Terug
Gepubliceerd op 19/12/2019

2019_MOT_00101 - Voorstel tot motie van raadslid Sharmin Shayla: Plannen en timing van de afwerking van de premetrostations in ruwbouw.

districtsraad Borgerhout
ma 16/12/2019 - 20:00 districtshuis Borgerhout
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Olivier Elias, voorzitter districtsraad; Luc Moerkerke, districtsschepen; Marc De Meyer, districtsraadslid; Marij Preneel, districtsburgemeester; Kristine Matheussen, districtsraadslid; Omar Al Jattari, districtsschepen; Fatima Talhaoui, districtsraadslid; Hans Gooris, districtsraadslid; Koen Van Roey, districtsraadslid; Ben Van Duppen, districtsschepen; Sharmin Shayla, districtsraadslid; Said Boussacouq, districtsraadslid; Jos D'Haese, districtsraadslid; Hans Maes, districtsraadslid; Mariam El Osri, districtsraadslid; Abdullah Ibrahim, districtsraadslid; Anneleen Lauwers, districtsraadslid; Julie De Weerdt, districtsraadslid; Pieter Vissers, districtsraadslid; Eva Van Keer, districtsraadslid; Homa Amin, districtsraadslid; Aïssatou Cissé, districtsraadslid; Ben Segers; Katleen Vanderstappen, plaatsvervangend districtssecretaris; Linda Snoeys, districtssecretaris

Afwezig

Patrick Paredaens, districtsraadslid; Kurt Van Daele, districtsraadslid

Secretaris

Linda Snoeys, districtssecretaris

Voorzitter

Olivier Elias, voorzitter districtsraad
2019_MOT_00101 - Voorstel tot motie van raadslid Sharmin Shayla: Plannen en timing van de afwerking van de premetrostations in ruwbouw. 2019_MOT_00101 - Voorstel tot motie van raadslid Sharmin Shayla: Plannen en timing van de afwerking van de premetrostations in ruwbouw.

Motivering

Indiener(s)

Sharmin Shayla

Gericht aan

Ben Segers

Tijdstip van indienen

wo 11/12/2019 - 21:40

Toelichting

We vernamen in de pers dat de bouw van premetrostation Drink nog verder zou uitgesteld worden, en dat er eerst zou begonnen worden met de inrichting van premetrostation Carnot.

We zijn natuurlijk vragende partij om zo snel mogelijk de twee premetrostations in te richten. De bewoners van Carnot zijn onze dichtste buren, en in veel gevallen hebben we er vrienden en familie wonen.

Maar als er toch een rangorde moet opgesteld worden, zijn er dan niet een aantal argumenten om Drink voorrang te geven?

Halte Drink ligt in hartje Borgerhout, het middelpunt van het district.

Halte Drink is wellicht nog drukker dan de halte aan de Kerkstraat.

Carnot ligt op 500 meter van Astrid. Drink ligt op 1050 meter van Astrid, en ligt op 550 meter van Carnot.

Wordt er misschien voorrang gegeven aan Carnot omdat Drink technisch moeilijker in te richten is? In dat geval moet er zeker voorrang gegeven worden aan Drink. Want van uitstel komt afstel. Ik hoor dan al het argument: “We moeten besparen, en premetrostation Carnot ligt in jullie buurt.”

 

Artikel 1.

De districtsraad vraagt aan het districtscollege om De Lijn uit te nodigen om toelichting te komen geven over de plannen en timing van de afwerking van de premetrostations in ruwbouw.

Initiatiefrecht

De districtsraad Borgerhout keurt eenparig het volgende besluit goed.