Terug
Gepubliceerd op 09/03/2023

2023_IP_00032 - Interpellatie van raadslid Kristine Matheussen: Luitenant Naeyaertplein

districtsraad Borgerhout
ma 06/03/2023 - 20:00 Districtshuis Borgerhout
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Luc Moerkerke, voorzitter raadscommissie; Marc De Meyer, districtsraadslid; Patrick Paredaens, districtsraadslid; Marij Preneel, districtsburgemeester; Kristine Matheussen, districtsraadslid; Omar Al Jattari, districtsschepen; Koen Van Roey, districtsraadslid; Ben Van Duppen, districtsschepen; Sharmin Shayla, districtsraadslid; Pieter Vissers, districtsraadslid; Aïssatou Cissé, districtsschepen; Betty Van de Wauwer, districtsraadslid; Lena Coene, districtsraadslid; Thanh Beels, districtsraadslid; Nele Van Parys, districtsraadslid; Steven Boers, districtsraadslid; Wouter Luykx, districtsraadslid; Linda Madou, districtsraadslid; Katleen Vanderstappen, plaatsvervangend districtssecretaris; Linda Snoeys, districtssecretaris

Afwezig

Hans Gooris, districtsraadslid; Anneleen Lauwers, districtsraadslid; Ben Segers, districtsraadslid; Lien Arits, districtsraadslid; Ellen Dehing, districtsraadslid; Mariam El Osri, districtsschepen

Secretaris

Katleen Vanderstappen, plaatsvervangend districtssecretaris

Voorzitter

Luc Moerkerke, voorzitter raadscommissie
2023_IP_00032 - Interpellatie van raadslid Kristine Matheussen: Luitenant Naeyaertplein 2023_IP_00032 - Interpellatie van raadslid Kristine Matheussen: Luitenant Naeyaertplein

Motivering

Indiener(s)

Kristine Matheussen

Gericht aan

Marij Preneel

Tijdstip van indienen

di 28/02/2023 - 21:02

Toelichting

Aan de bevoegde schepen,

Een paar jaar geleden is het Lt-Naeyaertplein heraangelegd. Heel mooi gedaan. In de zomer is het leuk om te vertoeven bij goed weer. Het stenen muurtje word in de zomer dan ook geregeld gebruikt om een gezellig buurtbabbeltje te doen of een versnapering met een drankje. Maar in de zomer krioelt het van rode beestjes, zoveel dat je er geen gebruik kunt van maken. Is er geen mogelijk om deze eens geregeld met een hogedruk te reinigen omdat er wel wat plakken van etensresten opzitten wat ook ongedierte aantrekt.

Dan heb je de boomstammen.
Een beetje later zijn er dan de boomstammen gekomen. In het begin heel mooi maar sinds enige tijd zit deze vol met zwammen en brokkelen ze helemaal af en weerom hetzelfde probleem, ongedierte. Zouden er in de plaats van de boomstammen niet een paar banken kunnen geplaatst worden dit lijkt mij toch wel wat hygiënischer.
Desnoods met wat kleine bloembakken.
Is er ook geen mogelijk om daar waar de boomstammen liggen in de helft een extra licht te plaatsen daar het er savonds op dat gedeelte heel donker is.

Het volgende gedeelte van de plein is aan de kant van de apotheek. Deze mag ook dringend eens een beetje opgeknapt worden. Er is veel onkruid gekomen en er ligt veel afval tussen wat dus weer wat ongedierte aantrekt. Geregeld lopen er ratten. Dit is ook al even geleden dat dit onderhouden is.

De nieuwe grote vuilbak word geregeld gebruikt om huisvuil in te deponeren ( grote zakken) met als gevolg, geblokkeerd en zo ook snel vol is. Zo begint men er dan maar rondom te sluikstorten. De vuildienst mag het wel hebben.
De vorige was daar dan iets beter in want de opening was kleiner.


Mijn vraag aan de bevoegde schepen;
-Kunnen er banken geplaatst worden op de plaats van de boomstammen.
- Kan er daar een extra verlichting geplaatst worden.
- Wanneer word er werk gemaakt van het tweede gedeelte ter hoogte apotheek om wat op te knappen.