Conform artikel 15 van het Omgevingsvergunningsdecreet is het college van burgemeester en schepenen voor zijn ambtsgebied in eerste administratieve aanleg bevoegd voor volgende aanvragen van:
1. de gemeentelijke projecten;
2. andere gevallen dan deze waarvoor de Vlaamse regering of de deputatie bevoegd is.
Er werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij het college van burgemeester en schepenen, die behandeld wordt volgens de gewone procedure van het Omgevingsvergunningendecreet.
Projectnummer: | OMV_2020149076 |
Gegevens van de aanvrager: | de heer Laurent Dierckx met als adres Beukendreef 54 te 1850 Grimbergen |
Ligging van het project: | Noorderlaan 33 te 2030 Antwerpen |
Kadastrale gegevens: | afdeling 7 sectie G nr. 2128Z2 |
Vergunningsplichten: | Stedenbouwkundige handelingen |
Voorwerp van de aanvraag: | functiewijziging van bedrijvigheid naar luidruchtige recreatie (karaoke) |
Omschrijving stedenbouwkundige handelingen
Relevante voorgeschiedenis
- 12/12/2008: vergunning (3152#384) opsplitsen van een bestaand bedrijfspand in twee aparte panden en het creëren van een toegang naar dit nieuwe pand.
Vergunde toestand
- bedrijfspand (toonzaal met magazijnruimte);
- gesloten bebouwing met 2 bouwlagen onder plat dak;
- gevel Noorderlaan:
- gevel Kotterstraat:
Huidige toestand
- functie en volumetrie: conform vergunde toestand;
- gevel Noorderlaan conform vergunde toestand met uitzondering van:
- gevel Kotterstraat: conform vergunde toestand.
Gewenste toestand
- luidruchtige binnenrecreatie (karaoke);
- materialisatie gevel Noorderlaan:
- materialisatie gevel Kotterstraat: conform vergunde toestand met uitzondering van:
Inhoud van de aanvraag
- het wijzigen van de functie van bedrijvigheid naar luidruchtige binnenrecreatie;
- het wijzigen van de gevels.
Voorafgaand aan zijn beslissing neemt het college kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.
Het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar luidt:
Adviezen
Externe adviezen
Adviesinstantie | Datum advies gevraagd | Datum advies ontvangen | Advies |
Agentschap Wegen en Verkeer | 2 december 2020 | 21 januari 2021 | Voorwaardelijk gunstig |
brandweer/ risicobeheer/ preventie | 2 december 2020 | 30 december 2020 | Voorwaardelijk gunstig |
Interne adviezen
Adviesinstantie | Datum advies gevraagd | Datum advies |
ondernemen en stadsmarketing/ business en innovatie | 2 december 2020 | 16 december 2020 |
stadsontwikkeling/ mobiliteit | 2 december 2020 | 17 december 2020 |
stadsontwikkeling/ vergunningen/ milieuvergunningen) | 2 december 2020 | 16 december 2020 |
Toetsing regelgeving en beleidsrichtlijnen
Plannen van aanleg, ruimtelijke uitvoeringsplannen en verkavelingen
Het eigendom is gelegen binnen de omschrijving van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan GRUP Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen, goedgekeurd op 19 juni 2009.
Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, in een gebied voor ambachtelijke bedrijven of gebieden voor kleine en middelgrote ondernemingen. Deze gebieden zijn mede bestemd voor kleine opslagplaatsen van goederen, gebruikte voertuigen en schroot, met uitzondering van afvalproducten van schadelijke aard. (Artikel 8 van het Koninklijk Besluit van 28 december 1972 betreffende de inrichting en toepassing van de ontwerpgewestplannen en de gewestplannen.)
Het eigendom is gelegen binnen de omschrijving van het bijzonder plan van aanleg BPA nr. 46 Groenendaallaan-Noorderlaan-Straatsburgdok, goedgekeurd bij koninklijk besluit van 16 november 1981. Volgens dit plan ligt het eigendom in de volgende zones: zone voor ambachtelijke bedrijven en openbare weg.
(Gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (GRUP's) kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/grup. Bijzondere plannen van aanleg (BPA's) kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘goedgekeurde BPA’s en RUP’s'. Het gewestplan kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/gewestplan.)
