Artikel 41, tweede lid, 4° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat de gemeenteraad bevoegd is voor de beslissingen tot oprichting van, deelname aan of vertegenwoordiging in agentschappen, instellingen, verenigingen en ondernemingen.
Er wordt voorgesteld om de heer Johan Peeters voor te dragen voor een mandaat als bestuurder in ISVAG, ter vervanging van de heer Toon Wassenberg, en dit vanuit zijn opgebouwde expertise.
Johan Peeters was in het verleden bestuurder bij het intergemeentelijke samenwerkingsverband Hooge Maey en ISVAG. Hij is zo vertrouwd met de werking van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en in het bijzonder deze die zich bezighouden met het verwerken van restafval.
Artikel 434 §2 van Decreet over het Lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de leden van de raad van bestuur worden benoemd op voordracht van de deelnemers. Als kandidaat-bestuurders worden voorgedragen die geen lid zijn van de gemeente- of districtsraad, maar van wie de deskundigheid over de statutair bepaalde doelstellingen manifest aantoonbaar is, wordt die voordracht uitdrukkelijk gemotiveerd.
De stad Antwerpen is deelnemer in de Intercommunale voor Slib- en Vuilverwijdering van Antwerpse Gemeenten (ISVAG).
In de zitting van van 27 mei 2019 (jaarnummer 00379) keurde de gemeenteraad de voordracht van de heer Toon Wassenberg voor een mandaat als bestuurder in ISVAG goed.
De gemeenteraad neemt kennis van artikel 3.
Bij artikel 1 wordt er geheim gestemd.
De gemeenteraad keurt goed - met stemmen 34 tegen 5, er zijn 8 onthoudingen en 2 raadsleden brachten geen stem uit - om de heer Toon Wassenberg te vervangen als lid van de raad van bestuur van ISVAG door de heer Johan Peeters, en dit tot het einde van de huidige legislatuur.
De gemeenteraad beslist dat de afgevaardigde, bij het uitoefenen van de verplichtingen verbonden aan de afvaardiging, steeds het bestuursakkoord als uitgangspunt moet nemen en waar nodig dient te overleggen met het college.