In de groene zone in de Fortsteenweg, tegenover het Fort van Merksem, district Merksem moeten twee bomen vervangen worden.
Artikel 6.1, 7° van het besluit van de Vlaamse regering van 16 juli 2010 tot bepaling van handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is bepaalt dat er geen stedenbouwkundige vergunning vereist is voor het vellen van hoogstammige bomen die geen deel uitmaken van een bos, op openbaar domein, mits in de onmiddellijke omgeving in het eerstvolgende plantseizoen een heraanplanting gebeurt.
Met de collegebeslissing van 12 mei 2017 (jaarnummer 4463) werden de bevoegdheden van de districtscolleges vastgelegd. Artikel 12 bepaalt dat het districtscollege bevoegd is voor lokale parken en groenaanplantingen.
Bij besluit van de gemeenteraad van 31 mei 2021 (jaarnummer 309) werden de bovenlokale locaties vastgelegd.
De Fortsteenweg is lokaal. Het district heeft beslissingsbevoegdheid.
Het betreft twee Betula pendula (ruwe berk- stamomtrekken 135 cm en 145 cm). De bomen zijn volledig afgestorven en moeten om veiligheidsredenen geveld worden.
De bomen worden in het eerstvolgende plantseizoen vervangen door één Carpinus aucuparia (lijsterbes - plantmaat stamomtrek 18/20 cm) en twee Sorbus aucuparia (lijsterbes - plantmaat 10/12 cm). Deze worden in de onmiddellijke omgeving aangeplant.
Het districtscollege keurt goed dat twee Betula pendula (ruwe berk- stamomtrekken 135 cm en 145 cm) worden geveld in de groene zone in de Fortsteenweg, tegenover het Fort van Merksem, district Merksem. De bomen worden in het eerstvolgende plantseizoen vervangen door één Carpinus aucuparia (lijsterbes - plantmaat stamomtrek 18/20 cm) en twee Sorbus aucuparia (lijsterbes - plantmaat 10/12 cm). Deze worden in de onmiddellijke omgeving aangeplant.
Het districtscollege geeft opdracht aan:
Dienst | Taak |
ME-BZ | de buurtbewoners inlichten over de geplande ingreep |