Terug
Gepubliceerd op 20/03/2024

2024_IP_00031 - Interpellatie van raadslid Werner Theuns: Overdruk Atlas Copco in Neerlandwijk

districtsraad Wilrijk
do 07/03/2024 - 20:00 raadzaal districtshuis Wilrijk
Behandeld

Samenstelling

Aanwezig

Kristof Bossuyt, voorzitter van de districtsraad; Hans Ides, districtsschepen; Robert Moens, districtsschepen; Linda Verlinden, districtsschepen; Werner Theuns, districtsraadslid; Martine Depauw, districtsraadslid; Magda Biesemans, districtsraadslid; Alexandra D'Archambeau, districtsschepen; Lien Moens, districtsraadslid; Dirk Avonts, districtsraadslid; Azeddine Hayani, districtsraadslid; Youssef Boubker, districtsraadslid; Peggy Deckx, districtsraadslid; Monique Mahieu, districtsraadslid; Els Vanderelst, districtsraadslid; Xeno Wauters, districtsraadslid; Philippe Kussé, districtsraadslid; Marleen Verbruggen, districtsraadslid; Werner De Gres, districtsraadslid; Luc Eliaerts, districtsraadslid; Frida Boeykens, districtsraadslid; Wim Walschaerts, districtsraadslid; Marwan Morowa, districtsraadslid; Julie De Vos, districtssecretaris

Afwezig

Ine Van de kerkhove, waarnemend districtssecretaris

Verontschuldigd

Eric Huijbrechts, districtsraadslid; Omar Al Jouaidi, districtsraadslid

Secretaris

Julie De Vos, districtssecretaris

Voorzitter

Kristof Bossuyt, voorzitter van de districtsraad
2024_IP_00031 - Interpellatie van raadslid Werner Theuns: Overdruk Atlas Copco in Neerlandwijk 2024_IP_00031 - Interpellatie van raadslid Werner Theuns: Overdruk Atlas Copco in Neerlandwijk

Motivering

Indiener(s)

Werner Theuns

Gericht aan

Kristof Bossuyt

Tijdstip van indienen

di 20/02/2024 - 09:16

Toelichting

Geachte districtsburgemeester,

Beste Kristof,

Via Hoplr bereiken er ons meer en meer signalen over "wildparkeerders" in de wijk Neerland. Het is ondertussen zo ernstig dat er voor vele bewoners bij thuiskomst van het werk, doorgaans tussen 17:00u - 20:00u nog moeilijk plaats te vinden is. Zelfs geen toegang tot hun eigen inpandige garage mogelijk is.

Bij navraag aan verschillende bestuurders/wildparkeerders (voornamelijk werknemers van Atlas Copco) en dit om 22:05u na de late shift blijkt er een parkeertekort op de parking van Atlas Copco bij aanvang van hun (late) shift welke een aanvang neemt om 14:00u. Daardoor zijn deze werknemers genoodzaakt om in de omliggende straten hun heil te zoeken.

In het verleden was er reeds sprake, waren er plannen bij Atlas Copco om tijdens de werken op hun terreinen, aan de Kleine Doornstraat/Dijkstraat ter hoogte van de Atomiumlaan een tijdelijke extra parkeerzone voor de werknemers in te richten.

Kan het DC bevestigen dat er wel degelijk extra parkeerplaatsen gaan gerealiseerd worden en of er nog plannen in die richting zijn en voor wanneer de buurt deze kan verwachten.

Indien het DC op deze vragen momenteel geen antwoord kan bieden (wat mij ten zeerste zou verbazen), kan zij dan een collegiaal schrijven sturen aan Atlas Copco om te vragen naar een StaVaZa.

Met vriendelijke groeten,

Werner Theuns


Bespreking

Antwoord

Districtsraadslid Werner Theuns (Open vld) licht de interpellatie toe.

Districtsraadsleden Marleen Verbruggen (CD&V), Xeno Wauters (N-VA) en Werner De Grés (Vlaams Belang) houden een tussenkomst. 

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) geeft een antwoord.

wo 20/03/2024 - 10:39