Terug
Gepubliceerd op 03/03/2025

2025_CBS_01434 - Omgevingsvergunning - OMV_2025001206. Uitspanningstraat 86. District Wilrijk - Goedkeuring

college van burgemeester en schepenen
vr 28/02/2025 - 09:00 Stadhuis
Goedgekeurd

Samenstelling

Aanwezig

Elisabeth van Doesburg, waarnemend burgemeester; Koen Kennis, schepen; Patrick Janssens, schepen; Nabilla Ait Daoud, schepen; Lien Van de Kelder, schepen; Johan Klaps, schepen; Ken Casier, schepen; Karim Bachar, schepen; Stijn De Rooster, schepen; Sven Cauwelier, algemeen directeur; Nathalie Van Baren

Secretaris

Sven Cauwelier, algemeen directeur

Voorzitter

Elisabeth van Doesburg, waarnemend burgemeester
2025_CBS_01434 - Omgevingsvergunning - OMV_2025001206. Uitspanningstraat 86. District Wilrijk - Goedkeuring 2025_CBS_01434 - Omgevingsvergunning - OMV_2025001206. Uitspanningstraat 86. District Wilrijk - Goedkeuring

Motivering

Aanleiding en context

Er werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij het college van burgemeester en schepenen, die behandeld wordt volgens de vereenvoudigde procedure van het Omgevingsvergunningendecreet.

 

Projectnummer:

OMV_2025001206

Gegevens van de aanvrager:

mevrouw Sigrid Hermans met als adres Ambiorixlei 13 te 2900 Schoten

Ligging van het project:

Uitspanningstraat 86 te 2610 Wilrijk (Antwerpen)

Kadastrale percelen:

afdeling 44 sectie D nr. 333E3

Vergunningsplichten:

stedenbouwkundige handelingen

Voorwerp van de aanvraag:

wijzigen van een eengezinswoning met afbraak en herbouw van de achterbouw en interne constructieve werken

 

Omschrijving stedenbouwkundige handelingen

 

Relevante voorgeschiedenis  

-          27/05/1925: toelating (643#16) voor het bouwen van 53 woningen verdeeld in 3 loten – Tuinwijk Eenheid.

 

Vergunde toestand  

-          functie:

  • wonen – eengezinswoning;

-          inrichting:

  • rommelkot achteraan.

 

Bestaande toestand

-          functie ongewijzigd;

-          bouwvolume:

  • 2 bouwlagen met zadeldak;
  • kroonlijsthoogte is 5,68 m, nokhoogte is 8,95 m;

-          gevelafwerking:

  • voorgevel gelijkvloerse verdieping in rode breuksteen;
  • voorgevel verdiepingen in wit pleisterwerk;
  • voordeur en buitenschrijnwerk in donker pvc;
  • plint en dorpel in beton;

-          inrichting:

  • onverharde tuinzone achteraan.

 

Nieuwe toestand

-          functie ongewijzigd;

-          bouwvolume:

  • bouwdiepte is 13,57 m;
  • dakkapel aan de achterzijde;

-          gevelafwerking:

  • buitenschrijnwerk in zwart houten schrijnwerk;

-          inrichting:

  • perceelsbrede aanbouw achter het hoofdvolume.

 

Inhoud van de aanvraag

-          slopen en herbouwen van de aanbouw;

-          wijzigen van de voorgevel;

-          uitbreiden van het volume;

-          doorvoeren van interne constructieve werken.

 

Juridische grond

Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid, de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, het decreet betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid, het decreet betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu en hun uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

Regelgeving: bevoegdheid

Conform artikel 15 van het Omgevingsvergunningsdecreet is het college van burgemeester en schepenen voor zijn ambtsgebied in eerste administratieve aanleg bevoegd voor volgende aanvragen van:

 

  1. de gemeentelijke projecten;
  2. andere gevallen dan deze waarvoor de Vlaamse regering of de deputatie bevoegd is.

Argumentatie

Voorafgaand aan zijn beslissing neemt het college kennis van het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar.

