Terug
Gepubliceerd op 10/02/2020

2020_CBS_01141 - Omgevingsvergunning - OMV_2019105409. Fruithoflaan 85. District Berchem. Rechtzetting - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 07/02/2020 - 09:00 Hofstraat
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Bart De Wever, burgemeester; Koen Kennis, schepen; Jinnih Beels, schepen; Annick De Ridder, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Fons Duchateau, schepen; Karim Bachar, schepen; Peter Wouters, schepen; Tom Meeuws, schepen; Sven Cauwelier, algemeen directeur

Afwezig

Claude Marinower, schepen; Serge Muyters, korpschef

Secretaris

Sven Cauwelier, algemeen directeur

Voorzitter

Bart De Wever, burgemeester
2020_CBS_01141 - Omgevingsvergunning - OMV_2019105409. Fruithoflaan 85. District Berchem. Rechtzetting - Goedkeuring 2020_CBS_01141 - Omgevingsvergunning - OMV_2019105409. Fruithoflaan 85. District Berchem. Rechtzetting - Goedkeuring

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Conform artikel 15 van het Omgevingsvergunningsdecreet is het college van burgemeester en schepenen voor zijn ambtsgebied in eerste administratieve aanleg bevoegd voor volgende aanvragen van:

 

1.      de gemeentelijke projecten;

2.      andere gevallen dan deze waarvoor de Vlaamse regering of de deputatie bevoegd is.

Argumentatie

Voorafgaand aan zijn beslissing neemt het college kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.

 

Het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar luidt:

 

Adviezen

 

Externe adviezen

 

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

Advies

brandweer/ risicobeheer/ preventie

25 september 2019

18 oktober 2019

Voorwaardelijk gunstig

 

Interne adviezen

 

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies ontvangen

stadsontwikkeling/ mobiliteit

24 september 2019

3 oktober 2019

 

Toetsing regelgeving en beleidsrichtlijnen

 

Plannen van aanleg, ruimtelijke uitvoeringsplannen en verkavelingen

Het eigendom is gelegen binnen de omschrijving van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan GRUP Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen, goedgekeurd op 19 juni 2009.

 

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, in een woongebied. De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving. (Artikel 5 van het Koninklijk Besluit van 28 december 1972 betreffende de inrichting en toepassing van de ontwerpgewestplannen en de gewestplannen.)

 

(Ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘goedgekeurde BPA’s en RUP’s'. Het gewestplan kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar PLANNING > Plannen > Bestemmingsplan > Gewestplan.)

 

De aanvraag ligt niet in een verkaveling.

 

De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van het gewestplan.

 

Gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen

-          Hemelwater: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (verder genoemd verordening hemelwater).
(De verordening hemelwater kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > Verordeningen > Hemelwater)
De verordening hemelwater is niet van toepassing op de aanvraag.

-          Toegankelijkheid: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid (verder genoemd verordening toegankelijkheid).
(De verordening toegankelijkheid kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > Verordeningen > Toegankelijkheid publieke gebouwen)
De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van de verordening toegankelijkheid.

 

Algemene bouwverordeningen

-          Voetgangersverkeer: het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1997 houdende de vaststelling van algemene bouwverordeningen inzake wegen voor voetgangersverkeer (verder genoemd verordening voetgangersverkeer), en de omzendbrief RO/98/2 van 23 maart 1998 betreffende de algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer.
(De verordening voetgangersverkeer kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > Verordeningen)
De verordening voetgangersverkeer is niet van toepassing op de aanvraag.
 

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen

-          Overwelven waterlopen: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake het overwelven of inbuizen van niet geklasseerde waterlopen en waterlopen van 3de categorie (verder genoemd verordening overwelven waterlopen), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 26 januari 2009 en goedgekeurd bij besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 4 juni 2009.
(De verordening overwelven waterlopen kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘overwelven waterlopen’)
De verordening overwelven waterlopen is niet van toepassing op de aanvraag.

-          Bouwcode: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening (verder genoemd bouwcode), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 28 april 2014 en goedgekeurd bij besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 9 oktober 2014.
(De bouwcode kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘bouwcode’)
De aanvraag wijkt af van de bepalingen van de bouwcode op volgend(e) punt(en):

  • artikel 30 Autostalplaatsen en autoparkeerplaatsen:

het aantal staanplaatsen vermindert met 3 naar een totaal van 73 autostalplaatsen.

