Artikel 84 §3.1° bepaalt dat het vast bureau bevoegd is voor de daden van beheer over de inrichtingen en eigendommen van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, in voorkomend geval binnen de door de raad voor maatschappelijk welzijn vastgestelde algemene regels.
Na een evaluatie van het project door de Universiteit Antwerpen blijkt dat heel wat principes van CURANT daadwerkelijk werken. De afdeling Welzijn binnen de bedrijfseenheid Sociale Dienstverlening wil daarom het project CURANT in zijn huidige vorm deels verderzetten door kleinschalige wooninitiatieven te behouden voor de specifieke doelgroep.
Op basis van dit concept werd een locatievraag uitgewerkt bij AG VESPA om zo (een) locatie(s) te identificeren waar de daarvoor in aanmerking komende duo's tijdelijk kunnen samenhuizen. Gezien de voorwaarde om met Urban Innovative Actions-middelen (UIA) aangekochte of gerenoveerde panden minstens vijf jaar na de finale betaling van de projectsubsidie te blijven inzetten voor de doelstelling van het project (ondersteuning van kwetsbare jongeren via cohousing) en gezien de schaalgrootte waarop het project wordt verdergezet, wordt binnen de locatievraag in eerste instantie de continuering van CURANT in het met UIA-middelen gerenoveerde pand 'Vrijgeweide' en het met UIA-middelen aangekochte pand 'Klapdorp' onderzocht.
Het pand Klapdorp 97-99, 2000 Antwerpen komt hiervoor dan ook in aanmerking.
Het college van 26 februari 2016 (jaarnummer 1541) en de raad voor maatschappelijk welzijn van 24 maart 2016 (jaarnummer 291) keurden de deelname aan het Europees Urban Innovative Actions fonds met het project CURANT (Cohousing and Case management for Unaccompanied young adult Refugees in ANTwerp) goed.
Na de toekenning van de Europese subsidies werden vanaf 1 november 2016 woonunits gebouwd, gerenoveerd, aangekocht of gehuurd om duo's van nieuwkomers en buddy's in te huizen (één duo = één woonunit) en te begeleiden. De doelgroep omvatte niet-begeleide jongvolwassen vluchtelingen of subsidiair beschermden, die zonder ouders gevlucht zijn en na het verlaten van de opvangstructuur op 18 jaar geen netwerk hadden. Deze doelgroep heeft baat bij een intensief samenhuistraject, waar samen met de buddy in een veilige leefomgeving kan gewerkt worden op verschillende levensdomeinen. Tot 31 oktober 2019 vond de werking van CURANT onder andere plaats in de Lange Bremstraat, 120-132 (project 'Brem16'), 2170 Merksem. De Europese subsidiering van het project liep af op 31 oktober 2019.
Op 31 oktober 2019 (jaarnummer 360) besliste het vast bureau het project CURANT verder te zetten in Vrijgeweide, 42 te 2140 Borgerhout evenals te onderzoeken of Klapdorp 97-99, 2000 Antwerpen hiervoor in aanmerking kon komen.
Op 20 december 2019 (jaarnummer 424) keurde het vast bureau de terbeschikkingstelling van het pand gelegen Vrijgeweide, 42, 2140 Borgerhout aan de bedrijfseenheid Sociale Dienstverlening voor de verderzetting van het project CURANT goed.
Het vast bureau keurt goed dat het pand gelegen Klapdorp 97- 99, 2000 Antwerpen ter beschikking gesteld wordt aan de bedrijfseenheid Sociale Dienstverlening voor het project CURANT vanaf datum van dit besluit tot maximaal 31 januari 2026, de afloopdatum van de vijf jaar bestemmingsverplichting op basis van de projectsubsidie.