 

Het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar luidt:

 

Adviezen

 

Externe adviezen

Er werden geen externe adviezen gevraagd.

 

Interne adviezen

 

Adviesinstantie

Datum advies gevraagd

Datum advies

Stadsontwikkeling/ Onroerend Erfgoed/ Monumentenzorg

7 januari 2025

15 januari 2025

 

 

Toetsing regelgeving en beleidsrichtlijnen

 

Plannen van aanleg, ruimtelijke uitvoeringsplannen en verkavelingen

Het eigendom is gelegen binnen de omschrijving van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan GRUP Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen, goedgekeurd op 19 juni 2009. Volgens dit plan ligt het eigendom in de volgende zone: afbakeningslijn grootstedelijk gebied antwerpen.

 

Het eigendom is gelegen in het gewestplan Antwerpen (Koninklijk Besluit van 3 oktober 1979 en latere wijzigingen). Het eigendom ligt, volgens dit van kracht zijnde gewestplan, in een woongebied. De woongebieden zijn bestemd voor wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven. Deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen mogen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving. (Artikel 5 van het Koninklijk Besluit van 28 december 1972 betreffende de inrichting en toepassing van de ontwerpgewestplannen en de gewestplannen).

 

(Gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (GRUP's) kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/grup. Het gewestplan kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/gewestplan.)

 

De aanvraag ligt niet in een verkaveling.

 

De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van het gewestplan.

 

Gewestelijke stedenbouwkundige verordeningen

-          Hemelwater: het besluit van de Vlaamse Regering van 10 februari 2023 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwater, tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juli 2010 tot bepaling van stedenbouwkundige handelingen waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is en tot opheffing van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juli 2013 houdende vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater.
(De verordening hemelwater kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > Hemelwaterverordening 2023.
De aanvraag is in overeenstemming met de verordening hemelwater.

-          Toegankelijkheid: het besluit van de Vlaamse regering van 5 juni 2009 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake toegankelijkheid (verder genoemd verordening toegankelijkheid).
(De verordening toegankelijkheid kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening toegankelijkheid)
De verordening toegankelijkheid is niet van toepassing op de aanvraag.

-          Publiciteit: het besluit van de Vlaamse regering van 12 mei 2023 tot vaststelling van een gewestelijke stedenbouwkundige verordening voor publiciteitsinrichtingen.
(De verordening publiciteit kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > Gewestelijke publiciteitsverordening 2023).
De gewestelijke publiciteitsverordening is niet van toepassing op de aanvraag.
 

Algemene bouwverordeningen

-          Voetgangersverkeer: het besluit van de Vlaamse regering van 29 april 1997 houdende de vaststelling van algemene bouwverordeningen inzake wegen voor voetgangersverkeer (verder genoemd verordening voetgangersverkeer), en de omzendbrief RO/98/2 van 23 maart 1998 betreffende de algemene bouwverordening inzake wegen voor voetgangersverkeer.
(De verordening voetgangersverkeer kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Verordeningen > verordening wegen voor voetgangersverkeer)
De verordening voetgangersverkeer is niet van toepassing op de aanvraag.

 

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen

-          Bouwcode: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening (verder genoemd bouwcode), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25 maart 2024 en in werking getreden op 15 juli 2024. 
(De bouwcode kan u raadplegen via www.antwerpen.be, zoek op ‘regelgeving bouwen in Antwerpen’)

De aanvraag wijkt af van de bepalingen van de bouwcode op volgend punt:

  • Artikel 18 Stabiliteit en scheidingsmuren: De opstand ter hoogte van de nieuwe aanbouw is slechts 24 cm in plaats van de vereiste 30 cm.
  • Artikel 23 Inrichting van de open ruimte: De open ruimte wordt voorzien van een ondergrondse constructie (een septische put).

-          Stedenbouwkundige lasten: de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ‘Stedenbouwkundige lasten’ (verder genoemd verordening stedenbouwkundige lasten), definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 29 april 2024.