 

Sectorale regelgeving

-          MER-screening: de overheid die beslist over de ontvankelijkheid en volledigheid van de vergunningsaanvraag, beslist of er een project-MER moet worden opgesteld. De betrokken overheid doet dat op het ogenblik van de beslissing over de ontvankelijk- en volledigheid van de vergunningsaanvraag of, bij gebreke daaraan, binnen 90 dagen na de datum van ontvankelijk- en volledigheid.
Rekening houdend met de kenmerken van de aanvraag en zijn omgeving wordt geoordeeld dat de mogelijke milieueffecten van het project niet aanzienlijk zijn.

-          Watertoets: overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid dient een vergunningsaanvraag onderworpen te worden aan de zogenaamde watertoets.
Het voorliggende project heeft een beperkte oppervlakte en ligt niet in een overstromingsgevoelig gebied, zodat in alle redelijkheid dient geoordeeld dat geen schadelijk effect wordt veroorzaakt.

-          Vlaamse Wooncode: het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode.
(De kwaliteitsnormen voor woningen, die in uitvoering van de Vlaamse Wooncode zijn opgemaakt, kan u raadplegen via www.wonenvlaanderen.be, zoek op ‘kwaliteitsbesluit’)
De aanvraag valt niet onder het toepassingsgebied van de Vlaamse Wooncode.

-          Rooilijndecreet: het decreet van 8 mei 2009 houdende vaststelling en realisatie van de rooilijnen
(Het Rooilijndecreet kan u raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be, ga naar WETGEVING > OVERIGE REGELGEVING)
Het Rooilijndecreet is niet van toepassing op de aanvraag.
 

Beleidsrichtlijnen in het kader van goede ruimtelijke ordening (overeenkomstig artikel 4.3.1, §2, 2° van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening)

-          BGO Wonen: de beleidsmatig gewenste ontwikkeling woninggrootte, woningmix en beschermen van eengezinswoningen (verder genoemd BGO Wonen), goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 24 juni 2019.
(De BGO Wonen kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘bouwcode’)
De BGO Wonen is niet van toepassing op de aanvraag.

Omgevingstoets

 

Toetsing van de verenigbaarheid van het aangevraagde met de omgeving en de goede ruimtelijke ordening

 

Schaal - ruimtegebruik – bouwdichtheid – Functionele inpasbaarheid

De aanvraag omvat geen functiewijziging. De schaal van de handelsfunctie en het bouwvolume blijven ongewijzigd.

 

Visueel-vormelijke elementen

Het wijzigen van de zaak-gebonden publiciteit maakt geen onderdeel uit van de aanvraag.

 

De houten bekleding boven de luifel langs de Floraliënlaan en de Flor Alpaertsstraat wordt vernieuwd. De kolommen onder de luifel en tussen de vitrineramen worden opnieuw grijs geschilderd. De indeling vitrineramen in de gevel langs de Floraliënlaan wordt gewijzigd en het nieuwe schrijnwerk wordt voorzien in grijs aluminium schrijnwerk met dubbele beglazing. De voorgestelde werken doen geen afbreuk aan het gevelontwerp, dit is aanvaardbaar.

 

Mobiliteitsimpact

Het algemene principe is dat een bouwaanvraag in vele gevallen een parkeerbehoefte genereert. Om te vermijden dat de parkeerbehoefte (geheel of gedeeltelijk) wordt afgewenteld op het openbaar domein, dient het parkeren maximaal op eigen terrein te worden voorzien, het zogenaamde POET principe (Parkeren Op Eigen Terrein).

 

De parkeernormen uit de bouwcode artikel 30 (tabel) goedgekeurd door het college op 25 oktober 2014 en herzien op 1 maart 2018 vormen de facto de algemene beleidslijn voor bouwen, verbouwen, vermeerderen van wooneenheden en functiewijzigingen. Wie niet op eigen terrein voorziet in de werkelijke parkeerbehoefte, dient hiervoor een compensatie te betalen.

 

Voorliggende aanvraag genereert een werkelijke parkeerbehoefte van 3 parkeerplaatsen.

 

Er is geen functiewijziging of uitbreiding. Er is dus geen extra parkeerbehoefte.

