Terug
Gepubliceerd op 20/03/2024

2024_IP_00025 - Interpellatie van raadslid Werner Theuns: Straatverlichting tussen 01:00u en 05:00u.

districtsraad Wilrijk
do 07/03/2024 - 20:00 raadzaal districtshuis Wilrijk
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Kristof Bossuyt, voorzitter van de districtsraad; Hans Ides, districtsschepen; Robert Moens, districtsschepen; Linda Verlinden, districtsschepen; Werner Theuns, districtsraadslid; Martine Depauw, districtsraadslid; Magda Biesemans, districtsraadslid; Alexandra D'Archambeau, districtsschepen; Lien Moens, districtsraadslid; Dirk Avonts, districtsraadslid; Azeddine Hayani, districtsraadslid; Youssef Boubker, districtsraadslid; Peggy Deckx, districtsraadslid; Monique Mahieu, districtsraadslid; Els Vanderelst, districtsraadslid; Xeno Wauters, districtsraadslid; Philippe Kussé, districtsraadslid; Marleen Verbruggen, districtsraadslid; Werner De Gres, districtsraadslid; Luc Eliaerts, districtsraadslid; Frida Boeykens, districtsraadslid; Wim Walschaerts, districtsraadslid; Marwan Morowa, districtsraadslid; Julie De Vos, districtssecretaris

Afwezig

Ine Van de kerkhove, waarnemend districtssecretaris

Verontschuldigd

Eric Huijbrechts, districtsraadslid; Omar Al Jouaidi, districtsraadslid

Secretaris

Julie De Vos, districtssecretaris

Voorzitter

Kristof Bossuyt, voorzitter van de districtsraad
2024_IP_00025 - Interpellatie van raadslid Werner Theuns: Straatverlichting tussen 01:00u en 05:00u. 2024_IP_00025 - Interpellatie van raadslid Werner Theuns: Straatverlichting tussen 01:00u en 05:00u.

Motivering

Indiener(s)

Werner Theuns

Gericht aan

Kristof Bossuyt

Tijdstip van indienen

vr 16/02/2024 - 12:41

Toelichting

Beste Kristof Bossuyt,


Eind 2022 werden wij geconfronteerd met een ernstige energiecrisis. De stijgende kosten van gas en elektriciteit hebben niemand onberoerd gelaten, inclusief het stadsbestuur. Wij hebben met begrip gereageerd op de maatregel om vanaf januari 2023 de straatverlichting tussen 1u en 5u 's ochtends uit te schakelen.

Nu, een jaar later, is de energiecrisis voorbij. Open Vld Wilrijk zou daarom graag zien dat deze maatregel wordt teruggedraaid.


Openbare straatverlichting is van essentieel belang om burgers zich ook 's nachts veilig te laten voelen in ons district. Het draagt bij aan de zichtbaarheid van zwakkere weggebruikers, vergroot het veiligheidsgevoel van burgers (in het bijzonder vrouwen) en dient tevens als preventieve maatregel tegen inbraken en andere criminele activiteiten.

Daarom wil Open Vld Wilrijk vandaag vragen of:


Het districtscollege bereid is om een collegiale brief te richten aan het CBS met het verzoek om de maatregel, de uitschakeling van de straatverlichting tussen 1u en 5u terug te draaien.

Met vriendelijke groeten

Werner Theuns

Bespreking

Antwoord

Districtsraadslid Werner Theuns (Open vld) licht zijn interpellatie toe.

Districtsraadsleden Werner De Grés (Vlaams Belang) en Xeno Wauters (N-VA) houden een tussenkomst.

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) geeft antwoord.

wo 20/03/2024 - 10:38