De aanvraag ligt niet in een verkaveling.
De aanvraag wijkt af van de bepalingen van het gewestplan op volgend punt:
- Artikel 8.2.1.3 Gebieden voor ambachtelijke bedrijven en KMO’s: de gewenste bestemming dagrecreatie is niet toegelaten.
De aanvraag wijkt af van de bepalingen van het bijzonder plan van aanleg Nr. 46 Groenendaallaan – Noorderlaan – Straatsburgdok op volgend punt:
- Artikel 1 Zone voor ambachtelijke bedrijven: de gewenste bestemming dagrecreatie is niet toegelaten.
Gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen
- Hemelwater: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater (verder genoemd verordening hemelwater).
(De verordening hemelwater kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening hemelwater)
De verordening hemelwater is niet van toepassing op de aanvraag.
- Toegankelijkheid: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid (verder genoemd verordening toegankelijkheid).
(De verordening toegankelijkheid kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening toegankelijkheid)
De aanvraag wijkt af van de bepalingen van de verordening toegankelijkheid op volgende punten:
Algemene bouwverordeningen
- Voetgangersverkeer: het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1997 houdende de vaststelling van algemene bouwverordeningen inzake wegen voor voetgangersverkeer (verder genoemd verordening voetgangersverkeer), en de omzendbrief RO/98/2 van 23 maart 1998 betreffende de algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer.
(De verordening voetgangersverkeer kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening wegen voor voetgangersverkeer)
De verordening voetgangersverkeer is niet van toepassing op de aanvraag.
Gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen
- Bouwcode: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening (verder genoemd bouwcode), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 28 april 2014 en goedgekeurd bij besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 9 oktober 2014.
(De bouwcode kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘regelgeving bouwen in Antwerpen’)
De aanvraag wijkt af van de bepalingen van de bouwcode op volgende punten:
Sectorale regelgeving
- MER-screening: de overheid die beslist over de ontvankelijkheid en volledigheid van de vergunningsaanvraag, beslist of er een project-MER moet worden opgesteld. De betrokken overheid doet dat op het ogenblik van de beslissing over de ontvankelijk- en volledigheid van de vergunningsaanvraag of, bij gebreke daaraan, binnen 90 dagen na de datum van ontvankelijk- en volledigheid.
Rekening houdend met de kenmerken van de aanvraag en zijn omgeving wordt geoordeeld dat de mogelijke milieueffecten van het project niet aanzienlijk zijn.
- Watertoets: overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid dient een vergunningsaanvraag onderworpen te worden aan de zogenaamde watertoets.
Het voorliggende project heeft een beperkte oppervlakte en ligt niet in een overstromingsgevoelig gebied, zodat in alle redelijkheid dient geoordeeld dat geen schadelijk effect wordt veroorzaakt.
- Vlaamse Wooncode: het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode.
(De kwaliteitsnormen voor woningen, die in uitvoering van de Vlaamse Wooncode zijn opgemaakt, kan u raadplegen via www.wonenvlaanderen.be, zoek op ‘kwaliteitsbesluit’)
De aanvraag valt niet onder het toepassingsgebied van de Vlaamse Wooncode.
- Rooilijndecreet: het decreet van 8 mei 2009 houdende vaststelling en realisatie van de rooilijnen
(Het Rooilijndecreet kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Decreet houdende vaststelling en realisatie van de rooilijnen)
Het Rooilijndecreet is niet van toepassing op de aanvraag.
Beleidsrichtlijnen in het kader van goede ruimtelijke ordening (overeenkomstig artikel 4.3.1, §2, 2° van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening)
- BGO Wonen: de beleidsmatig gewenste ontwikkeling woninggrootte, woningmix en beschermen van eengezinswoningen (verder genoemd BGO Wonen), goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 24 juni 2019.
(De BGO Wonen kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘regelgeving bouwen in Antwerpen’)
De BGO Wonen is niet van toepassing op de aanvraag.
Omgevingstoets
Toetsing van de verenigbaarheid van het aangevraagde met de omgeving en de goede ruimtelijke ordening
Functionele inpasbaarheid
De aanvraag wijkt af van de bestemmingen volgens het gewestplan en het bijzonder plan van aanleg nr. 46 Groenendaallaan – Noorderlaan – Straatsburgdok.
