Samenstelling
Aanwezig
Olivier Elias, voorzitter districtsraad;
Luc Moerkerke, districtsschepen;
Marc De Meyer, districtsraadslid;
Patrick Paredaens, districtsraadslid;
Marij Preneel, districtsburgemeester;
Kristine Matheussen, districtsraadslid;
Omar Al Jattari, districtsschepen;
Fatima Talhaoui, districtsraadslid;
Hans Gooris, districtsraadslid;
Koen Van Roey, districtsraadslid;
Ben Van Duppen, districtsschepen;
Sharmin Shayla, districtsraadslid;
Said Boussacouq, districtsraadslid;
Jos D'Haese, districtsraadslid;
Hans Maes, districtsraadslid;
Mariam El Osri, districtsraadslid;
Abdullah Ibrahim, districtsraadslid;
Anneleen Lauwers, districtsraadslid;
Julie De Weerdt, districtsraadslid;
Pieter Vissers, districtsraadslid;
Eva Van Keer, districtsraadslid;
Homa Amin, districtsraadslid;
Aïssatou Cissé, districtsraadslid;
Ben Segers;
Betty Van de Wauwer, ;
Katleen Vanderstappen, plaatsvervangend districtssecretaris;
Linda Snoeys, districtssecretaris
Secretaris
Linda Snoeys, districtssecretaris
Voorzitter
Olivier Elias, voorzitter districtsraad
2020_IP_00210 - Interpellatie van raadslid Olivier Elias: Jeugdbewegingen op kamp
Motivering
Indiener(s)
Olivier Elias
Gericht aan
Omar Al Jattari
Tijdstip van indienen
wo 17/06/2020 - 23:44
Toelichting
Heel wat Antwerpse jeugdbewegingen krijgen groter logistiek materiaal ter beschikking bij de uitleendienst van de stad om op kamp te gaan. Tafels, banken en stoelen, verlichting en verlengkabels, spoelbakken, … . Met de toestemming van 22 mei om op kamp te gaan, werden maatregelen afgekondigd dat dit in bubbels van 50 personen dient te zijn. Hierdoor worden de kampen een logistiek huzarenstukje. Veel groepen gaan meer materiaal nodig hebben om deze bubbels te kunnen opzetten, maar zullen ook ander materiaal nodig hebben. Ik denk hierbij expliciet naar het sanitair materiaal zoals de spoelbakken, om de extra hygiëne voorwaarden te kunnen volgen.
De aanvraag voor dit materiaal moet 6 weken te voren worden ingediend. Voor de kampperiode vanaf 11 juli was dat reeds voor 30 juni. Nochtans zijn veel van de vrijwilligers nu nog druk aan het puzzelen om de kampen in elkaar te steken. De uitleendienst is uiteraard stedelijke materie, maar met de decentralisering zijn de jeugdbewegingen wel districtsbevoegdheid. Het lijkt me dus wenselijk en nodig om ons over hen en deze vragen te ontfermen. Daarom stel ik graag de volgende vragen.
- Zijn er jeugdverenigingen in Borgerhout die beroep doen op de stedelijke uitleendienst voor hun kamp?
- Kunnen jeugdverenigingen hun bestelling van materiaal bij de stad aanpassen in het licht van de nieuwe richtlijnen voor de kampen?
- Zal de aanvraagtermijn flexibeler gemaakt worden zodat elke groep nog tijdig het nodige materiaal kan bestellen indien dit nog niet gebeurde?
- Wordt er extra hygiënisch materiaal voorzien worden door de stad of het district (ontsmettingsmateriaal bv)?
- Is er genoeg materiaal voorhanden bij de uitleendienst om aan de vraag te voldoen, zowel logistiek als sanitair (met name de spoelbakken, daar is vermoedelijk geen immense voorraad van zoals van de tafels en banken)?
- Wordt er een limiet op specifiek uit te lenen materiaal gezet? Alle groepen moeten immers evenveel kans hebben op het nodige materiaal te lenen, er moet bewaakt worden dat de voorraad niet geplunderd wordt door enkele grote groepen (stel dat de grotere jeugdverenigingen voor elke bubbel aparte logistiek willen voorzien om alles te scheiden, gaat dit om een significante vermeerdering van het gevraagde materiaal)?
- Indien het niet mogelijk is om op deze vragen een antwoord te geven omdat de uitleendienst een stedelijke bevoegdheid is, welk engagement u dan opneemt als schepen van jeugd om op deze en andere vragen van de jeugdverenigingen rond hun kampen een antwoord te bieden?