Conform artikel 15 en 107 van het omgevingsvergunningendecreet neemt het college akte van de meldingen op zijn ambtsgebied.
Het college heeft deze meldingen onderzocht, rekening houdend met de ter zake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsbesluiten. Het college kan in de meldingsakte voorwaarden opleggen. Het college neemt hierna al dan niet akte van de ontvangen meldingen.
Lijst van de meldingen werd opgenomen in het besluit.
Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.
De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt in artikel 4.2.2 en 4.2.4 respectievelijk de stedenbouwkundige handelingen waarin de vergunningsplicht wordt vervangen door een verplichte melding. Het decreet houdende algemeen bepalingen inzake milieubeleid bepaalt in artikel 5.2.1 de ingedeelde inrichtingen en activiteiten waarvoor een meldingsakte vereist is.
Het college neemt akte van volgende meldingen die bij beveiligde zending werden ontvangen. De toetsing aan de bestaande regelgeving geeft aanleiding tot het opleggen van voorwaarden. De melder wordt hiervan op de hoogte gesteld:
Dossiernummer: OMV_2020002903
Melder: Stadsbader NV
Inrichtingsnummer: 20200109-0081
Omschrijving: een bemaling om ondergrondse tanks te plaatsen
Locatie: Boomsesteenweg zn te 2610 Wilrijk (Antwerpen)
Datum ontvangst: 9 januari 2020
Rubrieken: 53.2.2°a)
Motivatie bijzondere milieuvoorwaarden: Het voorliggende project behelst een tijdelijke bemaling voor de plaatsing van ondergrondse tanks. Men voorziet het opgepompte grondwater (in totaal 16.800 m³) te lozen in de openbare riolering. Aangezien het hier om proper grondwater gaat, betekent dit een hydraulische belasting die de werking van het ontvangende rioolwaterzuiveringsstation negatief beïnvloedt. Vlarem legt op om grondwater enkel als laatste optie in de riool te lozen. Infiltratie op het eigen terrein is – gelet op de kortstondige bemaling van circa 4 weken – niet mogelijk. Echter op het terrein van Cardoen bevindt zich een buffer- en infiltratievoorziening voor hemelwater. Het eventuele gebruik van deze wateropslag dient nagegaan te worden. Daarnaast stroomt op 250 meter ten zuiden van de projectlocatie de Struisbeek, waarin geloosd kan worden. Gelet op de nabij gelegen alternatieven mag het water niet in de openbare riolering geloosd worden. De exploitant neemt maatregelen om de tijdelijke hinder voor verkeer, als gevolg van het watertransport ter hoogte van de op- en afritten, te minimaliseren.
Bijzondere milieuvoorwaarden: