Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
Met de gemeenteraadsbeslissing van 24 juni 2019 (jaarnummer 00458) werd bepaald dat aan de gemeenteraad per kwartaal kennis wordt gegeven van alle opdrachten op het investeringsbudget waarvoor het geraamde bedrag (excl. btw) de drempel voor de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking overschrijdt.
De 5 beste kandidaten worden geselecteerd aan de hand van volgende selectiecriteria:
In toepassing van artikel 38, §1, eerste lid, 1°, d) van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht gegund worden bij mededingingsprocedure met onderhandeling omdat de technische specificaties door de aanbestedende overheid niet nauwkeurig genoeg kunnen worden vastgesteld op basis van een norm, Europese technische beoordelingen, een gemeenschappelijke technische specificatie, of een technisch referentiekader.
Overeenkomstig en binnen de grenzen van artikel 71 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten legt de aanbestedende overheid aan de kandidaten of inschrijvers selectiecriteria op als voorwaarde voor deelname.
In toepassing van artikel 57 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, kan de aanbestedende overheid – wanneer ze de noodzaak daartoe aantoont – een opdracht plaatsen die één of meer vaste gedeelten en één of meer voorwaardelijke gedeelten omvat. Hoewel de sluiting van de opdracht betrekking heeft op de volledige opdracht, is de aanbestedende overheid enkel gebonden door de vaste gedeelten. De uitvoering van de voorwaardelijke gedeelten is afhankelijk van een beslissing van de aanbestedende overheid die aan de opdrachtnemer wordt meegedeeld overeenkomstig de in de opdrachtdocumenten bepaalde modaliteiten. De uitvoering van het voorwaardelijk gedeelte mag de algemene aard van de opdracht niet wijzigen.
Door klimaatveranderingen zullen er in de toekomst meer intensieve buien vallen die wateroverlast kunnen veroorzaken in de stad. Ook zullen er langere perioden van droogte en hitte voor komen. Om de stad klimaatbestendig te maken, engageert zij zich om de nodige adaptatiemaatregelen te nemen.
Het college keurde op 17 februari 2017 (jaarnummer 01325) het Groenplan ‘Levendig Landschap’ definitief goed. Deze stadsbrede visie focust op districtsoverschrijdende sleutelkwesties voor groenelementen en wordt vandaag en de komende jaren verder uitgewerkt in specifieke districtsgroenplannen. Het college keurde op 20 september 2019 (jaarnummer 07650) het Waterplan goed, dat een stadsbrede visie schept en voorstellen omvat om water opnieuw een plek te geven in de stad.
Het stadsbrede Groenplan, de districtsgroenplannen en het Waterplan worden verder uitgewerkt tot op wijkniveau in de vorm van de wijkinrichtingsplannen. Met de wijkinrichtingsplannen wilt de stad concreet aangeven hoe en waar water en groen op wijkniveau een strategische en kwalitatieve plaats kunnen krijgen. Hiermee worden aan de ontwerpers publieke ruimte voldoende handvaten aangeboden waarmee ze aan de slag kunnen. Er kunnen op die manier meerdere oplossingen en scenario’s worden aangereikt om op korte en lange termijn te werken naar een klimaatrobuuste wijk. De wijkinrichtingsplannen bieden een helder beleidsmatig kader voor boven- en ondergrondse investeringen, ontwerp- en beheerkeuzes om de geselecteerde wijken meer resistent te maken tegen extreme regenval, droogte en hitte. De plannen vormen een inspirerend verhaal dat geschreven en gecommuniceerd dient te worden naar inwoners, bezoekers en beleidsmakers van Antwerpen en de districten. De wijkinrichtingsplannen werken verbeeldend en zijn gemakkelijk te hanteren door ontwerpers publieke ruimte.
De Gemeenschappelijke Aankoopcentrale stelt voor om voor de opmaak van wijkinrichtingsplannen een raamovereenkomst af te sluiten met een pool van maximaal 2 deelnemers/ontwerpteams via mededingingsprocedure met onderhandeling (met Europese bekendmaking) GAC_2020_01487.
Het college keurt selectieleidraad GAC_2020_01487 voor het afsluiten van een raamovereenkomst voor een pool dienstverleners voor de opmaak van wijkinrichtingsplannen water en groen goed, en keurt eveneens goed dat hiervoor een mededingingsprocedure met onderhandeling (met Europese bekendmaking) wordt uitgeschreven.
Het college geeft opdracht aan:
Dienst | Taak |
GAC | dit besluit opnemen in de rapportering aan de gemeenteraad onder “dagelijks bestuur” omwille van investeringen > drempel OZVB (exclusief btw) |
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Raamovereenkomst pool dienstverleners voor de opmaak van wijkinrichtingsplannen water en groen |
|
budgetplaats:5153000000 | met orderbons |