Ervanuit gaande dat er oorspronkelijk 76 ondergrondse parkeerplaatsen vergund waren, verdwijnen er door de verbouwing echter 3 parkeerplaatsen. Deze worden bijgeteld bij de parkeerbehoefte.

Bestaande parkeerplaatsen moeten maximaal behouden worden.

De werkelijke parkeerbehoefte is bijgevolg 3

 

De plannen voorzien in 73 nuttige autostal- en autoparkeerplaatsen.

 

Er blijven 73 parkeerplaatsen van de oorspronkelijke 76 plaatsen in de ondergrondse parking behouden.

 

Het aantal te realiseren autostal- en autoparkeerplaatsen bedraagt 3 bijkomende plaatsen.

 

Het is mogelijk deze plaatsen te voorzien in de kelder.

 

Het aantal ontbrekende autostal- en autoparkeerplaatsen bedraagt dan 0.

 

Dit is het verschil tussen het aantal autostal- en/of autoparkeerplaatsen volgens de werkelijke parkeerbehoefte en het aantal te realiseren autostal- en autoparkeerplaatsen.

 

Het aantal ontbrekende autostal- en/of autoparkeerplaatsen wordt belast op basis van het belastingreglement ontbrekende autostal- en/of autoparkeerplaatsen van 5 juni 2017. In deze aanvraag is dit dus van toepassing op 0 plaatsen.

 

 

Toetsing van aanvaardbaarheid van de ingedeelde inrichtingen of activiteiten op het vlak van hinder en risico's voor de mens en het milieu

 

De aanvraag omvat de herinrichting en modernisering van de bestaande Delhaize-winkel aan de Fruithoflaan te Berchem. Er is geen uitbreiding voorzien. De bedoeling is voornamelijk om meer comfort en een verbeterde winkelervaring aan te bieden aan de bestaande klanten evenals een vernieuwde en verbeterde werkomgeving te creëren voor de medewerkers. Van deze aanvraag wordt meteen gebruik gemaakt om de vergunning milieutechnisch terug op punt te stellen.

De elf rubrieken uit de milieuvergunning van 2001 worden teruggebracht tot zeven klasse 3 rubrieken. In rubriek 12.2.1 vermindert het vermogen van de transformatoren tot 400 kVA terwijl in rubriek 16.3.1.1 het vermogen van de koelinstallaties vermeerdert tot 160 kW. Alle andere hoeveelheden en/of vermogens blijven ongewijzigd. De rubrieken voor noodgroep, parking, bakkerij en stookinstallatie zijn niet langer van toepassing.

Gezien alle rubrieken in de derde klasse ingedeeld zijn, wordt de hinder van deze verandering als niet significant ingeschat.

De vergunningsaanvraag heeft geen betrekking op ingedeelde inrichtingen of activiteiten in of aan een beschermde archeologische site, een beschermd monument, een beschermd cultuurhistorisch landschap of een beschermd stads- of dorpsgezicht in de zin van het decreet van 12 juli 2013 betreffende het onroerend erfgoed.

 

Advies aan het college

 

Advies over de stedenbouwkundige handelingen

Aan het college wordt voorgesteld om voor de stedenbouwkundige handelingen de omgevingsvergunning te verlenen onder voorwaarden.

 

Geadviseerde stedenbouwkundige voorwaarden

1.      de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van 1e ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;

2.      3 bijkomende nuttige autostaanplaatsen in de ondergrondse parking te voorzien, zodat er in totaal terug 76 ondergrondse autostaanplaatsen beschikbaar zijn.

Uitsluitingen

3.      alle handelingen, werken en wijzigingen aan de zaak-gebonden publiciteit.

 

Advies over de ingedeelde inrichtingen of activiteiten

Mits voldaan wordt aan de algemene en sectorale vergunningsvoorwaarden, is deze aanvraag in overeenstemming met de VLAREM wetgeving. Vanuit milieutechnisch oogpunt wordt positief advies gegeven de verandering te akteren.