(De verordening stedenbouwkundige lasten kan u raadplegen via https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/vergunningen/regelgeving).

De aanvraag valt niet onder het toepassingsgebied van de verordening stedenbouwkundige lasten.

 

Sectorale regelgeving

-          MER-screening:
Rekening houdend met de kenmerken van de aanvraag en zijn omgeving werd geoordeeld tijdens het volledig- en ontvankelijkheidsonderzoek dat de mogelijke milieueffecten van het project niet aanzienlijk zijn.

-          Programmatische Aanpak Stikstof: overeenkomstig het stikstofdecreet, het nieuwe beoordelingskader voor alle aanvragen die stikstofemissies veroorzaken, in werking getreden op 23 februari 2024.
Op basis van de toepassing van het stikstofdecreet kan redelijkerwijs geoordeeld worden dat voorliggende aanvraag een verkeersdragend of een verkeersgenererend project is. Het beoordelingskader uit het decreet is dus van toepassing. De berekende impactscore is kleiner dan of gelijk aan 1%. De opmaak van een passende beoordeling van de effecten van stikstofdepositie via de lucht ten aanzien van SBZ-H is niet vereist.

-          Watertoets: overeenkomstig artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018 (verder genoemd Waterwetboek), dient een vergunningsaanvraag onderworpen te worden aan de zogenaamde watertoets. Deze wordt uitgevoerd overeenkomstig het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets, tot aanwijzing van de adviesinstanties en tot vaststelling van nadere regels voor de adviesprocedure bij de watertoets, vermeld in artikel 1.3.1.1 van het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid, gecoördineerd op 15 juni 2018 (verder genoemd Watertoetsbesluit).

Voor het project is geen pluviale overstromingskans gemodelleerd (score A).

Voor het project is geen fluviale overstromingskans gemodelleerd (score A).

Het project is niet gelegen in een signaalgebied.

Na onderzoek blijkt dat het project waarschijnlijk geen schadelijke effecten op het watersysteem veroorzaakt.

(Kijk de score van uw project na op https://www.waterinfo.be/informatieplicht)

-          Vlaamse codex Wonen van 2021: Gecodificeerde decreten over het Vlaamse woonbeleid, gecodificeerd op 17 juli 2020.
(De kwaliteitsnormen voor woningen, die in uitvoering van de Vlaamse codex Wonen van 2021 zijn opgemaakt, kan u raadplegen via www.wonenvlaanderen.be, zoek op “besluit Vlaamse codex van 2021”)
De aanvraag valt onder het toepassingsgebied van de Vlaamse codex Wonen van 2021.

-          Rooilijn: artikel 4.3.8 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO) van 15 mei 2009.
(De VCRO kan u raadplegen via https://omgeving.vlaanderen.be/, ga naar Decreten en uitvoeringsbesluiten > Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO))
Artikel 4.3.8 is niet van toepassing op de aanvraag.
 

 

Omgevingstoets

 

Toetsing van de verenigbaarheid van het aangevraagde met de omgeving en de goede ruimtelijke ordening

 

Schaal - ruimtegebruik - bouwdichtheid

De werken met volume uitbreiding situeren zich achteraan de woning in functie van een beter intern ruimtegebruik. Op het gelijkvloers wordt er een uitbreiding voorzien tot 13,57 meter. Deze uitbreiding wordt ingericht met een ruime leefkeuken. Aan de achterzijde van het dak wordt een dakkapel geplaatst. Hierdoor kan de zolder omgevormd tot een slaapkamer.

De gewenste wijzigingen zorgen voor een verhoging van de verblijfskwaliteit in de eengezinswoning en zijn stedenbouwkundig aanvaardbaar op voorwaarde dat de bouwdiepte op het gelijkvloers wordt afgestemd op de aanpalende panden en de breedte van de bovenste dakkapel wordt afgestemd op de onderste dakkapel.

