Bij deze raamovereenkomst treedt de stad op als aankoopcentrale voor de aankoopgroep van de stad Antwerpen. Indien andere entiteiten dan de stad afnemen op deze raamovereenkomst, zal dat gebeuren in eigen naam en voor eigen rekening. De vastleggingen voor die deelopdrachten zullen dan ook op de eigen budgetten gebeuren.
Gezien de omvang van deze overheidsopdracht verwacht de stad van het gerechtsdeurwaarderskantoor ernstige investeringen in de allernieuwste technologieën op gebied van ICT, communicatie, dossierbeheer, automatisering, data-synchronisatie, … Om hieraan tegemoet te komen zal de stad Antwerpen een overheidsopdracht uitwerken van langere duur (tussen 8 - 10 jaar) zodat de investeringen van zowel het gerechtsdeurwaarderskantoor als van de stad kunnen renderen.
Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
Om gebruik te kunnen maken van de juridische dienstverlening van gerechtsdeurwaarders werd in het verleden raamovereenkomst GAC/2016/3662 afgesloten met een pool van drie opdrachtnemers. Deze loopt af op 31 januari 2021. Om de continuïteit van deze dienstverlening te vrijwaren, dringt de nood zich aan om hiervoor een nieuwe overeenkomst af te sluiten.
Volgens de huidige werking kan één klant of debiteur bij meerdere entiteiten van de stad Antwerpen een dossier hebben zonder dat zij onderling daarvan op de hoogte zijn. Dit zorgt voor een verdeeld debiteurenbeheer dat niet kosten-efficiënt werkt, noch voor de klant/debiteur noch voor de stad Antwerpen.
In het kader van het bestuursakkoord van 2019-2024 profileert de stad zich als “sterk bestuurde stad” met een “gezond financieel beheer van middelen, “maximale kostenbeperking en –reductie” en “klantgerichte dienstverlening”.
De stad Antwerpen zoekt dan ook één gerechtsdeurwaarderskantoor dat in staat is om ‘alle’ vorderingen van de stad Antwerpen, inclusief haar entiteiten, 100% digitaal te centraliseren, beheren en verwerken. Zowel voor het minnelijk traject als voor het gerechtelijk, zowel binnen- als buitenlandse vorderingen. De kandidaat-inschrijver fungeert als aanspreekpunt/coördinator van alle vorderingen, maar zal voor de praktische uitvoering van de taken beroep doen op andere gerechtsdeurwaarderskantoren (al dan niet via onderaanneming) waarvan ca. 80% uit het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.
De stad Antwerpen wenst ook verder te innoveren op het gebied van flexibiliteit, digitalisering, automatisering, kostenbeperking, ad hoc opdrachten en centraal beheer van al haar debiteurendossiers, gebruik makend van de nieuwste ICT-toepassingen en technologieën. Zij verwacht van het gerechtsdeurwaarderskantoor hiervoor de nodige initiatieven en ondersteuning om dit mee te helpen realiseren.
De Gemeenschappelijke Aankoopcentrale stelt voor om hiervoor mededingingsprocedure met onderhandeling GAC_2020_01363 uit te schrijven.
De kandidaten moeten minstens voldoen aan volgende criteria:
In toepassing van artikel 89, §1, eerste lid, 3° van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht worden gegund bij mededingingsprocedure met onderhandeling omdat het een opdracht voor sociale en andere specifieke diensten opgesomd in bijlage III betreft.
In toepassing van artikel 38, §3, derde lid, laatste zin van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en met verwijzing naar artikel 37, §5, kan de aanbestedende overheid de in artikel 38, §3, derde lid bepaalde termijn van ten minste 30 dagen voor ontvangst van de offertes met vijf dagen verkorten indien de offertes langs elektronische weg worden ingediend overeenkomstig de door en krachtens artikel 14, §1, tweede lid en §§5 tot 7 bepaalde regels betreffende de elektronische platformen.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.Het college keurt selectieleidraad GAC_2020_01363 voor het afsluiten van een raamovereenkomst voor juridische dienstverlening van gerechtsdeurwaarders goed en keurt eveneens goed dat:
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst voor juridische dienstverlening van gerechtsdeurwaders |
|
budgetplaats: 5172000000 budgetpositie: 613 functiegebied: 2SBS040106A00000 subsidie: SUB_NR fonds: INTERN begrotingsprogramma: 2SA080111 budgetperiode: 2100, 2200, 2300, 2400, 2500, 2600, 2700, 2800, 2900, 3000 mits goedkeuring van de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan door college en gemeenteraad | met orderbons |