Terug
Gepubliceerd op 07/03/2023

2023_MV_00015 - Mondelinge vraag van raadslid Bart Goris: Heraanleg plein "De Bergen"

districtsraad Berendrecht Zandvliet Lillo
ma 06/03/2023 - 20:00 Districtshuis Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Raf Crynen, voorzitter districtsraad; Karel Hendrickx, districtsraadslid; Rudi Sempels, districtsschepen; Zander Vliegen, districtsraadslid; Carl Geeraerts, districtsburgemeester; Marc Maes, districtsraadslid; Steve Van Broeckhoven, districtsraadslid; Carina Stark, districtsraadslid; Robin De Winter, districtsraadslid; Pascale De Langhe, districtsschepen; Bart Goris, districtsraadslid; Veronique Clabost, districtsraadslid; Annick Kersten, districtsraadslid; An De Visscher, districtssecretaris

Afwezig

Liesbeth Sleymer, plaatsvervangend districtssecretaris

Verontschuldigd

An Van Uffelen, districtsraadslid; Sandra Suykerbuyk, districtsschepen

Secretaris

An De Visscher, districtssecretaris

Voorzitter

Raf Crynen, voorzitter districtsraad
2023_MV_00015 - Mondelinge vraag van raadslid Bart Goris: Heraanleg plein "De Bergen" 2023_MV_00015 - Mondelinge vraag van raadslid Bart Goris: Heraanleg plein "De Bergen"

Motivering

Indiener(s)

Bart Goris

Gericht aan

Rudi Sempels

Tijdstip van indienen

zo 05/03/2023 - 15:13

Toelichting

Beste schepen Sempels,


In navolging van de informatie ons bezorgd tijdens de raadscommissie van 27 februari ll, willen we vragen bij de heraanleg van het plein De Bergen volgende twee bedenkingen mee op te nemen:

1) De huidige zitbanken zijn te diep waardoor oudere mensen die minder goed te been zijn problemen ondervinden om hier in/uit te stappen. Kan hier rekening mee gehouden worden gezien de doelgroep die het plein vooral zal gebruiken?

2) De paden zijn zeer slecht tot niet toegankelijk wanneer de bladeren vallen. Vooral voor mensen die hier willen passeren met een rollator is dit erg lastig. Kan hier rekening mee gehouden worden bij de heraanleg en bijvoorbeeld waar mogelijk gebruik gemaakt worden van winterharde beplanting? 

Alvast bedankt om hier gevolg aan te geven. 


Mvg
Bart Goris

PRO2040

Bespreking

Antwoord

Antwoord Rudi Sempels, districtsschepen:

De banken die nu op het plein staan zijn niet ideaal voor senioren.

De nieuwe zitbanken op het plein zullen de standaard zitbanken uit de straatmeubilaris zijn, telkens met rug- en armsteunen. Deze hebben een nagenoeg vlak zitvlak. In de zijstraten worden zitelementen voorzien op de keermuren aan de plantvakken. Deze bestaan niet met armleuningen. Bij deze banken helt het zitvlak iets naar achter, maar is de zithoogte wel hoger, wat het makkelijker moet maken recht te komen.

Wat de tweede bemerking betreft, zijn we er ons van bewust dat de huidige bomen veel vuil geven. Dit werd meegegeven met de ontwerpers, zij kennen de context ook en weten dat het plein senior-vriendelijk moet zijn.

‚Äč di 07/03/2023 - 10:32