 

Visueel-vormelijke elementen en Cultuurhistorische aspecten

Het pand maakt deel uit van tuinwijk Boeksveld beschreven in de inventaris van het bouwkundig erfgoed deel 3nd. Bij de herinventarisatie van het district Wilrijk zal de volledige tuinwijk als een volwaardig relict worden opgenomen in de inventaris. Omwille van deze reden is er advies gevraagd aan de stedelijke dienst Monumentenzorg: “De aanvraag heeft betrekking op een rijwoning gelegen in de wijk rond het Boeksveldplein. Samen met de omliggende straten Gallaitlaan, Eenheidstraat werd deze wijk in de jaren ’20 opgericht als sociale woonwijk. De nood aan sociale woningbouw was na de WO I immers groot. Diverse types eengezinswoningen van twee bouwlagen met rechthoekige muuropeningen werden gerealiseerd door de ‘huurderskooperatief Eenheid’ vanaf 1923. De 53 woningen in de Eenheidsstraat en de Uitspanningstraat werden in 1925 opgericht.

 

Op 19 mei 1925 werd door Frans Engels, de bestuurder van de huurderscoöperatief Eenheid een bouwaanvraag ingediend voor het bouwen van 53 woningen in drie loten. De plannen werden opgemaakt door architect Jos Goeyvaerts en de bouwvergunning werd op 27 mei 1925 verleend. Het bouwdossier bevat een plan met de gevel- en dakenplannen van drie types gekoppelde werkmanswoningen: een vierwoonst type A, een zeswoonst type B en een achtwoonst type C. Een tweede plan toont de vierwoonst type A in meer gedetailleerde vorm met grondplannen, gevels en snedes. Beide plannen zijn voorzien van versierde cartouches met de titel “Tuinwijk Eenheid” en de naam van bouwmeester Jos Goeyvaerts. Ter goedkeuring werden de plannen gestempeld en ondertekend door drie bestuurders van de huurderscoöperatief, onder andere J. Van Santvoort en Frans Engels.

Van de 53 woningen zijn in de Eenheidstraat nog twee zeswoonsten (type B, huisnummer 1 tot 11 en 8 tot 18), een vierwoonst (type A, huisnummer 2 tot 6) en een achtwoonst (type C, huisnummer 13 tot 27) bewaard. In de Uitspanningstraat zijn twee zeswoonsten (type B, huisnummer 52 tot 62 en 80 tot 90) waaronder het pand in kwestie, een achtwoonst (type C, huisnummer 71 tot 85) en een vierwoonst (type A, huisnummer 59 tot 65) bewaard. Hierbij komen twee driewoonsten waarvan geen bouwplannen bewaard zijn, maar die qua stijl en materiaalgebruik duidelijk bij dezelfde bouwfase horen (huisnummer 46 tot 50 en 53 tot 57).

 

De woningen uit deze fase zijn nog duidelijk verankerd in de cottagestijl. De volumes zijn een tot twee bouwlagen hoog en worden gekenmerkt door samengestelde zadeldaken met dakkapellen, overstekende dakranden en een combinatie van punt- en lijstgevels. De uiterste woningen hebben aan de zijgevel steeds een uitbouw met puntgevel en worden ook aan de straatzijde door een puntgevel bekroond. In de straatgevel volgen daarop afwisselend punt- en lijstgevels, afhankelijk van het aantal woningen per blok. De gevels zijn opgetrokken in lichtrood baksteenmetselwerk in kruisverband op een gecementeerde of hardstenen plint, het bovenste deel van de gevels is afgewerkt met een cementering. Zowel boven de plint als boven het gelijkvloers worden de gevels horizontaal verdeeld met een lijst van schuin geplaatste bakstenen. De gevelhoeken zijn versierd met getrapte baksteenconsoles en bakstenen steunberen. De twee centrale woningen van de zes- en achtwoonsten (type B en C) hebben op de verdieping een twee- of driezijdige erker.

De rechthoekige gevelopeningen hebben op het gelijkvloers vlak gecementeerde lateien en daarboven een bakstenen ontlastingsboog. Hiervoor werd een bruine baksteen gebruikt, die met het gevelmetselwerk contrasteert. In de voorgevels van de uiterste woningen geven telkens twee kleine vensters op verspringend niveau de plaats van het trappenhuis aan.

Op de gevelplannen van het bouwdossier ziet men dat er in de cementering twee zones met verschillende structuur onderscheiden worden, dit is plaatselijk nog bewaard, bijvoorbeeld in de gevels van Eenheidstraat 3 tot 9 en 15 tot 27 is een deel van de cementering onder de dakrand voorzien van een fijne groevenstructuur en afgeboord met een smalle vlakke lijst. In de puntgevels is plaatselijk ook nog pseudovakwerk bewaard, bijvoorbeeld bij de woningen Eenheidstraat 19 en 21 en Uitspaninningstraat 71, 77 en 79.

Het buitenschrijnwerk is bijna volledig vernieuwd, soms werd hierbij de oorspronkelijke kleinhoutverdeling nagebootst, bijvoorbeeld bij Eenheidstraat 19. De woningen Eenheidstraat 6, 14 en 19 bewaren nog de oorspronkelijke voordeur, een sobere houten paneeldeur met rechthoekige lichtopening en centrale brievenbus, die verticaal verdeeld wordt door twee houten staven. 

 

De grondplannen tonen op het gelijkvloers van elke woning een huiskamer, een studio en een kleine keuken. De gang met trap naar de verdieping bevond zich aansluitend op de inkomdeur. Achteraan was een kleine, vanuit de tuin toegankelijke wc aanwezig. Het slaapgedeelte op de verdieping bestond uit drie slaapkamers.

De twee uiterste woningen van elk blok hadden een kelderruimte, bij de binnen de blok gelegen woningen was enkel de ruimte naast de keldertrap toegankelijk.

 

Men wenst de bestaande aanbouwen te slopen en te vervangen door een perceelsbreed nieuw volume. Daarnaast wenst men ook een dakkapel te voorzien in het achterste dakvlak.

 

Vanuit oogpunt monumentenzorg geen bezwaar tegen de geplande gelijkvloerse uitbreiding. De bestaande aanbouwen zijn van latere datum. In een tuinwijk wordt de erfgoedwaarde voornamelijk bepaald door de ensemblewaarde en het straatbeeld.

Ook tegen het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde is er geen principieel bezwaar. De impact op de beeldwaarde van het stedenbouwkundig geheel is beperkt.

 

Gelet op de beeldondersteunende waarde en de ensemblewaarde van de huizenrij, wordt gevraagd om voldoende aandacht te hebben voor de uitwerking en materialisatie van de voorgevel. Om die reden wordt gevraagd om bij een volgende vervanging van het schrijnwerk in de voorgevel opnieuw te opteren voor een vormgeving die aansluit bij het oorspronkelijk raamverdeling (3-delige vleugels + 3-delig bovenlicht op het gelijkvloers en twee of een vleugel(s) op de verdieping (cfr. nr 88). 

 

Een herstel van de oorspronkelijke raamverdeling, zou een enorme meerwaarde betekenen voor het ensemble. Daarbij wordt sterk aanbevolen om terug te gaan naar houten schrijnwerk in een witte kleur. Het toepassen van dubbel kleurgebruik (groen/wit) of het voorzien van een bijkomende kleinhoutverdeling is ook een optie.

 

Over deze aanvraag wordt een voorwaardelijk gunstig advies uitgebracht.

 

Voorwaarden: bij een volgende vervanging van het schrijnwerk in de voorgevel opnieuw te opteren voor een vormgeving die aansluit bij het oorspronkelijk raamverdeling (3-delige vleugels + 3-delig bovenlicht op het gelijkvloers en twee of een vleugel(s) op de verdieping (cfr. nr 88). Een materialisatie in wit hout of een bikleurige afwerking (wit/groen) en/of een invulling met kleinhoutverdeling is een meerwaarde”

 

Hinderaspecten – gezondheid – gebruiksgenot – veiligheid in het algemeen

De woning voldoet aan de actuele eisen wat betreft hinderaspecten, gezondheid en gebruiksgenot. De geplande verbouwingswerken zijn niet storend voor de omgeving en in overeenstemming met de goede ruimtelijke ordening van de plaats.