 

Geadviseerde rubrieken

 

Rubriek

Omschrijving

Geadviseerd voor

15.1.1°

al of niet overdekte ruimte, waarin gestald worden: 3 tot en met 25 autovoertuigen en/of aanhangwagens;

4 voertuigen - te schrappen

16.3.1.1°

inrichtingen voor het fysisch behandelen van gassen (samenpersen – ontspannen) - koelinstallaties voor het bewaren van producten, luchtcompressoren, warmtepompen en airconditioninginstallaties, met een totale geïnstalleerde drijfkracht van 5 kW tot en met 200 kW;

160,00 kW

31.1.1°

motoren met inwendige verbranding: vast opgestelde motoren met een nominaal vermogen van 10 kW tot en met 500 kW;

22,50 kW - te schrappen 

43.1.2°

verbrandingsinrichtingen zonder electriciteitsproductie (stookinstallaties en dergelijke), met een warmtevermogen van meer dan 500 kW tot en met 5.000 kW

581,50 kW - te schrappen

45.8.2°

inrichtingen voor het bereiden van voedingsproducten op basis van plantaardige melen (brood, banket, koek, biscuit, deegwaren, enzovoort) of op basis van suiker of cacao, met een geïnstalleerde totale drijfkracht van meer dan 10 kW tot en met 200 kW.

45,99 kW - te schrappen

 

Gecoördineerde rubrieken

 

Rubriek

Omschrijving

Gecoördineerd

3.2.2°a)

het lozen van meer dan 600 m³ per jaar huishoudelijk afvalwater, niet afkomstig van woongelegenheden, wanneer het lozingspunt gelegen is in een centraal gebied en/of een collectief geoptimaliseerd en individueel te optimaliseren buitengebied en/of buiten het zoneringsplan;

0,22 m³/uur

3.4.1°a)

het lozen van maximaal 2 m³/uur bedrijfsafvalwater zonder gevaarlijke stoffen in concentraties hoger dan de indelingscriteria, vermeld in artikel 3 van bijlage 2.3.1 van Vlarem II;

0,16 m³/uur

12.2.1°

transformatoren (gebruik van) met een individueel nominaal vermogen van 100 kVA tot en met 1.000 kVA;

1x 400,00 kVA

16.3.1.1°

inrichtingen voor het fysisch behandelen van gassen (samenpersen – ontspannen) - koelinstallaties voor het bewaren van producten, luchtcompressoren, warmtepompen en airconditioninginstallaties, met een totale geïnstalleerde drijfkracht van 5 kW tot en met 200 kW;

160,00 kW

17.4.

opslagplaatsen voor gevaarlijke vloeistoffen en vaste stoffen, met uitzondering van deze vermeld onder rubriek 48, in verpakkingen met een inhoudsvermogen van maximaal 30 liter of 30 kg, voor zover de maximale opslag begrepen is tussen 50 kg of 50 liter en 5.000 kg of 5.000 liter;

500,00 l

45.4.d)

verkoopspunten van vlees, vis en gevogelte;

1 verkoopspunt

45.4.e)1°

opslagplaatsen voor producten van dierlijke oorsprong met uitzondering van de producten vermeld in rubriek 48, van 1 ton tot en met 50 ton.

5,00 ton

 

Fasering

Procedurestap

Datum

Indiening aanvraag

4 september 2019

Volledig- en ontvankelijk

24 september 2019

Start openbaar onderzoek

geen

Einde openbaar onderzoek

geen

Gemeenteraad voor wegenwerken

geen

Verslag GOA

30 januari 2020

naam GOA

Wim Van Roosendael en Bieke Geypens

 

Juridische grond

Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid, het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

Onderzoek

Er zijn geen aanpalende eigenaars waarvan de scheidingsmuren met het project zouden worden opgericht, uitgebreid of afgebroken, die om hun standpunt gevraagd moesten worden.

 

Aanleiding en context

In zitting van 15 november 2019 (jaarnummer 9318) werd beslist een omgevingsvergunning OMV_2019105409 af te leveren aan Delhaize Le Lion/De Leeuw cva voor het verbouwen en veranderen van supermarkt Fruithof.


Door een materiële vergissing blijkt in het collegebesluit van de omgevingsvergunning met referentie OMV_2019105409 (jaarnummer 9318) beslist te zijn dat de omgevingsvergunning geldig is tot 1 februari 2022 voor wat betreft de ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Bij nazicht van de besliste rubrieken is gebleken dat al deze rubrieken meldingsplichtig zijn. Bijgevolg dienen deze rubrieken geakteerd te worden en de vergunningstermijn omgezet te worden naar onbepaalde duur.