Conform artikel 4.4.23 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening mag het vergunningverlenende bestuursorgaan bij het verlenen van een omgevingsvergunning die betrekking heeft op een vergunningsplichtige functiewijziging van een gebouw of een gebouwencomplex, afwijken van de bestemmingsvoorschriften, voor zover voldaan is aan beide hiernavolgende voorwaarden:
1° het gebouw of het gebouwencomplex beantwoordt op het ogenblik van de aanvraag aan alle hiernavolgende vereisten:
a) het gebouw of het gebouwencomplex bestaat,
b) het gebouw of het gebouwencomplex is niet verkrot,
c) het gebouw of het gebouwencomplex is hoofdzakelijk vergund,
d) het gebouw of het gebouwencomplex is niet gelegen in:
1) ruimtelijk kwetsbare gebieden, met uitzondering van parkgebieden en agrarische gebieden met ecologisch belang of ecologische waarde,
2) recreatiegebieden, zijnde de als dusdanig door een plan van aanleg aangewezen gebieden, en de gebieden, geordend door een ruimtelijk uitvoeringsplan, die onder de categorie van gebiedsaanduiding « recreatie » sorteren;
2° de functiewijziging komt voor op een door de Vlaamse Regering vast te stellen lijst, waarin nadere regelen en bijkomende voorwaarden voor de betrokken wijzigingen van gebruik kunnen worden bepaald.
Conform artikel 7 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de lijst van toelaatbare zonevreemde functiewijzigingen kan, met toepassing van het artikel 4.4.23 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, een vergunning worden verleend voor het geheel of gedeeltelijk wijzigen van het gebruik van een gebouw of gebouwencomplex, voorzover aan al de volgende voorwaarden voldaan is:
1° het gebouw of gebouwencomplex is gelegen in een industriegebied in de ruime zin;
2° de nieuwe functie heeft betrekking op een inrichting voor luidruchtige binnenrecreatie, zoals een karting, een fuifzaal of een schietstand.
De aanvraag is gelegen in industriegebied in ruime zin. Karaoke wordt beschouwd als luidruchtige binnenrecreatie. De invulling van het gebouw met een karaokebar valt onder de toepassing van de toelaatbare zonevreemde functiewijzigingen. Op basis van deze regelgeving kan een afwijking worden toegestaan op de toegelaten bestemmingen.
Bovenstaande argumentatie om af te wijken op de geldende bestemmingszones wordt ook gunstig geadviseerd door de stedelijke dienst voor ondernemen en stadsmarketing. Zij stellen dat de voorliggende functie geen gewone reca-functie (café) is maar de hoofdfunctie ligt op het karaokeconcept. Omwille van het concept en de schaal kan dit beschouwd worden als luidruchtige binnenrecreatie. Daarnaast merkt de dienst op dat het bouwblok waarbinnen de aanvraag zich situeert ook gelegen is in een zoekzone voor mogelijk “nachtleven”. Verder onderzoek zal duidelijk maken of deze zoekzone werkelijk wordt weerhouden voor een clustering van activiteiten die behoren tot het nachtleven. Het karaoke-concept past alvast binnen dit concept.
Schaal - ruimtegebruik - bouwdichtheid
De aanvraag omvat geen wijzigingen aan het volume van het bestaande vergunde gebouw.
Volgens artikel 27 van de bouwcode dient er echter bij een functiewijziging 20% open ruimte te worden. Volgens de bepalingen van het BPA Groenendaallaan-Noorderlaan-Straatsburgdok kan het volledige perceel ingenomen worden door bebouwing. De aanvraag betreft een functiewijziging van een bestaand vergund bedrijfsgebouw binnen een bouwblok dat volledig is ingenomen door bebouwing. Het is niet uitgesloten dat in de toekomst opnieuw bedrijvigheid in het pand wordt ondergebracht. Het is aangewezen om de beschikbare nuttige vloeroppervlakte maximaal te behouden. Daarom wordt met toepassing van artikel 3 van de bouwcode een afwijking toegestaan.
De schaal en het ruimtegebruik van de aanvraag blijven verenigbaar met de goede ruimtelijke ordening.