 

Advies aan het college

 

Advies over de stedenbouwkundige handelingen

Aan het college wordt voorgesteld om voor de stedenbouwkundige handelingen de omgevingsvergunning te verlenen onder voorwaarden.

 

Geadviseerde stedenbouwkundige voorwaarden

1. Na uitvoering van de werken moet voldaan zijn aan de elementaire veiligheids-, gezondheids- en woonkwaliteitsvereisten, opgelegd door de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.

2. Het gedeelte van het dak, gelegen naast de scheidingsmuren die geen opstand hebben van minimaal 0,30 meter ten opzichte van het hoogste aangrenzende dakvlak, is te voorzien van een niet-brandbare strook (reactie bij brand van minimum klasse A2FL-s2) van minstens 30 cm breed voorzien tussen het groendak en de scheidingswand.

3. Een waterhoudende leeflaag te voorzien conform de bepalingen van de bouwcode boven op de ondergrondse constructie.

4. De bouwdiepte op het gelijkvloers te voorzien tot op maximaal 12,90 m.

5. De dakkapel op +2 niet breder te voorzien dan de dakkapel op +1, zoals zichtbaar op de achtergevel.

6. De voorwaarden uit het advies van Monumentenzorg na te leven.

 

Fasering

 

Procedurestap

Datum

Indiening aanvraag

6 januari 2025

Volledig en ontvankelijk

7 januari 2025

Start openbaar onderzoek

geen

Einde openbaar onderzoek

geen

Gemeenteraad voor aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van gemeentewegen

geen

Uiterste beslissingsdatum

8 maart 2025

Verslag GOA

17 februari 2025

Naam GOA

Wim Van Roosendael

 

Onderzoek

De aanpalende eigenaars waarvan de scheidingsmuren met het project zouden worden opgericht, uitgebreid of afgebroken, werden om hun standpunt gevraagd. Er werden geen standpunten, opmerkingen of bezwaren ingediend tijdens de openbaarmaking.

 

Besluit

Het college van burgemeester en schepenen beslist:

Artikel 1

Het college sluit zich integraal aan bij het verslag van de gemeentelijke omgevingsambtenaar en maakt dit tot zijn eigen motivatie.

Artikel 2

Het college beslist de aanvraag tot omgevingsvergunning goed te keuren en aan de aanvrager de vergunning af te leveren, die afhankelijk is van de strikte naleving van volgende voorwaarden:

 

Algemene voorwaarden

de algemene voorwaarden die aan de vergunning zijn gehecht en er integraal deel van uitmaken.

 

Stedenbouwkundige voorwaarden

1. Na uitvoering van de werken moet voldaan zijn aan de elementaire veiligheids-, gezondheids- en woonkwaliteitsvereisten, opgelegd door de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en het Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.

2. Het gedeelte van het dak, gelegen naast de scheidingsmuren die geen opstand hebben van minimaal 0,30 meter ten opzichte van het hoogste aangrenzende dakvlak, is te voorzien van een niet-brandbare strook (reactie bij brand van minimum klasse A2FL-s2) van minstens 30 cm breed voorzien tussen het groendak en de scheidingswand.

3. Een waterhoudende leeflaag te voorzien conform de bepalingen van de bouwcode boven op de ondergrondse constructie.

4. De bouwdiepte op het gelijkvloers te voorzien tot op maximaal 12,90 m.

5. De dakkapel op +2 niet breder te voorzien dan de dakkapel op +1, zoals zichtbaar op de achtergevel.

6. De voorwaarden uit het advies van Monumentenzorg na te leven.

 

Artikel 3

Het college beslist de plannen waarvan een overzicht als bijlage bij dit besluit is gevoegd, goed te keuren.

Artikel 4

Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.