Terug
Gepubliceerd op 03/03/2020

2020_DCBE_00035 - Bestek GAC_2020_001137 - Concessie voor het organiseren van de catering voor het evenement Bar Brilschans 2020 - Bestek en procedure - Goedkeuring

districtscollege Berchem
ma 02/03/2020 - 17:30 raadzaal
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Evi Van der Planken, districtsburgemeester; Bruno De Saegher, districtsschepen; Kris Gysels, districtsschepen; Edwin De Cleyn, districtsschepen; Janick DorĂ©, districtsschepen; Ann De Potter, districtssecretaris

Afwezig

Marieke Janssens, waarnemend districtssecretaris

Secretaris

Ann De Potter, districtssecretaris

Voorzitter

Bruno De Saegher, districtsschepen
2020_DCBE_00035 - Bestek GAC_2020_001137 - Concessie voor het organiseren van de catering voor het evenement Bar Brilschans 2020 - Bestek en procedure - Goedkeuring 2020_DCBE_00035 - Bestek GAC_2020_001137 - Concessie voor het organiseren van de catering voor het evenement Bar Brilschans 2020 - Bestek en procedure - Goedkeuring

Motivering

Regelgeving: bevoegdheid

Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.

Met de collegebeslissing van 12 mei 2017 (jaarnummer 04463) werden de bevoegdheden van de districtscolleges gecoördineerd. Artikel 7 bepaalt dat het districtscollege bevoegd is voor evenementen en feestelijkheden.

Argumentatie

De inschrijver toont zijn beroepsbekwaamheid aan door het indienen van minstens 3 referenties van gelijkaardige uitbatingen, met een bezoekersaantal tussen de 1.000 en 5.000 per referentie, verricht gedurende de afgelopen drie jaar.

De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend, rekening houdend met de volgende gunningscriteria:

1. eenheidsprijzen van consumpties op een totaal van 30 punten;
2. kwaliteit cateringformule op een totaal van 40 punten;
3. organisatie en plan van aanpak op een totaal van 30 punten.

Juridische grond

Naar analogie met artikel 38 van de wet van 17 juni 2016 betreffende de concessieovereenkomsten kiest de aanbestedende overheid vrij de procedure die tot de keuze van de concessiehouder leidt. En organiseert ze naar eigen goeddunken de procedure.

De aanbestedende overheid bepaalt vrij de aankondigingstermijn, gezien de drempel van 5.350.000 euro niet overschreden wordt.

Naar analogie met artikel 55 van de wet van 17 juni 2016 betreffende de concessieovereenkomsten wordt de concessie gegund aan de inschrijver waarvan de offerte algeheel het economisch voordeligst is voor de aanbestedende overheid.

Aanleiding en context

Het district Berchem organiseert elk jaar (eind augustus) het 4 dagen durende evenement 'Bar Brilschans' met gratis optredens ’s avonds en animatie overdag. Hierbij is uiteraard nood aan een goede cateringformule.

Het district Berchem wenst hiertoe een concessie uit te schrijven die de concessiehouder een exclusiviteit biedt op de catering tijdens de editie 2020, welke loopt van 20 augustus tot en met 23 augustus.

Besluit

Het districtscollege berchem beslist:

Artikel 1

Het districtscollege keurt bestek GAC_2020_01137 voor het verlenen van een concessie voor het organiseren van de catering voor het evenement Bar Brilschans 2020 goed en keurt eveneens goed dat hiervoor een onderhandelingsprocedure sui generis met bekendmaking wordt uitgeschreven.

Artikel 2

De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:

Omschrijving

Bedrag

Boekingsadres

Bestelbon

Concessie voor het organiseren van de catering voor het evenement Bar Brilschans 2020 - catering voor crew

 

budgetplaats:5010100000
budgetpositie:6141
functiegebied:2BER010102PA5331
subsidie:SUB_NR
fonds:INTERN
begrotingsprogramma:2BE090710
budgetperiode:2000 mits goedkeuring van de eerstvolgende aanpassing van het meerjarenplan door districtscollege en districtsraad.

met orderbons


Bijlagen

  • 01137- Bijkomende_bijlagen_toelichtingen.pdf
  • 01137_Bestek.pdf