Visueel-vormelijke elementen
De bestaande vergunde gevels blijven behouden. De vergunde, geel gekleurde sandwichpanelen, oranje in de bestaande situatie, worden gewijzigd naar een roze kleur. Aan de linkerzijde van de gevel langs de Noorderlaan wordt een zwart reclamepaneel met logo aangebracht tussen de verdiepingshoge raam op het gelijkvloers en het raam op de verdieping. Dit paneel wordt tot op de linker perceelsgrens bevestigd. De verticale strip van grijze sandwichpanelen moet behouden blijven zodat de omkadering van de gevel en de samenhang met het rechter aanpalende pand gewaarborgd blijft. Volgens de bouwcode (artikel 33) dient dit minstens 60 cm te zijn. In functie van het gevelbeeld wordt dit verruimd tot ca. 80 cm zodat het publiciteitspaneel uitgelijnd is met de raamopeningen en samenvalt met de voeg van de sandwichpanelen. Dit moet worden opgenomen in de voorwaarden bij de vergunning.
Op het dak van het pand worden lichtgevende letters en een lichtgevend logo geplaatst. Strijdig met de bouwcode zijn de dimensies van deze publiciteit niet in verhouding tot de grootte van het gebouw. Bijgevolg kan de voorgestelde publiciteit op het dak niet gunstig beoordeeld worden.
Hinderaspecten – gezondheid – gebruiksgenot – veiligheid in het algemeen
De aanvraag is gelegen langs een gewestweg en werd ter advies voorgelegd aan het Agentschap voor Wegen en Verkeer. Het is de bevoegdheid van het Agentschap om het veilig en vlot verkeer te waarborgen. Zij geven voorwaardelijk gunstig advies en formuleren voornamelijk bezwaar tegen de publiciteit op het dak. “De vergunningsaanvraag zorgt voor een ontoelaatbare afleiding van de autobestuurders. De aanvraag bevat namelijk een publiciteitsinrichting die boven het gebouw op het dak wordt geplaatst, inwendig verlicht wordt en 13,5m² groot is. Bijkomend wordt deze inrichting geplaatst in de onmiddellijke nabijheid van het zeer drukke kruispunt Noorderlaan/Groenendaallaan (N180-ZN129/N101). Op de N129 zijn er 5 rijstroken richting de Siberiabrug met 3 verschillende verkeersbewegingen (1 vak rechtsaf, 2 rechtdoor en 2 linksaf). Ook op de N180 zijn er in noordelijke richting 5 rijstroken met 3 verschillende verkeersbewegingen (2 vakken rechtsaf, 2 rechtdoor en 1 linksaf). Hierdoor zijn er veelvuldige rijstrook wissels in een zone waar de gevraagde publiciteit zichtbaar zou zijn. Dit kruispunt bevindt zich bovendien op een invalsas naar het centrum van Antwerpen waardoor er plaatselijk grote verkeersaantallen verwerkt worden en de zone zeer filegevoelig is. In de nabijheid van dit kruispunt is er een busbaan, gedeeltelijk in eigen bedding, en zijn er lichtengeregelde oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Door de complexiteit van de weginrichting ontstaan er verschillende kruisende en samenkomende verkeerstromen. Bovendien vereisen de bijzonder overrijdbare bedding, de busbaan en tramverbinding, de aanwezige halte voor openbaar vervoerd, de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers en de aanwezige structurele file een maximale alertheid van alle weggebruikers. Deze complexiteit wordt bevestigd door de ongevallenstatistieken. In de periode 2014-2018 gebeurden er op dit kruispunt 40 geregistreerde ongevallen met letselschade. Deze factoren zorgen ervoor dat het publiciteitsmiddel een dermate dominant en storend effect heeft in het straatbeeld dat het de automobilisten te sterk afleidt zodat de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Het Agentschap adviseert gunstig op voorwaarde dat de dakreclame "logo + JOYT" uitgesloten wordt.”
Het advies wordt bijgetreden. De voorwaarde moet aan de vergunning worden gekoppeld.
De aanvraag werd ter advies voorgelegd aan de stedelijke dienst voor milieuvergunningen. Zij geven een voorwaardelijk gunstig advies. Zij stellen dat, vermits er geen ingedeelde activiteiten worden aangevraagd, de exploitant er over dient te waken dat het maximale geluidsniveau beperkt blijft tot 85 dB (A) LAeq,15min.
