens met veren of perslucht, voor paintball shooting en voor kruisbogen) veranderde in klasse 3 rubriek 32.7.1.a (schietstanden voor niet vuurwapens waarbij de Ek1 kleiner of gelijk is aan 50 joule). Een melding volstaat nu dus om deze exploitatie aan te vragen.
Het gebouw waarin het voormalige Pirateneiland gevestigd was, omvat ook nog een aantal horecazaken evenals appartementen voor particuliere bewoning. Tijdens het openbaar onderzoek in 2017 kwamen er een tiental schriftelijke bezwaren binnen. Er werd gevreesd voor overlast, meer bepaald geluidshinder, afgeleide hinder en parkeerproblemen. Het college van burgemeester en schepenen legde daarom in de vergunning met referentie MV2017/485 een aantal bijzondere voorwaarden op. Recent werden geen officiële klachten geregistreerd. Het blijft opportuun om de bijzondere voorwaarden opgelegd in vergunning met referentie MV2017/485 bij deze melding te herhalen.
De dienst stedenbouwkundige vergunningen geeft evenals in 2017 een gunstig advies. “De aanvraag is strikt genomen niet in overeenstemming met de bestemmings- en inrichtingsvoorschriften van het geldende en meest gedetailleerde bestemmingsplan, zijnde het ruimtelijk uitvoeringsplan “ruimtelijk uitvoeringsplan Eilandje”. Maar aangezien de exploitatie plaatsvindt in vergunde gebouwen en de functie “pirateneiland” ook op zich werd vergund (laatste vergunning 23 april 2010), is deze afwijking van de bestemmingsvoorschriften geen motivatiegrond in de adviesverlening. De aanvraag is conform de afgeleverde stedenbouwkundige vergunning. De aanvraag is in overeenstemming met de goede ruimtelijke ordening.”
Net als de vorige vergunning heeft ook deze melding klasse 3 een tijdelijk karakter. De aanvrager wenst de exploitatie uit te baten van 7 december 2019 tot en met 31 december 2020. Dit past in het oorspronkelijke pop-up karakter van de exploitatie. De einddatum 31 december 2020 wordt als bijzondere voorwaarde opgenomen.
Bijzondere milieuvoorwaarden: