Artikel 56, §3, 5° van het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 stelt dat het college bevoegd is voor de vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht die past binnen het begrip dagelijks bestuur.
De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die de economisch meest voordelige offerte heeft ingediend, rekening houdend met de volgende gunningscriteria:
In toepassing van artikel 42, §1, eerste lid, 1°, a) van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, zal deze opdracht worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking omdat de goed te keuren uitgave niet hoger is dan het bij het artikel 90, eerste lid, 1° van het Koninklijk Besluit Plaatsing van 18 april 2017 vastgelegd bedrag van 139.000 EUR (zonder belasting over de toegevoegde waarde), met name de drempel vermeld in artikel 11, eerste lid, 2° van het Koninklijk Besluit Plaatsing van 18 april 2017.
In toepassing van artikel 81 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, baseert de aanbestedende overheid de gunning van de overheidsopdracht op de economisch meest voordelige offerte. De economisch meest voordelige offerte uit het oogpunt van de aanbestedende overheid wordt vastgesteld rekening houdend met de gunningscriteria. Ze vermeldt de gunningscriteria in de aankondiging van de opdracht of in een ander opdrachtdocument.
Sinds 2016 wordt in Antwerpen werk gemaakt van 'De Grote Verbinding', het rond maken van de Antwerpse ring en de uitwerking van leefbaarheidsprojecten in de zone rond de ring. Dit gebeurt in een brede samenwerking tussen stedelijke en Vlaamse overheidsdiensten, studie- en ontwerpteams, experten, burgerbewegingen, allerhande organisaties en individuele burgers. Dit alles onder regie van intendant Alexander D’Hooghe. Zowel de schaal van dit project, als de brede samenwerking is uniek in Vlaanderen en zelfs Europa.
Om het brede publiek bij dit proces te betrekken, werden de voorbije jaren (onder andere) overkoepelende ‘Ringdagen’ georganiseerd, waar het grote publiek op een wervende manier geïnformeerd werd over de stand van zaken van het project. Daarnaast werden ze op deze Ringdagen meegezogen in het enthousiasme van alle betrokken partijen voor de leefbaarheidsprojecten. Zowel voor het publiek als voor alle partners binnen het project was dit een moment waarop iedereen de energie en het gevoel van verbondenheid die ontstaan uit deze unieke samenwerking tussen overheden, ontwerpers en allerhande stakeholders voelt. Een boost om er terug een jaar vol voor te gaan.
Vandaag kunnen we zo’n publieksevenement omwille van corona-maatregelen niet organiseren. Om die reden hebben de partners besloten om een reportage te laten maken. Met de reportage willen we een inkijk geven in de leefbaarheidsprojecten en het gevoel, de energiestroom overbrengen. Een verhaal waar iedereen fier op kan zijn, waar iedereen erkend wordt voor het steentje dat hij of zij tijdens dit proces heeft bijgedragen. Iets waar je jaren later nog met veel goesting naar terugblikt met een gevoel van ‘ik heb dit mee mogelijk gemaakt’.
Gezien de nodige expertise niet binnen de stad aanwezig is, wenst de stedelijke bedrijfseenheid Stadsontwikkeling hiervoor een opdracht in de markt te zetten. De Gemeenschappelijke Aankoopcentrale stelt voor om hiervoor onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking GAC_2020_01518 uit te schrijven en aan verschillende diensteverleners te vragen om een offerte in te dienen.
Het college keurt bestek GAC_2020_01518 voor het maken van een reportage(reeks) over De Grote Verbinding goed en keurt eveneens goed dat hiervoor een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking wordt uitgeschreven.
De financieel directeur verleent zijn visum en regelt de financiële aspecten als volgt:
Omschrijving |
Bedrag |
Boekingsadres |
Bestelbon |
Maken van een reportage(reeks) over De Grote Verbinding |
90.750 EUR, btw inbegrepen |
budgetplaats:5311500000 |
bestelbon bij gunning |