Het advies wordt bijgetreden en moet als voorwaarde aan de vergunning worden gekoppeld.
De aanvraag wijkt af van de bepalingen van de verordening toegankelijkheid op volgende punten:
Bijkomend wordt opgemerkt dat het aangepast toilet rechtstreeks uitgeeft op de verbruiksruimte van de bar. Het is aangewezen om een afscheiding te voorzien of de deur te verplaatsen zodat deze uitgeeft op de ruimte met de wastafels in het sanitair blok.
De aanvraag wijkt eveneens af van de bepalingen van de bouwcode op volgende punten:
Mobiliteitsimpact (onder andere toetsing parkeerbehoefte)
Het algemene principe is dat een bouwaanvraag in vele gevallen een parkeerbehoefte genereert. Om te vermijden dat de parkeerbehoefte (geheel of gedeeltelijk) wordt afgewenteld op het openbaar domein, dient het parkeren maximaal op eigen terrein te worden voorzien, het zogenaamde POET principe (Parkeren Op Eigen Terrein).
De parkeernormen uit de bouwcode artikel 30 (tabel) goedgekeurd door het college op 25 oktober 2014 en herzien op 1 maart 2018 vormen de facto de algemene beleidslijn voor bouwen, verbouwen, vermeerderen van wooneenheden en functiewijzigingen. Wie niet op eigen terrein voorziet in de werkelijke parkeerbehoefte, dient hiervoor een compensatie te betalen.
Voorliggende aanvraag genereert een werkelijke parkeerbehoefte van 50 parkeerplaatsen.
De parkeerbehoefte wordt bepaald op de functiewijziging naar karaoke- en cocktailbar. Hiervoor wordt de parkeernorm voor bar/café/cafetaria uit “CROW” van 5 parkeerplaatsen /100m² gehanteerd: - 1000 m² x 5/100 m² = 50
|
De plannen voorzien in 10 + 49 dubbel gebruik nuttige autostal- en autoparkeerplaatsen.
Er worden 10 parkeerplaatsen op eigen terrein voorzien.
Er werden overeenkomsten gesloten met de eigenaars van de parkeerplaatsen om deze te gebruiken buiten de openingsuren van deze bedrijven. Het gaat hier over 49 parkeerplaatsen.
|
Het aantal te realiseren autostal- en autoparkeerplaatsen bedraagt 50.
Dit aantal is toereikend.
|
Het bijgestelde aantal ontbrekende autostal- en autoparkeerplaatsen bedraagt dan 0.
Het aantal ontbrekende autostal- en autoparkeerplaatsen bedraagt 0. Dit is het verschil tussen het aantal autostal- en/of autoparkeerplaatsen volgens de werkelijke parkeerbehoefte en het aantal te realiseren autostal- en autoparkeerplaatsen.
De berekende parkeerbehoefte van het nieuwe project kan verminderd worden met het aantal parkeerplaatsen van de laatst vergunde toestand dat reeds afgewenteld werd op het openbaar domein. Dit op voorwaarde dat realisatie niet mogelijk is. De bestaande toestand is een magazijn. In crow is een parkeernorm van 0,75/100m² opgenomen voor magazijnen: - 1000m² x 0,75 = 7,5 Het aantal parkeerplaatsen van de laatst vergunde toestand dat reeds afgewenteld werd op het openbaar domein is 8.
|
Het aantal ontbrekende autostal- en/of autoparkeerplaatsen wordt belast op basis van het belastingreglement op de omgevingsvergunning van 17 december 2019. In deze aanvraag is dit dus niet van toepassing.
|
Fietsenstallingen
Er moeten voldoende fietsenstallingen voorzien worden, zowel voor personeel als bezoekers:
- personeel : 1000m² x 0,6/100m² = 6
- bezoekers : 1000m² x 2/100m² = 20
De fietsenstallingen moeten op eigen terrein ingericht worden.
Het advies wordt bijgetreden en moet als voorwaarden aan de vergunning worden gekoppeld. De aanvrager heeft reeds aangetoond dat deze fietsenstallingen in de parking op het eigen terrein kunnen worden ingericht.