De oorspronkelijke aanvraag betrof een aanvraag voor een omgevingsvergunning die werd ingediend bij het college van burgemeester en schepenen. Deze werd behandeld volgens de vereenvoudigde procedure van het Omgevingsvergunningendecreet.

 

Projectnummer:

OMV_2019105409

Gegevens van de aanvrager:

zie exploitant

Gegevens van de exploitant:

Comm.VA Delhaize Le Lion/De Leeuw met als contactadres Osseghemstraat 53 te 1080 Sint Jans Molenbeek

Ligging van het project:

Fruithoflaan 85 te 2600 Berchem-Antwerpen

Kadastrale gegevens:

afdeling 21 sectie A nr. 339V

Inrichtingsnummer:

20190823-0009 (Delhaize Fruithof)

Vergunningsplichten:

Stedenbouwkundige handelingen. Exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten.

Voorwerp van de aanvraag:

verbouwen en veranderen van supermarkt Fruithof

 

Omschrijving stedenbouwkundige handelingen

 

Relevante voorgeschiedenis

-          23/12/2005: vergunning (20051721) voor het verbouwen en uitbreiden van een bestaande supermarkt;

-          30/6/2006: vergunning (20061000) voor het plaatsen van condensors;

-          13/10/2006: vergunning (20061003) voor het verwijderen en plaatsen van reclames; 

-          07/08/2012: weigering (20125087) voor het aanpassen van autoparking en fietsstallingen. 

Vergunde/vergund geachte toestand

-          handelsruimte (supermarkt) in open bebouwing, één verhoogde bouwlaag;

-          volume van 6m hoog, met grondoppervlakte van ca. 40m x 60m met rondom aanbouw inkomportaal, groenvoorziening en parkeerplaatsen;

-          inrit naar ondergrondse parkeergarage aan de Flor Alpaertsstraat;

-          indeling supermarkt op gelijkvloers niveau met interne splitlevel met kantoren en ruimtes voor personeel;

-          ondergrondse parking voor 76 wagens. 

Huidige toestand

-          conform bestaande toestand.

Gewenste toestand

-          herinrichten en moderniseren van een bestaande handelszaak;

-          vergroten technisch lokaal voor compressoren;

-          wijzigen van de voorgevel. 

Inhoud van de aanvraag

-          herinrichten en moderniseren van een bestaande handelszaak:

  • geen volumewijziging;
  • interne wijzigingen;
  • vernieuwen van technische installaties;

-          wijzigen van de voorgevel;

  • vervangen van de ramen en luifel (kleur antraciet grijs);
  • de reclame maakt geen deel uit van deze aanvraag;

-          inrichting ondergrondse parkeergarage:

  • het technisch lokaal voor compressoren vergroot, waardoor het totaal aantal parkeerplaatsen wordt teruggebracht naar 73; 
  • er worden 4 voorbehouden plaatsen voorzien voor mindervaliden en 2 voor elektrische wagens;

-          eventuele wijzigingen aan de zaak-gebonden publiciteit maken geen onderdeel uit van de aanvraag.

 

Omschrijving ingedeelde inrichtingen of activiteiten

 

Voorgeschiedenis

Op 6 april 2001 werd een milieuvergunning klasse 2 verleend aan Gebroeders Delhaize en Cie De Leeuw NV voor exploitatie van een supermarkt aan de Fruithoflaan 85 te Berchem. Deze vergunning is geldig tot 1 februari 2022.

Inhoud van de aanvraag
De aanvraag omvat de herinrichting en modernisering van de bestaande Delhaize-winkel aan de Fruithoflaan te Berchem. Er is geen uitbreiding voorzien. De bedoeling is voornamelijk om meer comfort en een verbeterde winkelervaring aan te bieden aan de bestaande klanten evenals een vernieuwde en verbeterde werkomgeving te creëren voor de medewerkers. Van deze aanvraag wordt meteen gebruik gemaakt om de vergunning milieutechnisch terug op punt te stellen.

