Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
De inschrijver bewijst zijn beroepsbekwaamheid middels het aanleveren van een vergunning van de FOD BiZa als opleidingsinstelling.
De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend, rekening houdend met de volgende gunningscriteria:
In toepassing van artikel 89, §1, eerste lid, 1° van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht worden gegund bij vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking omdat het een opdracht voor sociale en andere specifieke diensten opgesomd in bijlage III betreft.
In toepassing van artikel 41, §2, tweede lid, laatste zin van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten en met verwijzing naar artikel 37, §5, kan de aanbestedende overheid de in artikel 41, §2, tweede lid, eerste zin bepaalde termijn van ten minste 22 dagen voor de ontvangst van de offertes met vijf dagen verkorten indien de offertes langs elektronische weg worden ingediend overeenkomstig de door en krachtens artikel 14, §1, tweede lid en §§5 tot 7 bepaalde regels betreffende de elektronische platformen.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
De stad Antwerpen heeft een interne bewakingsdienst, bestaande uit erfgoedbewakers, bewakingsagenten, strategisch-, operationeel- en meewerkende leidinggevenden. Jaarlijks heeft zij een instroom van 10 tot 20 medewerkers die een 'Basisopleiding bewakingsagent' dienen te volgen en ongeveer evenveel medewerkers die een bijscholing nodig hebben. Daarenboven is er ook nood aan opleidingen 'Leidinggevende bewaking' voor strategisch-, operationeel- en meewerkende leidinggevenden en dient een deel van de medewerkers omgeschoold te worden van erfgoedbewaker naar bewakingsagent.
In het verleden werd hiervoor telkens een kleine prijsvraag uitgestuurd. De stedelijke bedrijfseenheid Personeel en Organisatie stelt dat het efficiënter zou zijn om deze diensten te bundelen in een raamovereenkomst. Op deze wijze kunnen de benodigde opleidingen op een snelle en uniforme wijze besteld worden.
De Gemeenschappelijke Aankoopcentrale stelt voor om hiervoor vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking GAC_2019_00994 uit te schrijven.
Het college keurt bestek GAC_2019_00994 voor het afsluiten van een raamovereenkomst basisopleiding, bijscholing en opleiding bewakingsagenten goed en keurt eveneens goed dat hiervoor een vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking wordt uitgeschreven.
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst basisopleiding, bijscholing en opleiding bewakingsagenten |
|
budgetplaats:5201200000 |
met orderbons |