Advies aan het college
Advies over de stedenbouwkundige handelingen
Aan het college wordt voorgesteld om voor de stedenbouwkundige handelingen de omgevingsvergunning te verlenen onder voorwaarden.
Geadviseerde stedenbouwkundige voorwaarden
1. de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van eerste ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;
2. de karaokefunctie wordt als luidruchtige binnenrecreatie vergund (en niet als recafunctie);
3. het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag niet hoger zijn dan 85 dB(A) gemeten als de gemiddelde waarde LAeq,15min;
4. de looppaden tussen de karaoke-boxen moeten minimaal 1,50 meter breed zijn;
5. de afmetingen van het aangepaste toilet moeten minimaal 1,65 meter x 2,20 meter bedragen. De toegang tot dit toilet dient afgeschermd te worden van de verbruiksruimte;
6. er moet een gesloten afvalberging worden ingericht met een oppervlakte van minimaal 4 m², voorzien van verluchting;
7. het afvalwater van de keuken moet via een vetafscheider worden geloosd;
8. de verticale strip van grijze sandwichpanelen langs de Noorderlaan moet behouden blijven ter hoogte van de linkerperceelsgrens, zoals aangeduid op plan ROOD_BA_JOYT_G_N_1_oostgevel Noorderlaan nieuw.pdf;
9. minimum 26 fietsenstallingen voorzien op eigen terrein voor bezoekers en personeel;
Uitsluitingen
10. het logo en de lichtgevende letters op het dak van het gebouw.
Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid, het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.
Procedurestap | Datum |
Indiening aanvraag | 9 november 2020 |
Volledig en ontvankelijk | 2 december 2020 |
Start openbaar onderzoek | 11 december 2020 |
Einde openbaar onderzoek | 9 januari 2021 |
Gemeenteraad voor wegenwerken | geen |
Uiterste beslissingsdatum | 17 maart 2021 |
Verslag GOA | 23 februari 2021 |
naam GOA | Katrijn Apostel |
De aanvraag werd onderworpen aan 1 openbaar onderzoek.
Ingediende bezwaarschriften en petitielijsten
Startdatum | Einddatum | Schriftelijke bezwaar-schriften | Schriftelijke gebundelde bezwaar-schriften | Petitie-lijsten | Digitale bezwaar-schriften |
11 december 2020 | 9 januari 2021 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Het college sluit zich integraal aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot zijn eigen motivatie.
Het college beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en aan de aanvrager de vergunning af te leveren, die afhankelijk is van de strikte naleving van volgende voorwaarden:
Algemene voorwaarden
de algemene voorwaarden die aan de vergunning zijn gehecht en er integraal deel van uitmaken.
Stedenbouwkundige voorwaarden
1. de bijgevoegde brandvoorzorgsmaatregelen zijn op het moment van eerste ingebruikname/exploitatie strikt na te leven;
2. de karaokefunctie wordt als luidruchtige binnenrecreatie vergund (en niet als recafunctie);
3. het geluidsniveau van de elektronisch versterkte muziek mag niet hoger zijn dan 85 dB(A) gemeten als de gemiddelde waarde LAeq,15min;
4. de looppaden tussen de karaoke-boxen moeten minimaal 1,50 meter breed zijn;
5. de afmetingen van het aangepaste toilet moeten minimaal 1,65 meter x 2,20 meter bedragen. De toegang tot dit toilet dient afgeschermd te worden van de verbruiksruimte;
6. er moet een gesloten afvalberging worden ingericht met een oppervlakte van minimaal 4 m², voorzien van verluchting;
7. het afvalwater van de keuken moet via een vetafscheider worden geloosd;
8. de verticale strip van grijze sandwichpanelen langs de Noorderlaan moet behouden blijven ter hoogte van de linkerperceelsgrens, zoals aangeduid op plan ROOD_BA_JOYT_G_N_1_oostgevel Noorderlaan nieuw.pdf;
9. minimum 26 fietsenstallingen voorzien op eigen terrein voor bezoekers en personeel;
Uitsluitingen
10. het logo en de lichtgevende letters op het dak van het gebouw.
Het college beslist de plannen waarvan een overzicht als bijlage bij dit besluit is gevoegd, goed te keuren.