Op 20 januari 2014 (jaarnummer 13) keurde de districtsraad het principe van de Burgerbegroting goed. De Burgerbegroting is een participatietraject waarbij inwoners van district Antwerpen ieder jaar beslissen over de besteding van 10% van het districtsbudget. Burgers kunnen zelf projecten indienen en uitvoeren of ze kunnen het district vragen een project uit te voeren.
Op 18 februari 2019 (jaarnummer 27) keurde de districtsraad het bestuursakkoord van district Antwerpen voor de legislatuur van 2019-2024 goed. In artikel 14 tot en met 17 wordt ingegaan op de organisatie van de Burgerbegroting.
Op 20 december 2021 (jaarnummer 197) keurde de districtsraad het afsprakenkader voor de Burgerbegroting goed. Daarin wordt onder meer vastgelegd dat de concrete richtlijnen en data voor elke stap door het districtscollege worden vastgelegd en ter kennisneming worden voorgelegd aan de districtsraad.
Artikel 6 van het gemeenteraadsbesluit van 29 mei 2017 (jaarnummer 300) bepaalt dat het district bevoegd is voor aanvullende regels voor inspraak en participatie over het lokaal beleid.
Burgerbegroting jaarplanning 2025-2026
Thema’s kiezen en geld verdelen:
Projecten indienen:
Projecten kiezen:
Concrete spelregels voor de tweede stap (projecten indienen)
Wie mag ideeën indienen?
Welke ideeën kan je indienen?
Wat kan er in de publieke ruimte?
Hoeveel ideeën mag je indienen?
Voor welk budget mag je indienen?
Welke kosten mogen ingediend worden?
De districtsraad neemt kennis van de spelregels voor de Burgerbegroting, tweede stap, ideeën indienen.