Terug
Gepubliceerd op 16/11/2020

2020_CBS_09399 - Omgevingsvergunning. Meldingen - Lijst van 13 november 2020 - Kennisneming

college van burgemeester en schepenen
vr 13/11/2020 - 09:00 Hofstraat
Kennis genomen

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester; Koen Kennis, schepen; Jinnih Beels, schepen; Annick De Ridder, schepen; Claude Marinower, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Fons Duchateau, schepen; Karim Bachar, schepen; Peter Wouters, schepen; Tom Meeuws, schepen; Sven Cauwelier, algemeen directeur

Afwezig

Serge Muyters, korpschef

Secretaris

Sven Cauwelier, algemeen directeur

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester
2020_CBS_09399 - Omgevingsvergunning. Meldingen - Lijst van 13 november 2020 - Kennisneming 2020_CBS_09399 - Omgevingsvergunning. Meldingen - Lijst van 13 november 2020 - Kennisneming

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Conform artikel 15 en 107 van het omgevingsvergunningendecreet neemt het college akte van de meldingen op zijn ambtsgebied.

Argumentatie

Het college heeft deze meldingen onderzocht, rekening houdend met de ter zake geldende wettelijke bepalingen, in het bijzonder met de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsbesluiten. Het college kan in de meldingsakte voorwaarden opleggen. Het college neemt hierna al dan niet akte van de ontvangen meldingen.

Lijst van de meldingen werd opgenomen in het besluit.

Juridische grond

Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

Aanleiding en context

De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening bepaalt in artikel 4.2.2 en 4.2.4 respectievelijk de stedenbouwkundige handelingen waarin de vergunningsplicht wordt vervangen door een verplichte melding. Het decreet houdende algemeen bepalingen inzake milieubeleid bepaalt in artikel 5.2.1 de ingedeelde inrichtingen en activiteiten waarvoor een meldingsakte vereist is.

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college neemt akte van volgende melding die bij beveiligde zending werd ontvangen. De toetsing aan de bestaande regelgeving geeft aanleiding tot het opleggen van voorwaarden. De melder wordt hiervan op de hoogte gesteld:

Dossiernummer: OMV_2020137856
Melder: Bouwbedrijf Floré NV
Inrichtingsnummer: 20201015-0058 (Apollostraat 150)
Omschrijving: de exploitatie van een bronbemaling
Locatie: Apollostraat 150 te 2600 Berchem (Antwerpen)
Datum indiening: 20 oktober 2020
Rubrieken: 53.2.2°a)

Motivatie bijzondere milieuvoorwaarden: De exploitant geeft aan het bemalingswater te willen lozen in de riolering. Gezien de dichtbebouwde omgeving is het inderdaad niet evident het bemalingswater terug in de watervoerende laag te brengen. Om toch enig nuttig gebruik van het bemalingswater te stimuleren, dient de exploitant een aftappunt te voorzien voor gebruik van het bemalingswater door omwonenden.

De exploitant dient vooraleer de bemaling op te starten, de startdatum van de bemaling door te geven aan de stedelijke diensten “Omgevingsvergunning” en “Milieu-Interventie” om opvolging van de bemaling mogelijk te maken.

Bijzondere milieuvoorwaarden:

1.

De exploitant dient de startdatum van de bemaling voor de opstart van de bemaling te melden aan de diensten Vergunningen (milieuvergunningen@antwerpen.be) en Milieu-Interventie (mi@antwerpen.be) samen met de contactgegevens van de werfverantwoordelijke.

2.

De installatie van de aftapmogelijkheid dient te gebeuren bij aanvang van de bemalingswerken. De exploitant stuurt uiterlijk op de dag na de installatie een foto van de opstelling en de affiche naar de dienst Vergunningen (milieuvergunningen@antwerpen.be) en de dienst Milieu-Interventie (mi@antwerpen.be) met vermelding van het dossiernummer.

3.

Voorafgaand aan de lozing van het bemalingswater dient een aftapmogelijkheid voorzien te worden op de lozingsleiding. Het aftappunt moet het eenvoudig en kosteloos hergebruik van grondwater voor particulieren (huishoudelijk gebruik), mogelijk maken. Hierbij dient voldaan te worden aan volgende eisen:

  • er dient op elk moment een vrije toegang te zijn vanop de openbare weg naar het aftappunt, waarbij de veiligheid van gebruikers van het water gegarandeerd is;
  • de exploitant afficheert de beschikbaarheid van water op een duidelijke manier, zichtbaar vanop de openbare weg van zodra er water ter beschikking is;
  • er dient aangegeven te worden dat het water niet geschikt is voor menselijke consumptie en dat elk gebruik op eigen risico is.

Artikel 2

Dit besluit heeft in principe geen financiƫle gevolgen.