 

Aangevraagde rubrieken

 

Rubriek

Omschrijving

Gevraagd voor

15.1.1°

al of niet overdekte ruimte, waarin gestald worden: 3 tot en met 25 autovoertuigen en/of aanhangwagens;

4 voertuigen - te schrappen

16.3.1.1°

inrichtingen voor het fysisch behandelen van gassen (samenpersen – ontspannen) - koelinstallaties voor het bewaren van producten, luchtcompressoren, warmtepompen en airconditioninginstallaties, met een totale geïnstalleerde drijfkracht van 5 kW tot en met 200 kW;

160,00 kW

31.1.1°

motoren met inwendige verbranding: vast opgestelde motoren met een nominaal vermogen van 10 kW tot en met 500 kW;

22,50 kW - te schrappen

43.1.2°

verbrandingsinrichtingen zonder elektriciteitsproductie (stookinstallaties en dergelijke), met een warmtevermogen van meer dan 500 kW tot en met 5.000 kW;

581,50 kW - te schrappen

45.8.2°

inrichtingen voor het bereiden van voedingsproducten op basis van plantaardige melen (brood, banket, koek, biscuit, deegwaren, enzovoort) of op basis van suiker of cacao, met een geïnstalleerde totale drijfkracht van meer dan 10 kW tot en met 200 kW.

45,99 kW - te schrappen

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college sluit zich integraal aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot zijn eigen motivatie.

Artikel 2

Het college beslist dat dit besluit het vorige besluit van 15 november 2019 met jaarnummer 9318 vervangt.

Artikel 3

Het college beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en aan de aanvrager de vergunning af te leveren, die afhankelijk is van de strikte naleving van volgende voorwaarden:

 

Algemene voorwaarden

de algemene voorwaarden die aan de vergunning zijn gehecht en er integraal deel van uitmaken.

 

Stedenbouwkundige voorwaarden

1.      de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van 1e ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;

2.      3 bijkomende nuttige autostaanplaatsen in de ondergrondse parking te voorzien, zodat er in totaal terug 76 ondergrondse autostaanplaatsen beschikbaar zijn.

Uitsluitingen

3.      alle handelingen, werken en wijzigingen aan de zaak-gebonden publiciteit. 

Artikel 4

Het college beslist de plannen waarvan overzicht als bijlage bij dit besluit gevoegd, goed te keuren.

 

De vergunning omvat thans volgende rubrieken:

 

Rubriek

Omschrijving

Gecoördineerd

3.2.2°a)

het lozen van meer dan 600 m³ per jaar huishoudelijk afvalwater, niet afkomstig van woongelegenheden, wanneer het lozingspunt gelegen is in een centraal gebied en/of een collectief geoptimaliseerd en individueel te optimaliseren buitengebied en/of buiten het zoneringsplan;

0,22 m³/uur

3.4.1°a)

het lozen van maximaal 2 m³/uur bedrijfsafvalwater zonder gevaarlijke stoffen in concentraties hoger dan de indelingscriteria, vermeld in artikel 3 van bijlage 2.3.1 van Vlarem II;

0,16 m³/uur

12.2.1°

transformatoren (gebruik van) met een individueel nominaal vermogen van 100 kVA tot en met 1.000 kVA;

1x 400,00 kVA

16.3.1.1°

inrichtingen voor het fysisch behandelen van gassen (samenpersen – ontspannen) - koelinstallaties voor het bewaren van producten, luchtcompressoren, warmtepompen en airconditioninginstallaties, met een totale geïnstalleerde drijfkracht van 5 kW tot en met 200 kW;

160,00 kW

17.4.

opslagplaatsen voor gevaarlijke vloeistoffen en vaste stoffen, met uitzondering van deze vermeld onder rubriek 48, in verpakkingen met een inhoudsvermogen van maximaal 30 liter of 30 kg, voor zover de maximale opslag begrepen is tussen 50 kg of 50 liter en 5.000 kg of 5.000 liter;

500,00 l

45.4.d)

verkoopspunten van vlees, vis en gevogelte;

1 verkoopspunt

45.4.e)1°

opslagplaatsen voor producten van dierlijke oorsprong met uitzondering van de producten vermeld in rubriek 48, van 1 ton tot en met 50 ton.

5,00 ton

  

Artikel 5

Het college beslist dat de omgevingsvergunning geldig is voor onbepaalde duur.

Artikel 6

Dit besluit heeft in principe geen financiƫle gevolgen.